Harvinaisen nimen nimipäivä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

F:llä ei ole nimipäivää. Mutta hän odotta lähestyviä nimppareitaan taas kovasti. Me nimittäin vietämme niitä maaliskuussa. Olemme valinneet nimipäiväksi 19.3, joka on Josefiinan päivä. Tämä päivä siksi, että F:n nimen juuret ovatkin juuri Josefiina-nimessä.

Olen kuullut, että nimipäivätön voi viettä nimppareitaan meidän tapamme sijaan myös ainakin kahdessa muussa ajankohdassa : Jos nimi on jonkin toisen maan almanakassa, voi nimipäivää viettää tuon kalenterin mukaan. Toisaalta jos suomalaisessa almanakassa on joskus historiassa ollut kyseinen nimi, on tuo luonteva nimpparipäivä.

Onko sinun lapsellasi nimi, jota ei löydy kalenterista? Kuinka olette nimipäiväasian ratkaisseet?

-Karoliina-

*haalari saatu, Mainio SS2016

Kommentit (48)
  1. Fanny Selkee
    18.4.2016, 15:48

    Minkä niminen tämä F on?? Itse olen Fanny ja juhlitaan fannin päivänä!

  2. pihlajohanna
    22.3.2016, 19:54

    Pihla-nimi tuli vasta 2000-luvun loppupuolella kalenteriin ja sitä ennen nimipäiväkseni oli päätetty kastepäiväni eli 14.kesäkuuta. (Yllätyin kommentteja lukiessani, kuinka tätä kastepäivä-taktiikkaa ei ole muilla käytössä?!) Mutta, kuinka ollakaan, jollain ihmeen kaupalla Pihla-nimi ilmestyi kalenteriin Kielon kaveriksi juuri tuolle samaiselle päivälle eli enpä joutunut vaihtamaan nimipäiväni viettoa toiselle päivälle! 😉 Tämän tapahtuman jälkeen en ole enää hetkeäkään epäillyt kohtalon olemassaoloon!! Terveisin Pihla 24v.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *