Tyhmyyspäivä

Tänään on se vuotuinen kauhupäivä, jolloin kaikki illuusioni kirjasivistyksestäni romahtavat. Joka vuosi uskottelen itselleni, että seuraan aktiivisesti kotimaista uutta kirjallisuutta ja jopa luenkin sitä - ja sitten julkistetaan Finlandia-ehdokkaat. 

En nyt enää tässä vaiheessa ala veikkailla, mitkä kirjat ovat tai eivät ole tänä vuonna ehdokaslistalla. Mutta veikkaan, että lista on taas hämmentävä ja tuntemattomia teoksia täynnä. Arvaukseni on, että jos tänä vuonna on kuusi Finlandia-ehdokasteosta, niin 

 

- olen lukenut niistä yhden,

- kuullut kahdesta

- ja kolme on minulle täysin tuntematonta kirjaa.

 

Palaan illalla tunnustamaan tämänvuotisen kirjatyhmyyteni asteen.

Kommentit

\o/

Haha, tunne on todella tuttu, vaikka edelliset pari vuotta vastasinkin pienen lähikirjaston kaikesta kirjavalinnasta ja voisi kuvitella, että olisin ollut hyvin kartalla. Eipähän tarvitse seuraaviin kuukausiin miettiä, että mitäköhän sitä seuraavaksi lukisi!

amma (Ei varmistettu)

Ehdottomasti paras Finlandia-veikkaus! Uskon kuuluvani samaan kerhoon!

Jenni S.

Lohduttavaa kuulla, että muitakin tyhmyyskerholaisia löytyy! 

Tällä hetkellä oloni on vähän tyhmä jo siksi, että ehdokkaat julkistettiin heti aamusta. Mielestäni ne on yleensä kerrottu puolenpäivän aikoihin, joten tyhmyysastettaan olisi saanut pohtia koko aamupäivän.

Kirjoitan vielä illalla erikseen Finlandia-asioista, mutta tässä nyt oma tyhmyysasteeni:

Kun kirjat ovat  Kallorumpu, William N. päiväkirja, Huorasatu, Minä, Katariina, Hytti nro 6 ja Isänmaan tähden, olen: 

 

- lukenut nolla kirjaa,

- mutta omistan yhden ehdokkaan,

- lisäksi olen kuullut neljästä varmasti,

- yhdestä melko varman tuntuman mukaan

- ja yhdestä en ole edes kuullut.

 

Niin että kovin viisas en ollut tänäkään vuonna.

Oliko joku muu viisaampi?

hdcanis (Ei varmistettu)

Minä olen jo tunnustanut aikaa sitten että en seuraa uutta suomalaista kirjallisuutta kovinkaan hyvin joten siihen nähden se, että olen lukenut kahdelta kirjailijalta jonkin aiemman teoksen on suorastaan huikeaa (Liksom ja Hirvisaari), ja Carlsonin kirja on sillä perusteella mitä olen siitä kuullut lukulistallani sitten jahka se tulee vastaan kirjastossa (eli hyvällä säkällä ensi vuonna).

Tervo-Kyrö-Hotakainen-linjan sivuuttamista lukuunottamatta tämähän on suorastaan populaari valikoima.
Mutta näenkö oikein, että ruotsinkielis-kiintiötä ei myöskään tänä vuonna täytetty?

jukka s.
En minä aina ole sama

No nyt

riittää Nadjalla ja Puttosella puhumista. William N. päiväkirja löytyi kirjastosta luettavaksi. Jari Tervon nonseleeraus menee jo vittuilun puolelle. Hirvisaarelta luin joskus yhden novellikokoelman, seniori-Nalle kehui aamulla Katariinaa. Ei liene Milonoffillakaan helppoa. "Piirit" perustaa naamakirjaan Finlandia-palkinnon lakkautussivut, klik klik.

Jenni S.

Hdcanis, minä en tunnusta moista, mutta joudun sen vuosittain toteamaan! ;)

Minäkin olen lukenut Liksomilta jotain vanhempaa, samoin Carlsonilta, mutta esim. Hirvisaarelta vain hänen kirjailijantyöstään kertovan esseen eräästä tietokirjasta. William N.:n olen aikonut lukea jo viikkoja, kai se nyt hyppää lukupinossa pari pykälää ylöspäin. 

Luulen, että Tervo ja Hotakainen ovat poissa  kärsittyään inflaation eli oltuaan liiaksi listoilla... Kyrön Kerjäläisestä ja jäniksestä tilitin juuri eilen ystävälle, että se ei varmasti pääse ehdokkaaksi, koska se muistuttaa tietyllä tavalla liikaa viime vuoden voittajaa ja Hotakaisen teoksiakin. Harmi, sillä pidän siitä enemmän kuin Hotakaisen teoksista ja erityisesti enemmän kuin Nenäpäivästä!

Hämmästyttävää kyllä, ruotsinkieliskiintiötä ei täytetty. Yleensä ainakin ruotsinkielinen on ollut se kirja, josta en ole koskaan kuullutkaan. ;)

Jukka S., joo, mielenkiintoista pohtia, mitä kaikkea valintojen takana on ja millaiseen kirjakeskusteluun tämä johtaa! Kirjasin heti ylös omaan postaukseensa omia ensiajatuksiani - ei kyllä niinkään listan kirjoista, vaan listasta ja F-palkinnosta yleensäkin. 

Aika samoilla tyhmyysasteilla mennään ;) Minäkin seuraan aika huonosti tuoretta kotimaista kirjallisuutta, pitäisi parantaa tapani...

 

Yllättävä veto raadilta jättää mieskirjailijat kokonaan pois, varsinkin Kyröä kaipailin listalle! Näillä valinnoilla varmasti saadaan nostettua F-palkinnon tunnettuutta kun jo ehdokasvalinnat herättävät keskustelua. Enkä siis mitenkään halua kommentillani vähätellä ehdokkaita, useampikin noista kiinnostaa ja on varmasti paikkansa ansainnut! Samahan oli muuten viime vuonnakin, kun Alexandra Salmelan ehdokkuus nosti pienen myrskyn Finlandiapalkintoehdokasvesilasiin...

Jenni S.

Villasukka kirjahyllyssä, minä en tiedä, miten parantaisin tapani. :) Joka vuosi mielestäni olen suht koht hyvin kotimaisella kirjallisuuskartalla ja sitten en ole kuullutkaan ehdokkaista. ;) Luulen, että jos lukisin kaikki kotimaiset kirjat jonain vuonna, silti veikkaisin ihan väärin. Toistaiseksi kai Oksasen Puhdistus on ainoa lukemani kirja, josta olen heti tiennyt, että tämä menee ehdokkaaksi ja voittaa.

Joo, viime vuonna oli Salmela-kohu. Harmi, ettei tänä vuonna saatu sarjakuvakohua, sen olisin halunnut nähdä Näkymättömien käsien myötä.

No, ensi vuoden kohua odotellessa... :)

Kommentoi