Lahdenranta ja Lähteenmäki: H niin kuin huvila

 

 

hniinkuinhuvila8.jpg

 

Ensin meinaa tulla K niin kuin kateus, mutta sen voittavat pian I niin kuin ilo ja ihastus sekä O niin kuin onni. Onneksi tehdään 1oo-prosenttisesti unelmointiin sopivia sisustuskirjoja ja onneksi ihmiset päästävät kirjantekijät omiin lempipaikkoihinsa, kesämökeilleen ja muille huviloilleen. Heli Lahdenrannan ja Ulla-Maija Lähteenmäen H niin kuin huvila on keväänkaipuisen sisustuksenystävän ja kesähuvilahaaveilijan täsmäluettavaa.

Tai oikeastaan pitäisi puhua täsmäkatseltavasta. H niin kuin huvila esittelee alaotsikkonsa mukaisesti 10 + 1 huvilaa, tyyliä ja näkökulmaa, ja kirjan pääpaino on selvästi kuvissa. Teksteistä käy päällisin puolin ilmi, kuka huvilan omistaa ja missä ja millainen huvila on, mutta kuvat veivät ainakin minun huomioni. 

Ihmekös tuo, kun kirjasta löytyi mm. unelmieni mökkimakuuhuone. Olen suunnitellut sen kaiken varalta jo ajat sitten. Minun Kiurujen yö -huoneeni olisi vanhan saaristohuvilan yläkerrassa, siinä olisi viisto katto ja se olisi maailman paras vinttikammari.

 

hniinkuinhuvila4.jpg

 

 

Vaan kelpaisi sitä tällaisella verannallakin aikaa viettää.

 

hniinkuinhuvila6.jpg

 

Luulen, että aika monelle täydellinen kesäparatiisi syntyisi jo tällaisesta kesäkeittiöstä.

 

hniinkuinhuvila3.jpg

 

Huvilakirjassa esitellään saaristotaloja niin Helsingistä kuin Turun suunnaltakin, vanha asemarakennus, monta puuhuvilaa. Jotkut taloista ovat isoja ja aika komeitakin, jotkut taas pieniä, kuten tämä helsinkiläinen pihavajakesämökki. Kaikkia esiteltäviä kohteita yhdistää se, että ne ovat ainakin jonkin verran elämää jo nähneitä – suurin osa huviloista on selvästi vanhoja – ja että ne ovat tärkeitä ja rakkaita paikkoja, hartaudella kunnostettuja ja hyvin pidettyjä.

 

hniinkuinhuvila7.jpg

 

Ah ja voi. Huokailin myös osuville sitaateille. Voisin niin hyvin kuvitella kertovani näin: – On huikea tunne, kun istuu terassilla pimeässä elokuisena iltana, ja meren äänet kantautuvat patiolle. Joka kerta, kun tulemme veneellä tänne saarelle, muistamme olla kiitollisia siitä kuinka onnekkaita olemme. On upeaa viettää kesää tällaisessa paikassa.

 

hniinkuinhuvila2.jpg

 

Jos ei omista ikiomaa huvilaa, ainakin siitä haaveilu on mahdollista. Jollakin on muuten melko miellyttävä haaveilupaikka!

 

 

hniinkuinhuvila9.jpg

 

Talo- ja sisustuskuvien lisäksi kirjassa on pieniä vinkkejä ja mm. ruokaohjeita. Tiedän, että ne ovat suorastaan pakollinen osa tämäntyyppistä kirjaa, mutta minusta ruokaohjeet olisi voinut jättää poiskin.

 

hniinkuinhuvila.jpg

 

Heli Lahdenranta ja Ulla-Maija Lähteenmäki: H niin kuin huvila. Moreeni, 2013

Kustantamon kirjaesittely

 

Tänä keväänä on ilmestynyt myös kirjallisiin kulttuurikoteihin kurkistava Haltiakuusen alla – suomalaisia kirjailijakoteja.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *