Tänään luetaan!

 

Muistutus: tänään 23.11. vietetään Valtakunnallista lukuhetkeä klo 19-19.15! Wsoy:n kirjasäätiön järjestämästä tapahtumasta saa lisätietoa sen Facebook-sivuilta.

Kuka osallistuu ja miten? Minä aioin lukea ääneen miehelle tai ainakin kissoille... Mies pääseekin kuitenkin pälkähästä, koska on työmatkalla, eivätkä kissatkaan joudu kuuntelemaan minua, sillä olen sopinut meneväni ystävän luokse kylään. Onneksi hän on myös lukutoukka, joten ihan varmasti aiomme ainakin keskustella kirjoista, ellemme peräti lukea yhdessä. 

Kommentit

hdcanis (Ei varmistettu)

Minulta jää tämä väliin, tuolloin on menoa ja lukeminen ei taida onnistua...

Jenni S.

No, ei liene niin vakavaa, jos jatkuvasti lukeva jättää lukuhetken väliin, vaikka lukuhetki-idea onkin mukava. Luulen minäkin lukevani tänään sen 15 minuuttia moneenkin kertaan, vaikken juuri lukuhetken aikaan ehkä luekaan. Ja voihan lukuhetken esim. siirtää viikonloppuun.

penjami (Ei varmistettu)

Runot ovat mielestäni hyvä valinta vartin lukemiseksi. Taidan lukea juuri lainaamaani käännöskokoelmaa "Älä puhu nyt enää. Imagistien runoutta" (suom. ja toim. Pertti Nieminen ja Tuulia Toivanen, Basam Books, 2011). Silloin tällöin termi vilahtaa jossakin kirjallisuushistoriassa: nyt on suomennettu valikoima näitä imagistien klassikoita.

Kokoelman tunnetuimpia runoilijoita (takakannen mukaan, itselleni kyllä noistakin on pari aika tuntematonta) ovat Ezra Pound, Hilda Doolittle, D. H. Lawrence, T. E. Hulme ja Amy Lowell.

Muutaman runon haukkasen tänään tuona varttina, loput jätän viikonlopulle paremmalle ajalle ...

Minä osallistuin, luin Stephenie Meyerin Vierasta. Keskittyminen oli vähän niin ja näin kun olin neideillä iltapalaseurana, totta kai he halusivat tietää mitä kirjassa sanotaan ja kaikkea muutakin maan ja taivaan väliltä ;) Jatkankin lukuhetkeä nyt kun lapset nukkuvat, kuten lähes joka ilta.

Jenni S.

Penjami, kiitos kirjavinkistä! Tuo oli mennyt minulta ihan ohitse, mutta kuulostaa kirjalta, jonka minäkin lukisin mielelläni (tai yrittäisin lukea...). Kommenttisi oli siitäkin hyvä, että sain siitä idean, että täälläkin lukuhetki on runohetki. Saa nyt nähdä, pidetäänkö sitä kuitenkaan tänään, vaikka palasimme jo kumpikin kotiin ja mieskin meni jo suostumaan runohetkeen. ;)

Villasukka kirjahyllyssä, hienoa että kuitenkin vietit lukuhetken! Minäkin vietin kirjakeskusteluhetken ystäväni kanssa lukuhetkiaikaan. Ja varmasti vietän lukuhetken ja toisenkin vielä ennen nukkumaanmenoa. Minä luen aina sängyssä, mutta joskus hyvin väsyneenä vain aikakauslehteä, tai, kuten joskus käy, kirjaa vain muutaman rivin verran... Runojen olen huomannut muuten olevan hankalaa iltalukemista. Jos niihin ei jaksa yhtään keskittyä, ei ymmärrä niistä mitään ja/tai nukahtaa heti.

 

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi miten suloinen kuva! Mun musta kissakultani lukee usein seuranani, kissa jopa osaa peruuttaa siten rinnapäältä takaosansa olkani päälle, että hyvin molemmat nähdään tekstit. Niin me opiskeltiinkin, yhdessä lukien ;)

Pirkko (Ei varmistettu)

Mihinkähän nimeni katosi äskeisestä kommentista.
- pirkko-

Kommentoi