Jaa parhaat eteissäilytysvinkkisi

Tänään mun piti esitellä teille meidän eteinen osana 55 neliötä -postaussarjaa. Kuvia ottaessa iski kuitenkin sellainen olo, että eihän mulla ole teille oikein mitään fiksua näytettävää. Eteinen on kesken, ja sen verran vielä toimimaton, ettei siitä taitaisi olla vinkiksi tai inspiraatioksi vielä oikein kenellekään.

Eteisemme on kyllä kämpän pinta-alaan nähden ihan ok:n kokoinen. Eikä edes käytävämäinen vaan ennemminkin avara alue. Hankalaksi lapsiperheelle eteisessä tekee kuitenkin kaksi seikkaa: Ensinnäkin lattia on valkoista parkettia. Ja toisekseen. Eteisessä on seinäpinta-alaa hirveän vähän. Eteisalueen nimittäin rikkovat peräti kolme ovellista oviaukkoa, kaksi ovetonta koloa ja yksi liukuovikaappi.

Periaatteessa pidän eteisestämme jo nyt. Siinä ei ole mitään ällöä, jota erityisesti haluaisin pois. Mutta lisää ryhtiä ja säilytystilaa kyllä kaivataan. Mielellään halvalla ja kestävästi. Vaikea yhtälö?

Heittäkääpä nyt kehiin omat toimivat ja jopa vähän erikoisetkin säilytysratkaisunne! Tarvetta olisi hyvälle eteisenmatolle, jonka voi leikata muotoon. Niin ja seinään (ja kattoon?) kiinnitettäville (mahdollisimman vähän syville) kenkä- ja vaatekaapeille, sekä muille vaatesäilytysjärjestelmille.

Eniten pohdituttaa se, kannattaako nyt tuunata jokin Ikea-kaluste meille sopivaksi, panostetaanko muutamaan klassikkoon vai teetetäänkö eteisen osasia jopa puusepällä asti (niin ja jos, niin kenellä…).

Kivaa torstai-iltaa!

- Karoliina-

*kuvat: Ikea ja HAY

Kommentit

Misu (Ei varmistettu)

Hei vinkki vinkki me ostettiin honkkarista (hong kong :D) sellasta ns. kuramattoo, ihan metritavarana ne sitä myy ja värejä oli paljon :) meillä on kanssa vaalee laminaatti ja ongelma oli kun ei haluttu että lattia menee pilalle kaikesta siitä hiekasta mikä tulee kenkien mukana sisälle :) meillä on tosi kivaa ja neutraalii vaaleenharmaata tässä meijän eteisessä ja tosi tyytyväisii ollaan oltu :)

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Kiitos vinkistä! En muistanu edes koko liikettä...Siellä oli tämmöinen: http://jysk.fi/sailytys/eteiskalusteet/kenkahyllyt/eteiskaluste-abildskov-penkilla-valk , josta en aivan suoraan pitänyt, mutta josta sain kyllä hyvän idean :)

Daniella (Ei varmistettu)

Ihan sellasta siistiä kuramattoa (esim. tumman harmaa) saa ainakin metritavarana, mutta jos haluaa jotain spessua, niin eri juttu tietysti.

Muiden vinkkejä odotellessa. Nimim. pursuavat asustelaatikot...

Maisoni (Ei varmistettu)

Jysk ainakin myy vain 30cm syviä eteis juttuja. Esim penkki, jossa alla kolme koria.

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Onkohan tämä kaikkien lapsiperheiden ongelma? Asunnon ja eteisen koosta riippumatta...

Maria (Ei varmistettu)

No tuota metritavarana myytävää kuramattoa minäkin tulin tänne vinkkaamaan mutta pari ehtikin ensin :) pakkausteipillä ja spraymaalilla saa kivasti tuunattua niistä vaikka raidallisia.
Meillä on kanssa todella pieni eteinen, siellä yksi kaappi ja se on tupaten täynnä.. kaapissa jokaisella oma kori josta pipot ja hanskat ym löytyy. Ja tangossa roikkuu vaan sesongin takit ja loput on tyhjiöpakattuna sitten vaatekaapeissa. Kenkäkaappi meillä on omassa makkarissa, eteisen kaapin alahyllyllä on kuramatto ja jokaisella kerrallaan kahdet kengät eteisessä ja loput kenkäkaapissa.. mä olen löytänyt itsestäni hirveän eteisnipottajan, pienessä tilassa pienikin sotku näyttää nopeasti tosi isolta sotkulta. Ihania inspiraatiokuvia! Mitään yksittäistä huonekalua en osaa vinkata mutta Ikeassa oli taas paljon uutta kivaa kaikkea..

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Tässä voisikin olla ratkaisu. Oliko matto kuinka leveää?

Veera (Ei varmistettu)

Meillä oli vanhassa kämpässä valkoinen lattia eteisessä. Ihana ja valoisa! Siinä toimi hyvin "kaiken imevä matto", joka oli vähän samanlainen, kuin ne "linströmmit" julkisissa tiloissa.

Tällä hetkellä etäisemmäksi on niin suuri, ettei "kaiken imevää" mattoa saanut siihen järkevästi sijoitettua. Ostin minäkin rautakaupasta neljän metrin pätkän leveää käytävämattoa. On niin raskas, että pysyy imuroidessakin hyvin paikallaan.

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Mikä idea!! Sparymaali! Tässä voi olla meidän tulevan maton pelastaja :) Kiitos! P.S. Käykö ihan tavallinen spray, vai pitääkö olla jokin erikoisaine tekstiilille?

Misu (Ei varmistettu)

Jos nyt oikein muistan nii se oli joku 150cm leveetä mutta siellä oli myös leveempää mattoo oliskohan ollu 200cm?! Leveetä :)

Maria (Ei varmistettu)

Loistavaa jos ideasta oli apua! Meillä on ainakin tollaisessa juuttisessa eteismatossa pysynyt ihan se perus "rautakauppaspray" uskoisin että kestää muissakin matoissa.. Niin ja kunnolla sanomalehteä alle ja ympärille....
t. Eräs joka maalasi kuistiin eteismaton rajat...

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Linströmmit?!?

Hannastiina (Ei varmistettu)

Kirjoittaja tarkoittanee sitä julkisissa tiloissa oven edessä olevaa mattoa joka imee enemmän kuin painonsa verran kuraa, sitä myy mm Hobby Hall. Meillä on pitkä ja kapea ovien rikkoma eteinen. Laitoin yhdelle seinälle ovien yläpuolelle pitkä rivin Ikean Trones kenkäkaappeja. Säilön siellä "väärän" kauden asusteet ja kengät. Toki niitä on myös alempana ja niissä säilötään kesällä kenkiä talvella pipoja ja hanskoja joita 3 lapsisessa perheessä on todella paljon :)

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Voih! Tämä ja vähän spray-maalia: Jes!

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Ookoo. Näillä ohjeilla siis eteenpäin :)

Kommentoi