Kirjallista muotia Anna Kareninan ja Jane Austenin tyyliin

Hyvää joulukuuta! K-blogin joulunodotus alkaa kolmella kirjallisella koostejutulta, joista voi löytää vinkkejä niin joulun ajan rientoihin kuin lahjapakettien sisältöihinkin. Tiedossa on kirjallista muotia, kirjallisia lahjaideoita ja lopuksi perinteisesti kirjalahjavinkkejäkin (ja sitten palataan taas normaalille jouluttomalle bloggauslinjalle).

The Guardian julkaisi jokin aika sitten artikkelin, joka saa kirjabloggarinkin tekemään muotijutun. Dress like a fictional hero -koosteessa esitellään mm. Banana Repuclin Anna Karenina -vaatemallistoa. Mallistoon on saanut inspiraatio Anna Karenina -elokuvasta, jonka traileri ohessa, mutta koska sen taustalla on kirja, voidaan hyvinkin puhua kirjallisesta muodista. 

Paras kooste, jonka mallistosta löysin, ei suinkaan ole Banana Republicin omilla sivuilla, vaan Daily Mailin artikkelissa, josta tämä kuvakaappauskin. Artikkelissa on paljon muitakin kuvia, myös miesten muotia.

Jos haluat hienostella kirjallisesti, myös mm. Jane Austen -vaikutteisia vaatteita  ja asusteita on tarjolla. The Jane Austen Centre myy lahjakaupassaan esimerkiksi näin herraskaisia vetimiä:

Tiedä sitten, onko tuollaisille ostajia saati käyttäjiä, mutta ainakin kaupan valikoima on monipuolinen. Vaatteille löytyy myös kaavoja, ja esim. asusteosastosta pieniä juttuja, joiden kanssa voisi olla huomaattomasti hieman kirjallisesti pukeutunut. Esimerkiksi hattuneulaa voisi käyttää huivin kiinnitykseenkin.

(kuva)

Hauskoja juttuja siis, vaikken uskokaan, että pistän visan vingahtamaan ja muutan tyylini muinaiseksi tai edes muuten kirjalliseksi. Jane Austen -kolttu tekisi varmasti hyvän vaikutuksen lukutoukkapiireissä, muista piireistä en ole aivan varma...

Mikä suomalainen teos ansaitsisi oman vaate- tai asustemallistonsa? Vaikka oikein mietin, en keksinyt Suomesta muuta kirjallista "muotia" kuin lukuisat muumiaiheiset yöasut, sukat jne. sekä kuuluisan Olen lukenut Alastalon salissa -paidan.

 

***

P.S. Joulukuun kunniaksi vinkkaan myös (muiden) kirjabloggarien blogijoulukalenterista. Alkuun pääset vaikkapa täältä.

 

 

Kommentit

Helmi K
sivulauseita

Ei. En kestä. Miksi, miksi, miksi Annaa esittää Keira Knightley??? Itse elokuva näyttää juuri oikealta mutta miksi Keira?? Huoh.

Sentään nuo Bananan vaatteet näyttävät ihanilta.

tiia_

Kauniita Anna Karenina-vaatteita... mutta minäkin olisin jättänyt Keira Knightleyn rannalle tuosta leffaprojektista. Romaani on yksi lempikirjoistani, ja tämä on kai taas näitä "uskaltaakohan tota leffaa mennä edes katsomaan"-juttuja.

Mutta hei, mites olis Kaari Utrio-vaatemallisto? :)

Salla

Anarkofeministiesseisti Antti Nylén pukeutuu aika näyttävästi. Miten olisi Antti Nylén -mallisto? Jos tulee liian kalliiksi köyhille opiskelijanuorukaisille, niin voisivan malliston lanseerata H&M:n kautta.

Jenni S.

Helmi, joo, vaatteet näyttävät ihanilta ja ois kyllä aika hienoa olla Anna Karenina -pukeutunut (pitäisi varmaan järjestää juhlat sen takia, kun en muuten keksi, missä olisin A. K. -tyylikäs).

Tiia, harmi että näyttelijävalinta on tehty sinustakin väärin. Mä olen lukenut Anna Kareninan varmaan pari, kolmekin kertaa, mutta kaikista lukukerroista on aikaa. Aion lukea vielä joskus uudelleen!

Kaari Utrio -vaatemallisto ois hieno: keskiaikaa ja siitä sitten kohti "ihanien mekkojen" aikoja.:)

Salla, hahaa, Antti Nylén fo H&M ois aika yllättävä veto! :D Mutta ehkä - en haluaisi sanoa näin, mutta sanon silti - vaatemalliston kautta saisi enemmän näkyvyyttä ajatuksilleen kuin pelkkien kirjojen kautta. 

 

Kommentoi