Kevään lahjakirjat, Top 3 (+1)

haltiakuusen_alla.jpg

Hyvää äitienpäiväviikkoa! Minä olen lahjonut tänä keväänä äitini lisäksi muitakin naisia, ja tässä hyväksi havaittuja kirjalahjavinkkejä. Minusta kauniit, kuvia ja tarpeeksi helpossa muodossa olevaa tietoa sisältävät tietokirjat ovat kirjalahjoista parhaimpia: romaanit ovat sen verran henkilökohtaisempia kirjoja, että niitä on vaikea ostaa, tiukka faktateos taas tuntuu vähän tylsältä lahjalta, ellei ole aivan varma, että juuri kyseinen kirja kiinnostaa.

 

 1.

Haltiakuusen alla – suomalaisia kirjailijakoteja

Kirjoitin jo kuukausi sitten Haltiakuusen alla -teoksesta blogatessani, että kirja sopii äitienpäivälahjaksi. Sopii se muillekin kuin äideille, nimittäin kotimaisesta (klassikko)kirjallisuudesta, kirjailijaelämästä, kulttuuri- ja asumisen historiasta kiinnostuneille, elämäkertojen lukijoille, matkavinkkejä etsiville… Niin, äkkiseltään on vaikea keksiä, kenelle kulttuurista kiinnostuneella ihmiselle tämä teos ei sopisi. Bloggaukseni, jossa on paljon kuvia kirjasta, löytyy otsikkolinkin takaa.

 

 

puutarhalaatikoissa.jpg

 

2.

Saila Routio: Puutarha laatikoissa

En ole vielä itse lukenut ystäväni Saila Roution uusinta puutarhakirjaa, mutta olen hankkinut sen muutamallekin innokkaalle viherpeukalolle lahjaksi. Kirjasta ovat innostuneet niin terassipuutarhuri kuin suuren, hyötykasvejakin sisältävän  palkintopuutarhan omistajakin. Jossain puutarhalehdessä tätä kirjaa suositeltiin ekan oman pihan laittajalle, itse voisin vinkata siitä vaikkapa parvekeviljelijälle. Sailaan ja hänen kirjoihinsa voi tutustua Sailan blogissa.

 

 

vedenalainensuomi.jpg

 

3. 

Pekka Tuuri: Vedenalainen Suomi

 

Vein Pekka Tuurin Vedenalaisen Suomen viikonloppuna mökkituliaisiksi sillä ajatuksella, että suomalaisesta vesiluonnosta huikein kuvin kertova teos sopii kaikenikäisille mökkiläisille ja sekä tarkkaan että selailevaan lukemiseen. Nimensä mukaisesti vedenalaisia maailmoja ja niiden asukkaita kartoittava kirja puhuttelee luonnonystävää, mutta saa myös valokuvauskuumeen nousemaan. Tuurin kirjasta ja sen synnystä aina kuvausvarusteita myöten saa tietoa esim. kirjan Facebook-sivulta sekä Tuurin nettisivuilta.

 

federigonhaukka.jpg

 

+

4. 

Hannele Klemettilä: Federigon haukka ja muita keskiajan eläimiä

Bonuksena vielä Hannele Klemettilän tietokirja Federigon haukka, jota olen parhaillani lukemassa. Eläimen ja ihmisen suhde on minusta aina tärkeä aihe, ja tässä se yhdistyy kiinnostavasti aikaan, jonka ihmisistä meillä ei kenties ole niin sydämellistä kuvaa. Kirjan alussa olen jo oppinut, että keskiajallakin eläimiä kuitenkin arvostettiin, jopa enemmän kuin nyt. Jos tunnet historiasta ja/tai eläimistä kiinnostuneen lahjottavan, suosittelen tätä teosta kirjalahjaksi. Lisätietoa kustantamon sivuilta.

 

Kerro oma kirjalahjavinkkisi kevään sankarille!

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *