Kohti kirjasyksyä: kurkistus uutuuskuvastoihin

 

Kesä ei ole vielä kunnolla alkanut, mutta moni kustantamo on jo julkaissut tiedot syksyn 2012 uutuuskirjoista. Tutustuin niihin syksyn kirjakatalogeihin, jotka olen jo saanut käsiini, ja tutustutan tässä muutkin. 

 

linkki Otavan syyskuvastoon

 

Otava julkaisee Riikka Pulkkisen uutuuden, ja muutenkin luvassa on tuttuja, taattuja nimiä, kuten Laila Hirvisaarta, Reidar Palmgrenia ja jokasyksyiseen tapaan Virpi Hämeen-Anttilaa (kysymyksiä: miten Pulkkinen voi näyttää noin nuorelta ja miten Hämeen-Anttila ehtii kirjoittaa romaanin joka vuosi?). Anja Snellman, joka juuri julkaisi Siltalalta teoksen, onkin syksyllä Otavan kirjailija. Luvassa on uudenlaista, maagista Snellmania. Olen ehkä kiinnostunut. Ainakin olen kiinnostunut David Nichollsin romaanista Kaikki peliin sekä Pentti Saarikosken kollaasiromaanin Ovat muistojemme lehdet kuolleet uudesta painoksesta.

 

Linkki Gummeruksen kuvastoon

 

Gummeruksen syksyn kirjailijoita ovat mm. Chris Cleave, Paula Havaste ja Petri Karra, jonka kirjoja en ole kai nähnytkään, mutta jota muutamakin ihminen on minulle kehunut. Amerikkalaisen Alice Hoffmannin historiallinen romaani Punainen puutarha kuulostaa hyvältä lukuromaanilta, ja minulle blogipiireistä tutun Vera Valan esikoinen kiinnostaa myös, vaikken yleensä dekkareita juuri lue.

 

Linkki Kariston kuvastoon

Kariston kuvasto tietää kertoa, että tulossa on suomalaista chick-litiä Jaana Taposelta ja mm. opaskirja Koira - omistajan opas. Minua kiinnostaa Kariston syksyn teoksista eniten Anna Godbersernin Ihania päiviä, joka kertoo elämästä 1920-luvun New Yorkissa. Kirja on jatkoa teokselle Jazztyttö peilaa. En ole lukenut sitäkään, mutta kumpikin kirja kuulostaa houkuttelevalta.

 

Linkki Siltalan kuvastoon

Siltalalta saapuu kirjasyksyyn Umaya Abu-Hannahin tietokirja MultiKulti - monikulttuurisuuden opas sekä suomeksi käännettävä, ulkomailla jo kohuttu lastenkasvatusopas Kuinka kasvattaa bébé. Ranskalaisten bébéjen sijasta minua kiinnostaa kuitenkin Louis-Ferdinand Célinen Niin kauas kuin yötä riittää, jonka kerrotaan olevan Ranskan 1900-luvun kirjallisuuden merkillisin klassikko. Kun tiedetään, miten erikoisia kirjoja Rankasta tulee, niin kirja lienee todella merkillinen. Myös unkarilaisen kerrostalon elämästä kertova romaani Mitättömät elämät vaikuttaa kiinnostavalta.

 

Linkki Tammen kuvastoon

Tammenkin kuvastosta löytyy blogimaailmasta tuttuja nimiä. Kristiina Vuori ja Karoliina Timonen julkaisevat esikoisteoksensa. Kaari Utrio taas julkaisee suositut Sunneva-teoksensa uudistettuna laitoksena, ja Anna Kortelainen on kirjoittanut ensimmäisen kaunokirjallisen teoksensa. Houkuttelevaa! Muita Tammen kiinnostavia kotimaisia kirjailijoita ovat Katri Lipson ja Markku Pääskynen.

 

Linkki Wsoy:n kuvastoon

 

Wsoy:n kirjasyksyyn kuuluu mm. Riku Korhosta, Juha Seppälää ja Eeva Kilpeä, jonka teoksella on koskettava nimi, Kuolinsiivous. Kaikkein eniten minua kiinnostaa kuitenkin yleisöluentojen esityksistä koottu teos Miten kirjani ovat syntyneet; ainakin Anna-Leena Härkösen luento, jolle itse osallistuin, oli hyvin antoisa. Jouni Tervon kirjoittama Osmo Rauhala -elämäkerta kuuluu myös ehdottomasti syksyn lukemistooni.

 

 

Linkki SKS:n kuvastoon

 

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura sokerina pohjalla! Jälleen kerran haluaisin SKS:lta kaiken. Sirke Happosen Muumiopas on must, samoin Kissojen Suomi - katit historian polulla, joka on leikkimielinen tietokirja. Myös esim. Kalevala maailmalla - Kalevalan käännösten kulttuurihistoria (toim. Petja Aarnipuu) on teos, jonka kelpuuttaisin kernaasti kotihyllyyni.

 

Miltä kirjasyksy 2012 vaikuttaa? Mitä kirjaa odotat? Ja jos osaat vinkata muista kirjakuvastoista, tee se!

Kommentit

Katja / Lumiomena (Ei varmistettu)

Meillä on osin samoja syystärppejä. Luonnostelen nimittäin itse postausta samasta aiheesta, mutta kirjasyksystä tulee niin hyvä, että poden valinnanvaikeutta. Joillakin kustantamoilla tuntuu tulevan melkein kaikkien aikojen syksy - ainakin omasta mielestäni.

Mainitsemiesi lisäksi odotan innolla mm. Juha Itkosen, Heidi Köngäksen, Sirpa Kähkösen, John Irvingin, Herman Kochin, Taina Latvalan ja Linn Ullmanin teoksia. Huh. Melkein pyörryttää ajatella ensi syksyä. :)

Mielestäni Bazar ja Schildts & Söderströms ovat myös julkaisseet syksyn kirjansa. Ainakin molemman kustantamon nettisivuilta löytää tietoa syksyn kirjoista.

(Ja Riikka Pulkkinenhan on todella nuori! :)

hdcanis (Ei varmistettu)

Näyttää kyllä aika mallikkaalta syksy, sekalainen kasa kirjoja jotka varmaan tulee jossain vaiheessa luettua mutta ne kirjat joita kiinnostuneimpana odotan ovat PD Jamesin Syystanssiaiset, Italo Calvinon Kenraali kirjastossa (olen mahdollisesti lukenut jo osan novelleista mutta silti), Kati Närhen Mustasuon mysteeri ja Graeme Thomsonin Kate Bush -elämäkerta.
Arja Tiaisen Lapsilta kielletty kiinnosti myös, pidin edellisestä kirjastaan...

http://aamuvirkkuyksisarvinen.blogspot.com (Ei varmistettu)

Kiitos kun kokosit nämä kuvastot yhteen! Minä en nimittäin ole tainnut tutustua näistä vasta kuin Gummeruksen kuvastoon, ja siinäkin oli jo monta luettavaa kirjaa. Selasin just Kariston, ja sieltäkin löytyi jo vaikka mitä. Nyt jatkan pläräämistä, mutta joo, kirjat ei edelleenkään lopu kesken :).

Maija Haavisto (Ei varmistettu)

Pahoittelen mainostusta, mutta kun en missään kuvastossa ole, pitää sanoa, että syksyllä ilmestyy Murujalta minun toinen romaanini Makuuhaavoja (http://www.ilmestykset.net/kirja/#makuuhaavoja) sekä toivottavasti myös ruokakirjani Finn Lecturalta, jos saan sen ajoissa valmiiksi... :->

Maria/Sinisen linnan kirjasto (Ei varmistettu)

Ah, Wsoynkin kuvasto on nyt ilmestynyt, kiitos vinkistä! Muita kuvastoja olen selaillut ja postaan jossain vaiheessa omat tärpiksi; ainakin olen kiinnostunut samoista "blogista tuttu" -kirjoista kuin sinä :).

Kiva kun löysit tuon kissakirjan; Facebookissa on muuten kirjan nimellä sivut joista saa tykätä (olisin kutsunut sinut tykkäämään, mutta en tiennyt miten se tehdään...). Toinen kirjan tekijöistä on ystäväni, ja on ollut kiva kuulla kirjan syntyprosessista.

Karoliina

Ihanaa jo fiilistellä syksyn kirjoista!

Meillä on osittain samoja tärppejä, mutta säästelen paukkuja omaan postaukseen, jonka ajattelin laatia, kunhan Teoksen syksyn kirjat selviävät.

Katjan vinkkaamien lisäksi syyskatalogit (tai ainakin -tiedot) ovat ilmestyneet ainakin Helsinki-kirjoilta ja Minervalta.

Jenni S.

Kiitos kaikille lisäkirjavinkeistä ja myös katalogivinkeistä! Palaan myöhemmin tänään noihin muihin mainittuihin kuvastoihin ja linkitän ne joko keskusteluun tai postaukseen.

Maria, tiedän Kissojen Suomen FB-sivun. Olen liittynyt sen tykkääjäksi ja mainostanut sitä muillekin kissaihmisille. :) Sitä en tiennyt, että tunnet toisen kirjan tekijöistä, kiinnostavaa!

Karoliina, Teoksen kirjatietoja odotan minäkin.

Syksyn kirjoista muuten varmasti kaikki tietävät Sofi Oksasen uutuuden sekä J. K. Rowlingin ekan aikuistenromaanin.

 

 

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Hypistelin just kuvastoja ja laputin sieltä aika monta kiinnostavaa. Ihan ekana tulee mieleen Riku Korhosen romaani. Jee!

Jenni S.

Tässä linkit keskustelussa mainittuihin katalogeihin:

Bazar

Schildts & Söderström (iiiih, miten ihastuttava kansi!)

Minerva (Robin Hood! pikkupoika minussa on innostunut!)

Helsinki-kirjat

 

Yritin eilen kommentoida, mutta eihän siitä mitään tullut. Hyppelin sen verran tiiviiseen tahtiin sivulta toiselle, että onnistuin kadottamaan kommenttini :D

Sitä vain piti sanomani, että kiitos kivasta koosteesta! En useinkaan tartu uutuuksiin heti, vaan lisään tärppejä luettavien listani jatkoksi ja luen ne sitten joskus myöhemmin. Monta mielenkiintoista uutuutta on taas tulossa :) Ainakin Sofi Oksasen, J.K. Rowlingin, Karoliina Timosen, Petri Karran, Alice Hoffmanin ja Siegfried Lenzin kirjat kiinnostavat. Nämä siis ovat vain pikaselauksen tulosta, monta muuta mielenkiintoista kirjaa voisi lisätä listaan.

Jenni S.

Villasukka kirjahyllyssä, tuttu tunne, minäkin joskus kadotan kommentin tai jopa luulen kommentoineeni, kun olen vain ajatellut kommentointia...

En tiedä, uskaltaako noita kuvastoja edes kuin pikaselata, kun kunnon selaamisella lukuvinkkejä voi löytyä ihan hallitsematon määrä!:D

Vierailija (Ei varmistettu)

Nyt vasta eksyin tänne. Hieno blogi! Taina Latvalan Välimatka ehdottomasti! Paula Havaste kiinnostaa myös. Pete Suhosen suomalaista natsiryhmää koskeva Hitlerin kylkiluu täytyy ajankohtaisuutensa vuoksi katsoa.

Jenni S.

Vierailija, kiitos kommentista ja tervetuloa toistekin! :) Ja kiitos niin sinulle kuin muillekin vielä lisävinkkien tuomisesta tähän keskusteluun.

 

Teos-kustantamon syyskatalogi ilmestyi tämän jutun kirjoittamisen jälkeen, ja siellä vasta kaikkea kiinnostavaa olikin, kuten Monika Fagerholmin dekkari ja Johanna Sinisalon uusi romaani. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Katsopas myös pienempiä kustantamoja! Esimerkiksi kuopiolainen Torni julkaisee syksyllä neljä kaunokirjallista teosta...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.