Rakko – juoksijan pahin vihollinen!

Eilen meinasi nousta tuskanhiki pintaan, kun ennen treenejä vaihdoin juoksuvaatteita päälle ja juoksusukkia ei meinannut löytyä. Olin töissä avoikkailla ilman sukkaa ja töistä suoraan treeneihin siirtyessä kaikki kamat piti olla mukana. Vaihtoehtoina näytti olevan puuvillaisen sukan laittaminen jalkaan tai juoksukengän vetäminen paljaaseen jalkaan. Kumpikaan ei nyt houkuttanut. Taivas näytti siltä, että vettä saattaa sataa koska vaan ja puuvillainen sukka märässä juoksukengässä tietää niin helposti hiertymiä.

compeed5.JPG

compeed8.JPG

Onneksi myös kesä on kohta ohi 🙂 Syksy yleensä tarkoittaa parempia kenkiä ja vähemmän jalkavaivoja. Kesällä tulee käveltyä milloin millaisillakin sandaaleilla ja hiertymiä tulee helpommin. Hiertymien ja rakkojen tuleminen on yksi juoksijan pahimmista vaivoista. Itse en juurikaan ole saanut rakkoja juostessa. Toki pidemmissä kisoissa niitä saattaa silloin tällöin juoksemallakin saada aikaiseksi. Pääasiassa kuitenkin juoksua haittaavat rakot tulevat itselle aivan muista kengistä kuin juoksukengistä. Viime viikolla kävelin puolen tunnin kaupunkisiirtymän avokkaissa vesisateessa. Kenkien kastuttua litimäräksi ne hiersivät molempiin kantapäihin ja varpeiden päälle rakot. Sama puolituntinen siirtymä takaisin muutaman tunnin päästä edelleen samoilla märillä kengillä se vasta taas kokemus olikin :/

Itse olen jostain napannut ohjeen, että laitetaan jotain perusvoidetta ja ruokasoodaa sekaisin ja sillä rasvataan jalat. Tämä seos pehmentää hyvin jalkojen ihoa. Aina ennen pidempiä juoksurupeamia rasvaan näin muutamana iltana jalat. Ihan pariin juoksua edeltävään iltaan en enää rasvaa laita, jos juoksun aikana on laitettava Compeed-rakkolaastari jalkaan. Se ei kiinnity rasvattuun ihoon mielestäni yhtä hyvin, kuin jos jätän parina viimeisenä iltana rasvauksen tekemättä. 

Compeed on kyllä juoksijan pelastus. Niillä saa kursittua pienen ja pahemmankin hiertymän ja rakon kasaan juoksukenkään ja treeni pääsee jatkumaan. Compeed on lupaamallaan tavalla aivan kuin toinen iho. Rakkolaastaria laittaessa pitää vain olla tarkkana, että iho on puhdas ja kuiva ja että laastari on lämmin. Itselläni on hyvin kylmät kädet ja siksi käytän jippona sitä, että lämmitän vedenkeittimen ja painan laastaria hetken keittimen ulkopintaan niin, että se lämpenee ihan löllöksi. Hetken jäähtyminen ja laastari ihoon. Pysyy hyvin 🙂 

compeed3.JPG

 

compeed2.JPG

Ja muistakaa, että se ei ole kertakäyttöinen eli älä repäise sitä heti treenin jälkeen irti. Yksi kaverini luuli näin ja kiskoi aina treenien jälkeen laastarin irti. Ajatuskin jo sattuu 😀 Compeedin laittamiseen kannattaa käyttää rauhassa aikaa, jotta se saa olla iholla rakon parantumiseen asti.

Compeedeja jaossa Juoksumessuilla Turussa 30.9.17 klo 10-14. Tule hakemaan omasi ja kiva nähdä messuilla muutenkin. Lue lisää Juoksumessuista tästä ja seuraa messuja tästä.

Seuraa: InstagramFacebook

 

*Yhteistyössä Compeed-rakkolaastarit

 

Kommentit (1)
  1. Kaikki rakkolaastarit ovat mielestäni täysin turhia (ja kalliita) juoksuun. Hien ym. vaikutuksesta ne aina myttääntyvät ja irtoilevat. Parhaaksi havaittu konsti on apteekista saatava kiinnelaastari. Ensin rakko täytyy puhkaista neulalla ja puristella neste pois. Siihen päälle sitten liimaa kunnon palan kiinnelaastaria. Lenkin jälkeen laastari on hyvä ottaa pois, että rakko saa ilmaa, se kuivahtaa nopeammin eikä jää sinne laastarin alle muhimaan. Arkisessa kävelyssä rakkolaastarit varmaan toimivat.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *