Ursula K. Le Guin kirjoittaa Tove Janssonista

 

Aion kyllä kirjoittaa tänään ihan oikeankin kirja-arvion, luulen ainakin, mutta ensin pitää linkittää juttu, josta kuulin hiljattain: The Guardianin sivuilla on itsensä Ursula K. Le Guinin arvio Tove Janssonin teoksesta. Le Guin kuvailee hienosti Janssonia aikuisten - tai oikeastaan samaan aikaan lasten- ja aikuistenkirjailijana:

"Anyone familiar with Jansson knows it would be unwise to dismiss her or patronise her work on any grounds. Her books for children are complex, subtle, psychologically tricky, funny and unnerving; their morality, though never compromised, is never simple. Thus her transition to adult fiction involved no great change. Her everyday Swedes are quite as strange as trolls, and her Swedish village in winter is as beautiful and dangerous as any forest of fantasy."

Ja niin edelleen - katsokaa itse, kiinnostavaa tekstiä. Arvio on ilmestynyt alun perin lehdessä ja siinä Janssonista puhuttiin ruotsalaisena. Nettiversiossa asia on oikaistu.

Kuulin tästä artikkelista Kritiikin Päivillä. En itse aio kirjoittaa ko. tilaisuudesta, mutta linkkaan Sallan lukupäiväkirjan monipuoliseen koosteeseen vielä tässäkin enkä vain Twitterin puolella. Kannattaa katsoa; Kritiikin Päivillä esitettiin kiinnostavia puheenvuoroja kustannus- ja koko media-alan murroksesta, siitäkin, onko oikeille lehdille ja kriitikeille enää tilaa, kun kaikki lukevat ja kirjoittavat blogeja. Minusta kaikille on tilaa ja kaikille on paikkansa, joskin omakin mediakäyttöni siirtyy yhä enemmän ja enemmän nettiin.

Kommentit

exelon (Ei varmistettu) http://medicshop365.com/

Attractive section of content. I just stumbled upon your web site
and inn accession capital to assert that I get in fact enjoyed
account your blog posts. Any way I will be subscribing
to yolur aument and even I achievement you access consistently
rapidly.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.