Muumimaraton

 

Aina aika ajoin on päästävä muumien, noiden maailman hauskimpien ja viisaimpien olentojen seuraan.

Jo ajat sitten päätin, että luen tässä marraskuussa Muumilaakson marraskuun - syitä ei varmaankaan pidä perustella. Sitten ajattelin, että luen tänä syksynä myös Näkymättömän lapsen. Luin sen joskus vuosia sitten hieman sekavassa elämäntilanteessa ja kirja oli mielestäni kauhean surullinen ja liikuttava. Olen jo kauan aikonut palata sen ääreen ja katsoa, miltä se nyt tuntuisi. Muumipappa ja meri -teoksen taas tiedän tuntuvan niin hyvältä, että aion lukea senkin muutaman vuoden tauon jälkeen, ja kenties muitakin muumiromaaneja. Olen viime vuosina keskittynyt Tove Janssonin aikuisten tuotantoon (vaikka olen löytänyt muumitkin varsinaisesti vasta aikuisena ja mielestäni ne sopivat aikuisille erittäin hyvin!), mutta ei muumejakaan saa unohtaa.

Onko kenelläkään muulla innostusta muumimaratoniin tai edes yhden muumiromaanin lukemiseen? Ajattelin aloittaa muumeilun ensi viikolla ja purkaa muumiajatuksia palstalleni reilun kuukauden päästä, 15.12. Olisi hauskaa, jos joku muukin lähtisi lukemaan muumeja!

Kaikki muumikirjat on lueteltu täällä. En omista niitä kaikkia, mutta olen lukenut suurimman osan. Vain Muumipeikon metsäretki ja Osaatko kotiin, Muumipeikko? eivät edes kuulosta tutuilta.

Kommentit

estella
Kirjallinen projektini

Voi, olisi innostusta! Rakastan muumeja, kerään kaikkea muumitavaraakin, mutta en ole moniakaan muumi-kirjoja lukenut nyt aikuisiällä. Projektiini kuuluu Vaarallinen juhannus, mutta toisaalta nyt marraskuuhunhan sopisi loistavasti Muumilaakson marraskuu... Ehkä luen molemmat!

 

Ensin minun täytyy kuitenkin lukea Chimamanda Ngozi Adichien Huominen on liian kaukana, koska sillä on laina-aikaa vain viikko, mutta sitten voisin kyllä tartua (ainakin yhteen) muumiin!

Jenni S.

Hauskaa, tervetuloa mukaan muumeilemaan! En mäkään ajatellut lukea pelkkiä muumeja yhteen soittoon, vaan tässä kuukauden aikana muumin silloin, toisen tällöin ja sitten joulukuun puolivälissä purkaa lukukokemusta yhden postauksen verran. Tai voi olla, että välissäkin pitää vähän ihastella muumeja, mutta en nyt kuitenkaan aio kirjoittaa kaikista kirjoista erikseen. Se ei olisi ehkä kiinnostaa kuin minusta itsestäni. ;)

Muumit ovat onneksi nopealukuisia, joten toivottavasti ehdit lukea vaikka nuo molemmat mainitsemasi!

 

Salla

Muumit ovat kestokiinnostavia joten voisinpa harkita jonkun muumikirjan lukemista taas kerran, jos kerran "kimppalukemista" on tarjolla!

Jenni S.

Harkitse toki! Ja vaikket lukisikaan, niin toki voit osallistua muumikeskusteluun. Hyvin sanottu, muumit tosiaan ovat kestokiinnostavia!

hdcanis (Ei varmistettu)

Luin näitä nipun pari vuotta sitten joten nyt ei uudelleenluenta ole vielä ajankohtainen, joskin tuolla on joukossa myös joitain mitkä eivät ole tuttuja...kai se Tuhotulva pitäisi joskus lukea.
Ja kommentoida toki voi.

Katja / Lumiomena (Ei varmistettu)

Olen mukana mielelläni. Minä luen muumikirjoja ajoittain ihan itselleni, nyt olen alkanut lukea niitä ääneen lapselleni. Muumilaakson marraskuu olisi ajankohtainen juuri nyt, mutta joulukuussa tartun ehkä ikisuosikkiini Taikatalveen.

Jenni S.

Hdcanis, tervetuloa ainakin kommentoimaan! Muumit ja suuri tuhotulva ei ole jäänyt erityisemmin mieleeni, vaikka olen sen mielestäni lukenut. Toisaalta juuri sen lukemista puoltaa, että se on ensimmäinen muumiromaani.

Katja, mitä kirjaa olet lukenut lapsillesi ja mitä ovat pitäneet? Olen kertonut aiemminkin, mutta minun ensimmäinen muumimuistoni on päiväkodissa luettu Pyrstötähti, joka aiheutti niin suurta kauhua, että lukeminen lopetettiin. Ja tervetuloa muumimaratoniin, vaikka Taikatalven merkeissä!

 

Karoliina

Ihana idea, ja minäkin voisin ehkä mahdollisesti osallistua. :) En uskalla varmasti luvata, mutta keskusteluun todennäköisesti ainakin änkeän.

Jenni S.

Karoliina, tervetuloa änkemään! Ja toivottavasti lukemaankin. :)

pirkko (Ei varmistettu)

Tulen mukaan Muumilaakson marraskuulla :)

Muumimaraton kuulostaa ihanalta, en vain uskalla luvata ehdinkö mukaan. Kirjaston kirjoja on jono odottamassa. Muumilaakson Marraskuu olisi kyllä ajankohtainen, ja perään tietenkin Taikatalvi. Sitä paitsi ne löytyvät omasta hyllystä, siinä mielessä osallistuminen olisi helppoa! Harkitsen :)

Jenni S.

Pirkko ja toivottavasti myös Villasukka kirjahyllyssä, tervetuloa mukaan! Yhteen muumikirjaan ei mene kauheasti aikaa, joten haaste on sikäli helppo. En ole vielä itsekään aloittanut muumeilua. 

Kertomus jatkuu

 

Minä juuri luin "Näkymättömän lapsen", en vain ole ehtinyt vielä bloggaamaan siitä. Ja "Taikatalvenkin" luin tänä syksynä, talvea odotellessa. Ehtisin varmaan vielä yhden. Täytyy miettiä minkä.
 
Tuossa Wikipedian listassa on tosiaan mukana muutama vale-muumikin, siis sellainen ällöttävä ei-Toven-kirjoittama ;-)

Lukutoukka (Ei varmistettu)

Erilaisia lukuprojekteja on taas tullut kerättyä kiitettävä määrä, mutta voisin tulla mukaan lukemalla kuvakirjat Kuinkas sitten kävikään, Kuka lohduttaisi Nyytiä, Vaarallinen matka ja Outo vieras muumitalossa, mikäli olet ajatellut sisällyyttä nekin maratoniin?

Jenni S.

Reeta Karoliina, talvea odotellessa? ;) Minä yritän ehkä lukea ainakin omistamani muumiromaanit aikajärjestyksessä, mutta saa nähdä, luenko sitten oikeasti muuta kuin nuo mainitsemani. Mieli tekisi kyllä. Valemuumeja ei saisi olla listalla! Periaatteessa voisin niihin tutustua, mutta en nyt, nyt luen vain aitoa, jäljittelemätöntä Tovea! (Mistä tulikin mieleeni, että apua, hankin jo kauan sitten valemuumin, Muumilaakson puutarhakirjan, enkä ole muistanut kirjoittaa siitä mitään. No, heti kevään puolella.)

 

Lukutoukka, kuvakirjat käyvät toki! En aio itse lukea niitä, koska en ikävä kyllä omista ensimmäistäkään, mutta mielellään keskustelisin niistä silti. :) Aion kyllä hankkia tai ainakin lainata kuvakirjat joskus, toistaiseksi olen tutustunut niihin vain lapsenvahtikeikoilla, eikä se pidemmän päälle riitä. Haaveeni on, että vertaisin joskus erikielisiä muumikuvakirjoja, joskaan en varmaan osaisi sanoa mitään ruotsista tai englannista. Aina suomeksi lukiessani tulee kuitenkin se haave, koska suomennos on niin loistava, etten voi uskoa, että se on käännös, ei alkuperäinen teksti.

Käyn nyt vielä täällä sinun luona virallistamassa asian, eli mukana ollaan muumimaratonissa :)

Jenni S.

Villasukka kirjahyllyssä, täten virallisesti vahvistan, että mukanaolosi on noteerattu. :)

estella
Kirjallinen projektini

Luin sittenkin Taikatalven ja tykkäsin tosi paljon. Täältä voi lukea lisää: http://www.lily.fi/juttu/tove-janssonin-taikatalvi :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.