Onko kukaan lukenut Siri Hustvedtin uusinta?

Kenties koko muu maailma onkin asian jo huomannut, mutta minulle tuli aivan uutena tietona, että Siri Hustvedt on juuri julkaissut teoksen Living, Thinking, Looking. Kyseessä on kolmeen pääteemaan jakaantuva esseekokoelma, jossa Hustvedt pohtii mm. tunteita, muistoja, taidetta - ylipäätään kai ihmisenä olemista ja samoja asioita, jotka ovat tuttuja hänen romaaneistaankin.

Onko kukaan kuullut kirjasta tai peräti lukenut sitä?

Jotenkaan minua ei yllätä, että Hustvedtin uusin on juuri tällainen. Kaunokirjallisten romaanien jälkeen ilmestyi ensin lähes lääketieteellinen Vapiseva nainen, ja viime kesänä Kesä ilman miehiä. Se oli minusta hieman hämmentävä lukukokemus; julistinkin sen epäromaaniksi, koska teos oli paikoin niin essee- tai tietokirjamainen. 

Ja nyt sitten esseitä. Ensin ajattelin, etteivät ne kiinnosta minua, mutta ehkäpä sittenkin... Kun Hustvedtin  aiempi tuotanto on antanut ikään kuin vihjeitä kirjailijan ajatuksista ja kokemuksista, voisikin olla mielenkiintoista tutustua niihin ilman kaunokirjallista kehystä. Harmi vain, että juuri tilasin syyskirjalastin Adlibriksestä, jonka uutiskirjeestä tämän uutuuden tänään bongasin, enkä taida viitsiä heti tilata uudestaan. Odottelen siis, jos kirja tulee sopivasti vastaan. Ainakaan HelMet-tietokannasta sitä ei vielä löytynyt.

En ole pitänyt erityisemmin kaikista Hustvedtin teoksista, mutta Kaikki mitä rakastin lumosi kyllä minutkin. Olen jo vuosia aikonut tarkistaa, oliko se tosiaan niin täydellinen lukuromaani kuin muistan, sellaista älykästä viihdettä, vai olisinko nyt ihan eri mieltä. Tuntuu, että Hustvedt jakaa tunteita voimakkaastikin: joillekin hän on Se Kirjailija, joillekin oikea ärsyttävän kirjallisuuden symboli.

Uusimman teoksen esittely kustantamon sivuilla.

 

Kommentit

Minä bongasin tämän joku aika sitten Pocketbook shopissa Rautatientorilla, ihan ohi oli mennyt minultakin. Mietin että voisi tämän jossain välissä lukea mutta ei ehkä ihan vielä kun noita opuksia on tuolla pinoissa.. :)

Hih minkä teit! Just sain matkalukemisena loppuun Kaikki mitä rakastin. En olis välttämättä muuten tullut aloittaneeksi, mutta löysin itselleni fyysisen lukupiirin ja tuo äänestettiin ekaksi kirjaksi. Siinä oli jotain mistä tykkäsin ja jotain mistä en tykännnyt. Aattelin kirjoittaa ensi viikolle siitä postauksen, ajastan samalle päivälle kun eka lukupiiritapaaminen on.

Iisa

Kiitos vinkistä, multa on uutuus mennyt ohitse. Mutta olisinpa kyllä toivonut kunnon lukuromaania Hustvedtiltä tähän väliin - toivottavasti semmoinenkin olisi jo työn alla!

Jenni S.

Linnea, kiitos avartavasta kommentista! Tajusin vasta nyt, että netistä ostamisen tai Akateemiseen tilaamisen sijasta voin etsiä kirjoja myös Rautatiaseman enkunkielisestä kirjakaupasta. Jee, sinne siis!

Salla, hauska yhteensattuma tosiaan! Odotan kiinnostuneena, mitä olet / et ole saanut kirjasta irti. Hauskaa myös, että olet löytänyt lukupiirin. Lukupiireily on harrastuksista parhain. :)

Iisa, ole hyvä, ja niinpä meinasi siis multakin mennä ohi. Vähän kyllä ihmetyttää, aikooko Hustvedt kirjoittaa lukuromaaneja enää ollenkaan! Ainakaan kolme viimeisintä teosta eivät ole antaneet viitteitä siihen suuntaan... 

_Heidi_ (Ei varmistettu)

Se on jotenkin hassua, miten kaikki kirjat eivät vain iske. Pidin valtavasti esim. Tyrskyistä, jonka bongasin täältä sinun blogista ja monia muitakin hyviä vinkkejä olen täältä löytänyt. Siksi tartuin toiveikkaana ensimmäiseen Hustvedtin kirjaan ja valitsin Kaikki mitä rakastin. Se oli minusta yksinkertaisesti sanottuna huono enkä jaksanut lukea sitä loppuun kuin selaamalla. Anteeksi kaikki fanit! :)

Jenni S.

Heidi, joo harvoinpa menee lukumaut ihan yhteen, mutta mitä samankaltaisempia ne ovat, sen hämmästyttävämpää aina on, jos joku kirja jakaa mielipiteet. Hyvä, että olet saanut täältä hyviäkin vinkkejä etkä pelkkiä kirjakidutuksia! :)

Mun on tosiaan tarkoitus ikään kuin tarkistaa Kaikki mitä rakastin joskus. Pidin siitä itse paljon, kun se ilmestyi, mutta epäilen, että se johtui osin siitä, etten ollut silloin lukenut muuta samankaltaista kirjallisuutta. Nyt olen, joten olisi kiva tietää, miltä kirja nyt tuntuisi. Minua kiinnosti kirjan taideteema, mutat jotkut ovat ikävystyneet sen kanssa täysin. Ja yksi ystäväni oli aivan vihainen, kun hänestä kirja oli aivan huono ja loppu kauhea ja ahdistava. Ainakin puhututtava kirja!

Kommentoi