Eskarilaisen velvollisuudet ja vastuut

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen viime aikoina pistänyt merkille, että F on nyt siinä iässä, missä perheiden väliset erot lastenkasvatusasioissa alkavat korostua. Se, missä joissakin perheissä eskarilainen kulkee jo pieniä matkoja liikenteessä yksin, toisissa perheissä lapsi ei voi edes kulkea portaita kerrostalokodin rappukäytävässä ilman vanhemman läsnäoloa. Tai kun omien lelujen raivaaminen lelukoppaan tekee toiselle 6-vuotiaalle tiukkaa, voi toinen jo siivota lattiasta kattoon oman huoneensa. Imuroida ja pyyhkiä pölyt.

Olisikin kiva kuulla, noin niin kuin omaa ajatusmaailmaansa virkistääkseni, millaisia velvollisuuksia ja vastuualueita teidän eskareillanne on tai on ollut!

-Karoliina-

paita, Uhana Design // leggarit, Lumoan* // kumisaappaat, Crocs 

*saatu

 

Kommentit (10)
  1. Meidän eskarilainen (nyt jo iso viidesluokkalainen) siivosi itse omat lelunsa, soitti viululäksyt, petasi oman sängyn, vei ruokailun jälkeen astiat keittiöön, vei roskat, sai käydä oman talon sisäpihalla leikkimässä ilman äitiä, tilasi ravintolassa itse oman annoksensa ja oli joskus hetken yksin kotona kun äiti kävi nopeasti lähikaupassa. Ekaluokkalaisena hän alkoi jo itsekin toimittaa pieniä ostoksia kaupasta ja opetteli liikkumaan itse koulumatkat.

    Aloite yksinoloon tuli aikoinaan lapselta itseltään ja kotitöiden suorittamisesta meillä saa hyvän mielen ja kiitoksia hyvästä työstä.

  2. Meillä ei palkita kotitöistä rahalla. Niitä kun on pakko tehä koko elämänsä, tuli sitä rahaa tai ei. Kotona on vain tietyt tehtävät, joita pikkuhiljaa lapsen kasvaessa aletaan toteuttamaan. Esim. Eskarilainen vie omat astiansa tiskipöydälle, siivoaa omat lelunsa ja joskus (äitin tai isän pyytäessä) auttaa tyhjentämään tiskikoneen. Eikä niiden toteutus ole riippuvaisia viikkorahasta. Ennemminkin jostain konkreettisemmasta esim, lelut viedään pois, jos niistä ei huolehdita jne.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *