Häistä ja rakkaudesta

IMG_9147-2 IMG_9173-2 IMG_9218-2

Pompoje, tuikkukuppeja, helmojen pituuksia, yöpalaa, kirkko ja miljoona muuta muuttujaa. Tuntuu, kun mun elämään olisi tipahtanut tänä kesänä rakkausuutisia niin paljon, etten meinaa pysyä nahoissani. Paras ystäväni menee naimisiin syksyllä, ja jotta sekin ei olisi jo tarpeeksi ihanaa, molempia siskojani on kosittu kesän aikana ja nyt meidän perheessä suunnitellaan kaksia häitä. Kaksia! Voisiko oikeasti olla enää ihanampaa? Voin sanoa, ettei.

Muistan vielä ajan, kun häissä käyminen oli minusta ihan kivaa, mutta en varsinaisesti nähnyt hommassa niin hirveästi järkeä. Mietin, miten ihmiset laittava järjettömän summan rahaa yhteen päivään ja muutenkin koko se skene tuntui osin vähän teennäiselle. Mietin, eikö toista vaan voisi rakastaa ilman paperin palaa ja virallista sinettiä.

Kun olen tänä kesänä kuitenkin seurannut useampiakin häävalmisteluja, uskon, että olen tajunnut häiden päälle paljon enemmän. Tajusin, ettei kyse ole niistä juuri oikeanlaisista serveteistä tai häävalssin laadusta. Ei paahtopaistista tai jälkiruokakakun hillosta. Kyse on siitä, että kaksi ihmistä haluaa nähdä niin suuren vaivan sen eteen, että voivat julistaa rakkautensa kaikille. Se jos mikä, on kauneinta, mitä tiedän.

Kertokaapa nyt vinkkinne tälle tulevalle seremoniamestarille, siskolle ja kaasolle, kuinka hommat kaikissa häissä hoidetaan kunnialla läpi! Mikä on ehdoton nounou ja kuinka tehdä rakkaiden päivästä vieläkin parempi?

-Karoliina-

*mekko, Ivana Helsinki // kuvat: Janita Autio

Kommentit (23)
  1. Anna / 270 Degrees
    7.8.2016, 07:29

    Samaa mieltä, häät ovat ihania 🙂 Tosin siitä huolimatta me päädyimme toisenlaiseen ratkaisuun: karkasimme kahdestaan vihille ulkomailla, menimme naimisiin ihan kahdestaan rannalla auringon laskiessa. Ehkä meille siinä kaikessa oli kyse siitä, ettemme enää kokeneet tarvetta julistaa rakkauttamme ulkopuolisille, vaan halusimme nähdä suuren vaivan sen eteen, että julistamme sen vain ja ainoastaan toisillemme. Oli miten oli, tapoja on monia ja nautin ihan suunnattomasti muiden ihmisten häistä. Ne ovat ehkä parhaita juhlia mitä tiedän ja siksi onkin ehkä vähän hassuakin, että oma ratkaisu oli aivan toisenlainen.

  2. Just olin viikonloppuna aivan ihanissa häissä! Ne oli tilalla, jossa oli pitopalvelu ja tanssipaikkana vanhan ladon yläkerta. Ainakin vieraana jäi sellainen fiilis, että ei turhia stressattu, kun kaikki oli mietitty hyvin etukäteen. Morsiamen isän puhe oli lyhyt ja ytimekäs tervetulopuhe, bestman räppäsi itse sanoittamansa biisin morsiusparista ja kaverit laukoi muutamia vitsejä ohjenuoriksi tulevaisuuteen, yksi kavereista kertoi tunteikkaan tarinan ja soitti sulhasen lempikappaleen pianolla… joka välissä oli sopivasti taukoja, että sai käydä vessassa ja täyttämässä lasinsa, katsomassa lahjoja ja ulkona jaloittelemassa. Oli tosi rento fiilis vieraana, kun koko aika ei vain istuttu. Kaaso ja bestman oli järjestänyt muutaman hauskan leikin, yksi oli sellainen, että sulhaseen sekä morsiusparin isien vaatteisiin oli piilotettu hakaneuloja, sitten vaimot niitä etsimään, että kuka löytää nopeiten kaikki neulat… toinen oli, että bestman oli morsiusparin takana ja nosti ylös lapun, esim. Kaikki paikasta x kotoisin olevat tai sulhasen opiskelukaverit jne. Sitten kyseinen porukka nousi ylös ja morsiuspari arvasi, mikä tätä porukkaa yhdistää. Näin tuli vieraat hieman tutuimmaksi myös toisilleen 🙂 Karkkibuffet on must!!! Ja tietty suolasia pähkinöitä yms. sekaan myös. Näissä häissä herkkubuffet siirrettiin vielä latoon, niin sai tanssien välissä napostella. Myöhällä oli vielä saunomista, uimista ja porealtaassa lillumista. Viimeistään siinä vaiheessa kankeinkin vieras rentoutui! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *