on taas perjantai!

Hassua miten näin kotiäitiyttä elellessä viikonlopuista on pitkästä aikaa tullut viikonloppuja – vuorotyöläsen taakka on kadonnut hetkellisesti. Tämä tuleva viikonloppu tuntuu jotenkin erityisen kivalta (ja varmasti kauhealla vauhdilla ohi menevältä), kun ensi viikolla edessä on taas miehen työmatka ja mun oma työviikonloppu (sos!).

Viikonlopulle ei ole mitään sen ihmeempiä suunnitelmia. Tai no, huomenna mennään pikkutyypin kanssa ystävän kanssa kulttuuririentoihin ja sunnuntaina varmaan nähdään isovanhempia. Muuten ohjelmaan kuuluu toivottavasti ulkoilua auringossa – huomiseksi luvattu 13 astetta! –  ja sitten meille pitäisi muuttaa uusi lipasto, eli sisustusjuttuja tiedossa myös, jee!

Tämä viikko on jälleen tuntunut katoavan vauhdilla. Luin jostain, että lapsen kanssa päivät ovat pitkiä ja viikot lyhyitä, ja niin se todella tuntuu olevan. Joskus aamupäivät ennen lapsen päiväunia eivät tunnu kuluvan millään, ja sitten taas yhtäkkiä huomaa monta päivää menneen kuin siivillä.

Alkuviikosta yritettiin ottaa vähän rauhallisemmin. Viime viikko oli niin vauhdikas ja jatkuvia kaveritreffejä, että lapsi tuntui kaipaavan vähän kotoilua väliin. Ulkoiltiin, leikittiin, luettiin, tutkittiin terassia ja pidettiin rutiineista kiinni. Nyt loppuviikosta sen sijaan ollaan treffattu taas ihmisiä enemmän ja onkin ollut ihana katsella meidän pikkutyypin vuorovaikutusta muiden lasten kanssa. Meidän pieni on aina ollut melko arka, mutta pikkuhiljaa hän reipastuu. Eilen hän tuijotti ystäväni 3-vuotiasta poikaa ihan ihastuneena, kun tämä toinen lapsi niin hienosti hänen kanssaan leikki. Kaverisuhteissa tulee myös hyvin harjoiteltua omaa vuoroa, toisten huomioon ottamista ja jakamista – vaikka nyt näin pieni niistä vähän vaihtelevasti ymmärtääkin. Toivon, että joskus meidän tytöllä on vielä sisarus, jonka kanssa näitä taitoja voi harjoitella kotonakin.

Mutta nyt taidan tehdä itsellenikin jotain lounasta ja nauttia vielä tästä hiljaisuudesta.

Aurinkoista viikonloppua!

ps. Unelmien Talo & Koti -lehdessä oli huhtikuun numerossa Kinuskikissan mokkapala-donitsien ohje, suosittelen lämpimästi !

Kommentit (2)
 1. En kestä miten hyvältä noi donitsit näyttää!!! Ja allekirjoitan todella tuon ajan kulumisesta. Mulla taas perjantai (entinen suosikkipäivä) on nykyinen inhokki, koska Mies on silloin illan usein toisessa kaupungissa ja sunnuntai (entinen inhokki) onkin yhtäkkiä suosikki, koska silloin ollaan kaikki kolme kotona! 😀
  Ja hei, mä sain ilmoituksen tästä sun uudesta postauksesta! Seuratut blogit ilmeisesti ainakin jollain tasolla toimii taas👍

  1. Apua oho mulla oli mennyt tämä kommentti jotenkin ihan ohi!

   Kiitos, ne donitsit on kieltämättä herkullisen näköisiä, vaikka itse sanonkin! On myös aika herkullisia (tosin parempia leipomista seuraavana päivänä)

   Ja perheen yhteinen aika on kyllä parasta! Vaikka tekisi ihan samoja juttuja kuin kahdestaan lapsen kanssa niin silti se on vaan jotenkin kivempaa kun se isäkin on siinä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *