Hyvän mielen hääasu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAMuistatte varmasti, kun hehkutin viime syksynä Hyvän mielen vaatekaappia –kirjaa ja sen tekstin aikaansaamia muutoksia omissa vaateostotottumuksissani.

Samalla, kun aloin karsia kaappiani oikein rankalla kädellä (ja sama touhu jatkuu vieläkin), aloin tehdä listaa vaatteista, joita tarvitsen aivan viikoittain, kuukausittain tai ainakin niin monta kertaa vuodessa, että tietyille vaatekappaleille olisi oikeasti tilausta. Niin ja siis sellaisia, joita en kuitenkaan omista!

On se nimittäin outoa, että kaapissani oli kymmeniä sinnepäinmekkoja, mutta ei yhtään perusmustaa, joka kävisi tilanteeseen kuin tilanteeseen. Niin ja kuinka monta melkein hyvää jakkua piti ostaa sen sijaan, että olisin panostanut yhteen kunnolliseen.

Niinpä marssin pakollisten vaatteiden listani kanssa luotto-ompelijalleni Jyväksylään. Ateljee Iinan Iina on nimittäin ommellut meidän perheelle vuosikausia vaatteita erilaisiin juhliin – vanhojentansseihin, ylppäreihin, valmistujaisiin – joten ompelijavalinta ei ollut kovinkaan vaikea.

Syy, miksi halusin käyttää ompelijapalveluita, enkä vain marssia kauppaan ostamaan sitä Täydellistä Jakkua ja Iki-ihanaa Mekkoa johtui aivan siitä, että kerrankin halusin saada juuri itselleni istuvan vaatteen. Ilman kompromisseja. Olin nimittäin havainnut, että syy hutiostoksiini johtui yleensä siitä, että en löytänyt kaupassa etsimääni, ja sitten sorruin sinnepäinvaatteeseen. Tyyliin ”Onhan tämä mekko nyt vähän kireä lantiolta, mutta pakko ottaa, että on juhlissa edes jotain päällepantavaa.”

Kun marssin sitten syksyllä Iinan puheille, päätin, etten tee kompromisseja. Olin jo aikaisemmin lähetellyt Iinalle kasapäin kuvia erilaisista ideoistani ja unelmavaatteistani, ja sen pohjalta aloimme suunnitella minulle pikkumustaa, jakkua, housupukua ja paria muuta vaatetta, joista tulisi A)juuri oikeankokoiset ja B) haluamastani materiaaleista.

Prosessinahan tämmöinen vaatekaapin kohennus ompelijan voimin ei ole ihan muutaman viikon eikä kuukaudenkaan homma – ihan jo taloudellisestakaan näkökulmasta – mutta voin sanoa, että odotus ja säästeliäisyys palkitaan.

Ensimmäiset valmistuneet vaatteet listaltani ovat Chanel-tyylinen jakku ja musta perusjuhlatoppi, jotka pääsevät lauantaina ensimmäistä kertaa ylleni, kun puen ne ystäväni häihin tämän Little Copenhagenista ostamani ihanan Wheatin tyllihameen kanssa.

Ja en voi kun hihkaista! Mulla, minihartiaisella päärynällä, on ensimmäisen kerran elämässäni oikeista paikoista istuva pikkiriikkinen jakku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oletteko itse käyttäneet ompelijapalveluita? Koetko, että ne voisivat olla sinua varten? Vai onko joukossamme joku niin taitava, että ompelukoneella surauttaminen käy ihan itseltäkin?

-Karoliina-

jakku & toppi, teetty Atelje Iinassa (jkl) // mekko, Wheat (Little Copenhagen) // laukku, ikivanha // hiuskoriste, Glitter

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (24)
 1. Karoliinan juhlahiukset, -meikki ja -asu | Kolmistaan
  19.1.2015, 20:49

  […] perjantain postauksessa siitä, että olen aivan hurahtanut vaatteiden teettämiseen, ja niinpä lauantain juhlassa pääsin ensimmäisen kerran ulkoiluttamaan Jyväkyläläisessä […]

 2. Kolmistaan-Karoliina
  18.1.2015, 19:44

  No juurikin CashCowta olisin suositellut. Ja mun ehdoton lemppari ja hurahdus on kyllä Aleksanterinkadulla, Kämp Galleriassa sijaitseva Cos. Sitä ei lienee muualla Suomessa, vai olenko väärässä?
  Kyseessähän ei ole mikään pieni putiikki, vaan H&M:n ns. laadukkaampi sisarliike. Vaatteita yksinkertaisilla leikkauksilla, kunnollisista materiaaleista. Villaa, silkkiä, puuvillaa…Hinta-laatu -suhde juuri hyvä.
  Punavuoressa kivoja liikkeitä, tosin vähän kalliimpia on tietysti Ivana Helsinki, R/H ja Ovvn.
  Mä olen Vagabongin kenkien rakastaja, ja Forumissa on Vagabondin oma liike, josta saa hyvää palvelua. Myydäänhän noita kenkiä toki muuallakin, mutta niiden oma liike on musta ihana.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *