Maaliskuun luetut

 

Katsaus maaliskuun kirjoihin ja kirjakeskusteluihin! Jos joku olisi kysynyt, olisin sanonut, etten tuntumani mukaan lukenut maaliskuussa juurikaan, mutta olen näemmä sittenkin lukenut aika monta kirjaa. Pari on vielä bloggaamatta; Kawabatan Lumen maasta, Maria Peuran Antaumuksella keskeneräinen -teoksesta ja varmaan myös Carol Shieldsin Ruohonvihreästä on tulossa juttua vielä ennen pääsiäistä.

Mutta mitä sitten luin?

Heti alkukuusta tutustuin amerikankiinalaisen YiYun Lin novellikokoelmaan Kultapoika, smaragdityttö. Mielenkiintoiset ja laadukkaat tarinat sijoittuvat nyky-Kiinaan.

Huomattavasti tutumpaa fiilistä ja ajankuvaa löytyi Miika Nousiaisen Metsäjätistä, joka kertoo mm. "tehtaan varjossa" elämisestä ja siitä, miten tehtaan saneeraustoimet vaikuttavat koko yhteisöön. Sain kirjasta kiittävän asiantuntijakommentin.

Laatunovelleja tarjosi myös Raymond Carverin kuulu Mistä puhumme kun puhumme rakkaudesta. Kun puhumme tästä kirjasta, puhumme mm. elokuvamaisuudesta sekä taitavasta, harkitusta kielenkäytöstä.

Tutustuin myös kevään "kohukirjaan", seksuaalisesta vallankäytöstä kertovaan novelliantologiaan Pimppini on valloillaan. Kun en päässyt runotapahtumaan, pidin Henkilökohtaisen Poetry Jamin kotisohvalla ja luin Risto Rasaa ja Kai Niemistä sekä Tuomas Anhavan tankasuomennoksia.

Olen kiinnostunut sarjakuvista, mutta luen niitä vähän. Minna Canthin päivän kunniaksi luin kuitenkin kuuden miessarjakuvataiteilijan yhteisteoksen Minna ja miehet.

Sain ensikosketukseni kehutun Turkka Hautalan tuotantoon, kun luin uunituoreen Kansalliskirjan. Minäkin liityin kehujoihin! Luulen, että pidän Hautalan romaaneista vielä tätä novellikokoelmaakin enemmän, jos ja kun pääsen niiden ääreen.

Venla Hiidensalon esikoisteos Mediahuora ei taas ollut ihan niin kärkäs eikä muutenkaan niin skarppi kuin olisin toivonut. 

Sain sen kuitenkin luettua, toisin kuin erään lempikirjailijani Claudie Gallayn romaanin, jota yritin lukea ranskaksi. Ei onnistunut - mutta siinä kokemus oli hyvä, että siitä virisi mielenkiintoinen keskustelu vieraalla kielellä lukemisesta

Maaliskuussa keskusteltiin myös mm. dekkarin ja trillerin erosta, kirjojen uudelleen lukemisesta sekä unelmien kirjastosta. Kiitos kaikille hyvistä, antoisista keskusteluista! 

Alkukuusta kävin tutustumassa ihastuttavaan ja tärkeää työtä tekevään kirjakauppaan, Suomen lastenkirjakauppaan. Olin muistilehtiön kera paikalla myös, kun Jeffrey Eugenidesia haastateltiin Akateemisessa ja Anna-Leena Härkönen kertoi kirjailijan urastaan ja kirjoittamisesta yleisöluennolla.

Niin, ja tuottihan netissä roikkumiseni myös katsauksen Naiskirjailijoita netissä sekä kurkistelumatkan kirjailijoiden makuuhuoneisiin, koteihin ja kissoihin.

Loppukuusta myös paljastin, että kirjablogillani on nyt myös oma Facebook-sivu.

Jutun kuva paljastaa, että kirjabloggarin kotona kirjoja on sohvallakin - ja jos minulta lainaa kirjan, saa todennäköisesti kissankarvoja mukana.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Sain juuri blogattua Metsäjätistä ja olin kovin vaikuttunut kirjasta. Kävin heti myös lukemassa tuon saamasi asiantuntijakommentin. Tuollaisia kommentteja on mukava saada, antavat uutta puhtia koko touhulle.

jaana toisen tähden alta

Jenni S.

Kiitos kommentista, Jaana! Minäkin huomaan vaikuttuneeni kirjasta melkeinpä vieläkin enemmän kuin heti luettuani luulin: kirja palaa ajatuksiin ja muutenkin tuntui, että se antoi samaan aikaan vakavalla ja sympaattisella tavalla "uutisille kasvot". Hienoa, toivon tosiaan, että Nousiainen jatkaa tällä vakavammalla linjalla!

Ja juu, on mukava saada palautetta jutuista ja erityisen kiinnostavaa on kuulla jonkun kirjaa aivan eri kokemuksella ja näkemyksellä lukeneen mielipide.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.