Tässä kuussa kirjoitan asioista joita nautitaan villaviltin kätköistä

Puhumme yhä hyggeilystä, vaikka termi taisi mennä jo muodista. Mutta on ihana tiivistää pimenevät illat, glögin lämmitys ja tulitikkujen tuoksu yhteen sanaan. Se aika vuodesta kun huomaamattaan alkaa kääriä itsensä burritoksi nyppyyntyneen villaviltin sisään ja selata Netflixiin ilmestyneet uutuussarjat ja päätyä kuitenkin johonkin vanhaan.

Kuten Jane Austenin esikoiseen, Järki ja tunteet, elokuvaan. Vaikka elokuvan näyttelijät sattuvat mielessä olemaan hyvin vahvoissa mielikuvissa aivan toisenlaiseen rooliin. Bridget Jonesin äiti, aina yhtä hailakat ja punoittavat silmät, Alan Rickman ilman Nottinghamin seriffin tai Severus Kalkaroksen ylenkatsetta tai ylipäätänsä Alan Rickman, Emma Thompson ja Hugh Grant keskenään kummallisissa suhteissa nähtyään Love Actuallyn monta, monta, kertaa.

(Näytän suuntavani katseen jo jouluun, nytkin olen ajatellut glögiä, konvehteja, Love Actuallya ja pientä keinuvaa enkelikoristetta joka unohtui kerätä laatikkoon tammikuussa.)

Hyggeilyyn liittyvät myös kirjat, yksi lempiajanvietteeni. Ajattelin pitkään, että lukeminen harrastuksena kuulostaa joko vähäiseltä tai sitten se kuulostaa siltä, että pitäisi lukea aivan valtavasti. Ajan myötä oletuksista luopuu, koska ei tarvitse enää täytellä ystäväkirjoja. Eräs epävarmasti itseään mainostava äänikirjapalvelu kertoi, että ”lukeminen voi tehdä sinut iloisemmaksi ja entistä fiksummaksi ja lisäksi se voi vähentää stressiä.”

Turhaa vähättelyä. Tässä kuussa kirjoitan viime aikoina luettujen kirjojen aiheuttamista pohdinnoista, aloittamistani kirjallisuusterapiaopinnoista, työpaikan riisipuurosta jota ei voi syödä keskellä kesää mutta jota nyt alkaa fiilistelemään, koristekurpitsoista, dekkareista ja ehkä jostakin mikä vähentää stressiä. Ehkä luen Eeva Kolun esikoisen nyt kun kirjahype sen ympäriltä on hieman laantunut. Sillä puituani viime kuun lapsettomuuteen liittyviä asioita, tuntuu että mielelle pitäisi antaa sen parista hieman rauhaa ja päästä johonkin tilaan missä ei miettisi asiaa koko ajan niin kovasti.

Nautitaan kauniista syksystä!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *