Juoksuvarusteet

Syksy on ollut ulkona liikkujalle haastavaa aikaa pukeutumisen osalta. On ollut kosteaa, pimeää ja samalla hyvin lämmintä. Itse olen pukenut syksyn treeneihin useammin liikaa vaatetta kuin liian vähän. Kuumuudesta on tullut juostessa syksyn aikana kärsittyä useaan otteeseen. Juostessa hyvä nyrkkisääntö pukeutumiseen, ainakin intervallitreenien osalta, on se, että lähtiessä pitää olla hieman kylmä. Silloin vaatetta on kehon lämpötilan noustessa yleensä sopivasti.

2xu1118.jpg

Ulkona liikkujia tulee vastaan hyvin erilaisissa varusteissa. Itse panostan juoksukamoissa ja muissakin treenikamoissa ensisijaisesti laatuun, toissijaisesti istuvuuteen ja kolmantena asiana väriin. Laadun osalta tietyt merkit ovat vallanneet oman kaapin ja itsellä onkin näiden merkkien kanssa syntynyt omaksi onneksi myös hyvää yhteistyötä. Hyviin liikuntavarusteisiin kun tottuu, ei paluuta sekundatuotteisiin oikeastaan enää ole. Laadukas tekstiili tuntuu treenatessa päällä hyvältä eikä hierrä. Samalla se toimii hyvin sekä ulkoa tulevan kosteuden että hien kanssa. Samoin vaatteen tulee olla istuva ja itse pidän siitä, että treenivaate on hieman väljä, eikä kinnaa ja kiristä. Monesti esimerkiksi juoksutakkeja näkee naisjuoksijoilla kovin pieninä. Itse pidän siitä, että takki antaa yläkropalle hartioista ja kainaloista kunnolla varaa liikkua ja myös pukeutumisen suhteen jää varaa riippuen siitä montako kerrosta talven aikana vaatetta takin alle tulee. Värin suhteen suosin mieluiten värikkäitä, mutta en kirjavia yläosia. Housujen suhteen pidän juostessa mustista trikoista pienillä väripilkuilla. Joogatessa ja vapaa-ajalla sen sijaan trikoissa saa olla värejä ja vaikka kiivejä tai appelsiineja.

reipas.jpg

flexilexi2.jpg

Ja nyt talvikaudella aivan ehdoton on tietysti heijastin ja itse suosin heijastimen lisäksi myös jotakin valoa juostessa ja pyöräillessä. Onneksi juoksijoiden osalta on alettu viime vuosina myös panostamaan heijastinliivien ja muiden heijastimien sekä valojen ulkonäköön. Minäkin entisenä heijastinliivin vihaajana, juoksen nykyisin heijastinliivi päällä 🙂

Vaadin juoksuvarusteilta myös monia sellaisia ominaisuuksia, joita ehkä ”normihölkkääjä” ei edes ajattele tarvitsevansa. Juoksua ohjatessa pitää pystyä kuljettamaan puhelinta, energiaa ja milloin minkäkinlaisia tötteröitä, jotka olisi kiva saada pysymään mukana ilman, että käsiä tarvitsee sitoa niiden kuljettamiseen. Taskut monesti nykyään vaikuttavat siis myös omiin ostopäätöksiin treenivaatteiden suhteen.

2xu.jpg

flexilexi4.jpg

Sitten ne värit. Olen jo aiemminkin kirjoittanut siitä, että saan inspiraatiota ja hyvää treenivirettä värikkäistä treenivaatteista. Pidän iloisista ja kirkkaista väreistä, mutta en juurikaan kirjavista kankaista. Välillä tuntuu, että kaikki treenivaatteet on kirkkaan värisiä ja niitä yhdistelemällä ei ainakaan jää maastossa keneltäkään huomioimatta. Miten sinulla – saatko treenivirettä värikkäistä vaatteista vai onko mustassa ninjailu helppoa yhdistettävyyttä ja tyylikkyyttä?

felxilexi3.jpg

flexilexi.jpg

Näitä kuvissa esiintyviä aivan ihania ja todella laadukkaita FlexiLexin trikoita saa Starline Dancewearin -verkkokaupasta sekä Turusta Vauhtisammakon POP UP -kaupasta 23.11.-24.11.18. POP UP -kauppa on avoimena 23.11. perjantaina 16.30-21.00 sekä 24.11. lauantaina klo 13-15.00. Kauppa on Vauhtisammakolla (Sirkkalankatu 13, Turku). Luvassa paljon muutakin POP UP-kaupassa. Tarjouksia voit seurata Instagramista @anniliukka sekä @vauhtisammakko.

*kuvien tuotteet New Balance, Suunto, Flexilexi, Hoka one one ja 2XU on saatu.

 

Lue myös juoksutakeista tästä

Kommentit (1)
  1. Mitä neutraalimman väriset, sen parempi. 😀 Käytän lähinnä mustia ja harmaita treenivaatteita. Vaatekaapista löytyy myös joitakin värikkäitä yläosia, mutta aika harvoin päätyvät päälle.. Kengätkin yritän löytää aina mahdollisuuksien mukaan mustana.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *