Kiiruhtakaa!

 

Pieni muistutus, että tällä viikolla Helsingissä kannattaa kiiruhtaa kirjallisesta tilaisuudesta toiseen. (Anteeksi Helsinki-keskeisyys, mutta näitä tapahtumia tulee seurattua eniten, kun niihin voin mennä itse ainakin teoriassa.)

Tänään illalla on Korjaamolla Literary Death Match. Kirjailijoista mukana ovat osa Rosa Liksom, Riikka Pulkkinen, Johanna Sinisalo ja Teemu Manninen. Tuomaristoon kuuluu mm. - iik iik - Jeffrey Eugenides, joka on parhaillaan Suomessa. 

Menisin, ellei olisi muuta kirjallista, eli lukupiirin tapaaminen. Mutta ei hätää! Eugenidesin sekä Turkka Hautalan voi nähdä huomenna Helsingin keskustan Akateemisen Kohtaamispaikalla. Torstaina samaisessa paikassa ovat Joel Haahtela, joka myös edustaa monelle iik iik -osastoa mutta on minulle kirjailijana aivan tuntematon, sekä Rosa Liksom.

Torstaina on myös mahdollisuus kuulla Anna-Leena Härkösen ja Arja Tiaisen kertovan teostensa synnystä Studia Litteraria -yleisöluennolla.

Ja vielä: Kiasmassa on avautunut sarjakuvanäyttely Päin näköä. Se on avoinna aina syyskuulle asti, joten luultavasti jopa minä saan käytyä siellä!

 

Jos joku osallistuu em. tapahtumiin, olisi hauskaa kuulla, millaista oli!

 

Kommentit

Katja / Lumiomena (Ei varmistettu)

Minä huudahtelen iik iik monille Hautalasta Haahtelaan ja Eugenidesinkin haluaisin nähdä, mutta harmittelen sitä, että juuri tällä superkirjallisella viikolla en pääse ollenkaan Helsinkiin. Toivottavasti näistä kaikista saisi lukea juttuja ympäri Blogistanian. :)

Jenni S.

Iik iik iiiiiik! On kyllä aika hieno kirjallinen viikko. Onneksi jo ajatus noista kaikista tapahtumista lämmittää, vaikkei kaikkiin pääsisikään mukaan. Toivotaan, että joka tapahtumaan pääsee joku, joka raportoi! :)

Booksy

Yritän olla positiivinen ja ajatella näin: onpa hyvä etten asu pääkaupunkiseudulla, eihän tässä ehtisi muuta kuin juosta kirjallisuustapahtumissa! Mutta tuon Päin näköä! -näyttelyn käyn kyllä kesällä pongaamassa. Onneksi se on syyskuuhun asti. :-)

 

Jenni S.

Booksy, hyvin positiivinen näkökulma asiaan! :) Mulla jää usein monta kuukautta kestävätkin näyttelyt lopulta käymättä, mutta Päin näköä ajattelin käydä katsomassa jo lähiaikoina.

Sugar & Pepper

Mietinkin, pääsitkö Jenni tuonne Literary Death Matchiin. Harmi ettei aikataulut osuneet yhteen, voin nimittäin nyt kokemuksesta sanoa, että Korjaamolla oli hauska ja erikoinen ilta! :)

Tapahtuman perustaja ja juontaja Todd Zunigan oli supliikki mies, joka tuli jututtamaan jo ennen varsinaisen ohjelman alkamista. Turnauksessa kilpailleista kirjailijoista Riikka Pulkkinen yllätti villillä tanssillaan (ja vei lopulta koko potin) ja Teemu Manninen runoillaan ja niiden todella eläväisellä esittämisellä. Välihuomautuksena: en lue runoutta, mutta todettiin kaverin kanssa, että Manniseen pitää selvästikin tutustua. :)

Eugenides oli oiva tuomari, kommentoi aidosti kirjailijoiden esityksiä. Suomalaiset tuomarit sen sijaan olivat vähän yhtä tyhjän kanssa (henk. koht. mielipide), eivät kommentoineet aidosti niitä esityksiä - kirjallisuutta ja esiintymistä. Korjaamon vintti oli tupaten täynnä, sillä tapahtuma oli loppuumyyty. Kiteytyksenä: LDM nauratti ja viihdytti. Mahtava konsepti meillekin, jotka eivät juuri muutoin harrasta kirjallisuustapahtumia.

Sugar & Pepper

Lisäyksenä: kävin tänään juuri Kiasmassa, ja katsastin myös sarjakuvanäyttelyn. En harrasta kovinkaan paljon sarjakuvia, varsinkaan suomalaisia, joten siinä mielessä en osaa sanoa näyttelystä paljoakaan... Tuli ihasteltua värin käyttöä ja piirrustustekniikkaa. Katja Tukiaisen pinkki huone oli aika söpö. :D

Kiasmassa oli yleisesti ottaen mielenkiintoinen kattaus, kun sarjakuvien lisäksi päänäyttely on musiikki- ja faniusaiheinen Thank You For the Music. Ja Korppiparvi-ääniteos. Suosittelen ehdottomasti kokonaisuutena. :)

Jenni S.

Sucrin, kiitos kommentista! Saat Kiasman näyttelykokonaisuuden kuulostamaan todella houkuttelevalta. :) Menenkin ehkä Kiasmaan jo ensi viikonloppuna, jee!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.