Apu, kun vanhempi panikoi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lasten ja nuorten lääkäriasema Pikkujätti lanseerasi tällä viikolla uuden verkkopalvelun – Pikku Tsätin – jonka avulla vanhemmat saavat suoraan yhteyden lastenlääkäriin.

Verkkopalvelun idea on se, että perheet saavat apua lasten terveydentilan arviointiin suoraan ilman jonotusta. Ja tokihan tsätissä voi myös kysyä neuvoja esimerkiksi siitä, vaikuttaako lapsen terveydentila siltä, että pelkkä kotihoito riittää, vai vaatiiko tilanne tarkistusta lääkärin vastaanotolla. Tällä tavoin säästetään turhia jonotuksia ja samalla – ainakin tämmöiset minunlaiseni vanhemmat —saavat mielenrauhan. Olen itsekin usein tiennyt, ettei tilanne vaadi lääkäriä, mutta silti pieni lisävahvistus ja ammattilaisen arvio olisivat saaneet turhat sydämentykytykseni ja panikointini aisoihin.

Testasin PikkuTsättiä tällä viikolla, kun kyselin F:n allergia- ja astmalääkkeiden lopettamisesta. Meillehän annettiin nielurisaleikkauksen jälkeen sellainen ohje, ettei kyseisiä lääkkeitä saa lopettaa ennen kuin toipuminen leikkauksesta on sataprosenttinen. Nyt tällä viikolla F:n nenäsumute jo loppui, joten pohdin, täytyykö uutta enää edes ostakaan. Kysymykseni lääkärille kuuluikin: Missä kuussa allergialääkkeiden lopettaminen kannattaa tehdä? Tuleeko se tehdä asteittain vai kertaheitolla? Ja mistä tietää, että lääke kannattaa uudelleen aloittaa (jos niin täytyy tehdä)?

Jännitin aluksi PikkuTsättiin kirjautumista, koska vaikka tämä blogi onkin minulle arkipäivää, olen aika surkea monissa muissa tietokonejutuissa. Kirjautuminen palveluun kävi kuitenkin todella kätevästi, ja muutaman minuutin päästä olinkin jo kirjoittamassa viestiäni lääkärille. Lähetin viestin, ja jo 9 minuutin päästä lääketieteen lisensiaatti oli lähettänyt minulle toimintaohjeet. Viestittelimme vielä puolin ja toisin hetken, ja tuntui todella sille, että asiani kuunneltiin ja pohdittiin monelta kantilta.Sanoisin, että tässä on palvelu, jonka todellakin olisimme tarvinneet jo F:n ollessa aivan pieni. Niin monta kertaa me pientä nyyttiä Kampin Pikkujättiin nimittäin kuljetimme, vaikka usein pelkkä tsättikin olisi varmasti riittänyt.

Onko siellä ruudun takana muita välillä vähän turhankin huolestuneita vanhempia, jotka varsinkin lapsen terveysasioissa tarvitsisivat ammattilaisen vinkkiä (ennen kaikkea oman mielensä rauhoittajaksi)?

-Karoliina-

PikkuTsätti ja sen lääkärit päivystävät joka päivä 9-21. Palvelun hinta on 19.90e.

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (10)
  1. Karoliina/ Kolmistaan
    29.9.2015, 15:09

    Juurikin niin: Kukaan ei varmasti ilokseen jonottele, joten mielestäni tämä palvelu on todella nerokas!

  2. Karoliina/ Kolmistaan
    29.9.2015, 15:07

    Ja luulen, että maaseudulla asuessa palvelu olisi meillä vielä suuremmassa käytössä. Ekaan (yksityiseenki) lääkäriasemaan voi olla matkaa esim. 50 kilometria.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *