DIY-idiksiä kaivataan! Miten tuunata halvalla ja persoonallisesti (rulla)verhot?

Moikkis!

Moikkis!

F:n ikkuna on ollut vailla verhoa koko Helsinki-asumisemme ajan, koska huoneen entinen sälekaihdin oli asennettu ikkunan päälle niin, ettei siihen enää voinut asetella varsinaista verhoa päälle. Nyt kun sälekaihdinongelma on poissa, ja oikeanlaiset sälekaihtimet saatu ikkunaruutujen väliin, ammottaa F:n huoneen ikkuna vähän tyhjännäköisenä.

Olohuoneen ikkunaan vielä pohdin, laitanko verhoa lainkaan, mutta F:n huoneeseen sellaisen haluan välttämättä. Ensinnäkin lastenhuoneen tulee minun mielestäni olla pehmeämmän näköinen kuin muiden huoneiden. Sen lisäksi verhon tarpeen huomaa näin keväällä erityisesti. F nukkuu vain pimeässä, valo herättää hänet aina ennen aikojaan. Nyt on alkanut aamuyöstä jo sälekaihdinten välistä loistaa valo, joten oikean verhon tarve on tullut aivan konkreettiseksi.

Meillä on vanhasta varastosta tallessa musta Ikean Enje-rullaverho, joka sopisi kokonsa puolesta F:n huoneeseen täydellisesti. Musta värikin on tietysti hyvä valoasioiden vuoksi. Mietin myös, että rullaverhoahan ei ole pakko vetää aina aamuisin aivan kokonaan rullalle piiloon, vaan sen voisi jättää ikään kuin kapaksi ikkunan yläosaan, jolloin se toimisi myös ihan oikeana verhona.

Ongelma on kuitenkin se, että tuollaisenaan musta rullaverho on kauhean tylsä. Haluaisin tuunata sen jotenkin todella kivasti...vaan kun en keksi miten tai millä tekniikalla.

Toisaalta rullaverhon reunaan voisi laittaa jonkin ihanan kangastilkkuhässäkän piparkakkureunaksi. Toisaalta verhoa itseään olisi ihana koristella vaikka pisara- tai pallokuvioin. Ongelma on kuitenkin se, miten nuo ideat toteutan, jotta verhon toimivuus ei kärsi. Esim. onko jollain kokemusta rullaverhon pintaan ommelluista/liimatuista tilkuista? Pelkään, että kun kankaaseen tulee liikaa paksuutta, se ei rullaannu enää kerälle.

Nyt jeesatkaa minua, pliis! Ja uusia hyviä ideoitakin otetaan vastaan :)

-Karkki-

P.S. Nyt tiedän, että ainakin mun perhe nauraa jo vedet silmissä näille taideteoksille.  Sori, hei, te muutkin :)

 

Kommentit

(Ei varmistettu)

Epäilen, että kontaktimuovi ei kestä paikallaan, kun pinta ei ole tasainen, vaan elää päivittäin. Teipit kanssa saattaa olla sama juttu. Ja ruma jälki jää, jos irtoaa.

(Ei varmistettu)

Miten olisi kuvioiden tekeminen kloritella vaalentamalla? Googlaamalla löytyy tekniikkaa kuvitettuna, mutta lyhykäisyydessään kuviot leikataan vaikka kontaktimuovista, liimataan kankaalle (tässä verho) ja suihkutetaan kloriteliuosta suihkupullosta. Saadaan aikaan hienoja kuvituksia, eikä rullaantuminen hankaloidu.

Karkki (Ei varmistettu) http://blogit.kaksplus.fi/kolmistaan/

Kiitos tsemistä, Hipsu :)!!

Karkki (Ei varmistettu) http://blogit.kaksplus.fi/kolmistaan/

Juuri itsekin funtsin tuota silitystä yläpuolen kommentissa. Eikö vahaliitumainen väri sitten leviä? Miten luulet: Näkyykö ne mustassa kankaassa?

Äiti (Ei varmistettu)

Voi Lilli!

(Ei varmistettu)

Olen itse kokeillut lintuja vain vaaleaan pohjaan. Niissäkin pesunkestävä kiinnitys kai silitämällä kaikissa, mutta tarvitseeko tuota nyt pestä...

Karoliina Sallinen (Ei varmistettu) http://blogit.kaksplus.fi/kolmistaan/

Totta! Harvemmin niitä rullaverhoja pestään!

Karoliina Sallinen (Ei varmistettu)

Kuulostaa mahtavalle!! Ja meillä on tämä prokkis edelleen vain suunnitteluasteella .... :/

Karkki (Ei varmistettu) http://blogit.kaksplus.fi/kolmistaan/

No niinpä,teippiä! Mietin myös ihan kontaktimuovia...en vaan tiedä, A) onko sitä meillä jo muutenkin liikaa ja B) kiiltääkö sellainen rumasti,kun kangas on kuitenkin matta.

(Ei varmistettu)

...jatkan vielä...
Tiedän, että markkinoissa on myös vahaliidun omaisia kangasvärejä. Ne toimivat kuin vahaliidut ja jälkikin on kauniin pehmeää. Siistejä käyttää myös lapsen kanssa ja niihin musta pohja voisi sopia hyvin. Jos vaikka antaisi lapsen itse piirtää...

Karoliina Sallinen (Ei varmistettu)

Ihana idea :) Kiitos tarjouksesta! Jos siskoni - todellinen käsityöihme - tule tätä meille tuunaamaan, nii sovitaan tärskyt :)

Karkki (Ei varmistettu) http://blogit.kaksplus.fi/kolmistaan/

Just oston Ikeasta kangastussit, mutta luulen, ettei ne ehkä noin tummaan taustaan toimi... ehkä kangasväri?

Karoliina Sallinen (Ei varmistettu) http://blogit.kaksplus.fi/kolmistaan/

Sitä irtoamista ja irvisteleviä reunoja mäkin vähän kontaktimuovissa pelkään!

Hipsu (Ei varmistettu)

Joskus se kuviksen kymppi tais olla jonkun toisen ansiota.. :) Mutta se tais olla kyllä lukiossa?
Mutta hieeeenothan nuo on, you did good. <3

Karkki (Ei varmistettu) http://blogit.kaksplus.fi/kolmistaan/

Wau mikä idis!!

Karkki (Ei varmistettu) http://blogit.kaksplus.fi/kolmistaan/

Äiti <3 Ja mullahan oli peruskoulun päättötokarissa kuvis kymppi :D

Anonyymi (Ei varmistettu)

Onhan olemassa myös kangastusseja, joilla saisi helposti haluamiaan kuvioita verhoonkin. :) Tosin en tiedä miten toimii mustaan pohjaan?!

Anne (Ei varmistettu)

Nuo kuviot voisi leikata niistä liimapaikoista, millä paikataan vaikka housun polvia. Ainakin Stokka myy niitä valmiita paikkoja, monissa väreissä, ja kun liimaa kiinni, niin ei kyllä lähde millään irti. Eli pysyy :)

Karkki (Ei varmistettu) http://blogit.kaksplus.fi/kolmistaan/

Liima! Se kuulostaa mahtavalle, ei tarvitse ommella! Mutta hei: Pitääkö ne silittää paikalleen? En tiedä, kestääkö rullaverhokangas kuumaa...

Nina (Ei varmistettu)

Kuviot voisi leikata kuvioleikkurilla jeesusteipistä, niitä saa muunkin värisenä kuin perushopeisena.

Karkki (Ei varmistettu) http://blogit.kaksplus.fi/kolmistaan/

Mistähän värijesareita saa? Erinomaista ja varmaan myös halpaa!

(Ei varmistettu)

Todennäköisesti rullaverhon pinta on niin "kova", ettei kangasväri pysy siinä lohkeilematta, kun verhoa vielä rullataan kiinni tiukkaan "kurviin".

Silitettäviä värikalvoja käytetään nyt käsityöblogeissa paljon. Värikalvosta siis leikataan kuva ai kuvio, joka silitetään pohjakankaaseen kiinni. Rullaverhon kanssa ongelmaksi voi muodostua silityslämpötila, niitä kun on harvoin silitystä kestäviksi tehty. Tai siitä ainakaan ole mainintaa...

(Ei varmistettu)
Karoliina Sallinen (Ei varmistettu) http://blogit.kaksplus.fi/kolmistaan/

Tämä on niin,niin,kaunis <3 Voi kun osaisi itse tehdä edes puoliksi yhtä ihanan! Kiitos tästä linkistä :)

Ida (Ei varmistettu)

Heti tuli mieleen erilaiset teippihässäkät, kandee kattoa vaikka Teippitarhan sivuilta, oisko siellä mitään... (Oon seurannu teippitarhan blogia, siellä on kaikkia hauskoja tuunausideoita!)

(Ei varmistettu)
Petra (Ei varmistettu) http://www.pingurun.com

Ehditkö jo tuunata verhon? Mä voisin joskus tulla auttamaan ja meidän tytöt vois sillä aikaa vaikka leikkiä yhdessä. Uskon, että ne viihtyis keskenään :) (tunnistatkohan meidän Lupiinin tästä :) http://1.bp.blogspot.com/-93FJK-zyX7k/Ul-vclAdyzI/AAAAAAAABeo/j0woS7nKqIE/s640/lapsen-diy-t-paita-kids-diy-t-shirt-02.jpg )

pööps (Ei varmistettu)

Itse maalasin kahdet verhot lateksimaalilla :) molemmat pohjiltaan vaaleat,toisen maalasin vaalean siniseksi toiselta puoleltaan kahteen kertaan ja siihen sitten kaksi kirahvia pusuttelemassa,ääriviivat vain ja vaaleaa väriä erottamaan tausta kankaasta. Toiseen maalasin myös pohjan kahdesti,mutta jätin vaaleaksi,maalasin puun ja lehdet sydämen muotoon ja kaunis teksti,muutaman sydämen leikkasin irti kokonaan :)

Minna (Ei varmistettu)

Lapsuudenkodissani on vieläkin käytössä yksi alkuperäisistä rullaverhoista. Kun sain oman huoneen uudesta talosta halusin ehdottomasti valkoisen rullaverhon. Siitä tuli vieraskirjani. Vieraat piirsivät siihen ja kirjoittelivat tervehdyksiä. Vieläkin katselen usein kuvien ja tekstien koristamaa rullaverhoa: tuossa on mummon piirustus ja nimmari, tuossa rakkaan tädin, tuossa lapsuudenystävän, kaikkia kirjoittajia ja piirtäjiä ei enää ole, mutta muistot ovat.
Verho voisi olla sotkuinen, mutta ei ole. Se on täytetty rakkaudella ja ystävyydellä, kuvia tehtiin ajan kanssa ja muilla oli hauska seurata. Mustaan verhoon löytyy varmasti sopiva valkoinen (tai minkä värisiä koristeita haluatkaan) tekstiilitussi. Minun verhoani koristaa 70-luvulle ominainen keltainen pallotupsureunus. Vähän piti antaa ajalle periksi 11-vuotiaan sisustajan.

Kommentoi