Julma äiti hävittää puolet lapsen leluista!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAP2260032OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kyllästyin viime viikolla siihen, että vaikka kuinka F:n huone olisi ”siisti” (mitä luonnollisestikaan näissä ennen-kuvissa ei kyllä ole ), ei se silti siistille näyttänyt. Lelulaatikot olivat niin täynnä, että kaikki ikkunalaudat ja kaapinpäälliset pursusivat turhaa romua.

F itsekään ei tainnut enää viihtyä huoneessa, joka oli niin täynnä tavaraa, että oikeiden lelujen löytäminen sieltä oli melkein mahdotonta.

Niinpä päätin, että puolet leluista (lukuun ottamatta Legoja, kirjoja ja kyniä) vietäisiin varastoon jemmaan. F saisi ne sieltä takaisin esim. puolen vuoden päästä, jolloin hän voisi vaihtaa ne huoneessa nyt oleviin tavaroihin.

Luulin, että F ei voisi luopua mistään, mutta niinpä vain hän oikealla markkinoinnilla (lue: ruokalahjonnalla) osallistui koko kaksituntisen ajan inventaarioon. Näytin F:lle aina kahta lelua, josta hän toisen viskasi varastosäkkiin, toisen ”jää huoneeseen –säkkiin”. Palkkioksi valinnasta sai aina rusinan. Näin käytiin huone läpi jokaista Sylvania Families –hahmoa ja Prinsessa-lehteä myöten, ja kyllä tuli – karmeasta välivaiheesta huolimatta – todella paljon siistimpi huone!

Nyt F on leikkinyt huoneessaan paljon ahkerammin kuin ennen suursiivousta. Tuntuu, kun hän olisi löytänyt laatikoiden pohjilla lymyilleet lelunsa aivan uudelleen. Mahtavaa!

Voi kun itse uskaltaisi tehdä saman prokkiksen vaikkapa kylppärin, keittiön ja olohuoneen     kaappien sisällölle. Osaisinko luopua omista tavaroistani yhtä fiksusti kuin F?

Kuka muu on harrastanut kodissaan tavaroiden kierrätystä varaston kautta?

-Karoliina-

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (18)
  1. Aaah, kiitos näistä kuvista! Ihanan rehellistä! Päiväni, tai varmasti koko vuosi, on pelastettu. Luulin, että vain meillä on näin paljon leluja. Ja kaikkea sekaisin pienissä ja isommissa laatikoissa. Myönnän, haksahdan ostelemaan lapsille millon mitäkin leluja, merkistä ja ”sarjasta” riippumatta. Saavat synttäreillä ja jouluna toivoa mitä haluavat.. Ja aina välillä siitä väliltäkin. Meillä siis on (paljon) muutakin kuin ”Brion junarata ja Legoja”. Neljä leikki-ikäistä lasta..

    Huomenna suuntaan Ikeaan ja googlettelin erilaisia säilytysratkaisuja lastenhuoneeseen. Näin päädyin blogiisi. Aika hauskaa ja viihdyttävää luettavaa!

  2. Tuolla joissain muissa kommenteissa kehuttiin miten tämä teidän blogi poikkeaa monista muista blogeista rehellisyydellään ja aitoudellaan ja se juuri on täällä parasta. Samaa mieltä! Siis apua tuota 3. kuvaa 😀 Mutta hei, meillä välillä ihan samanlaista kahden pojan huoneessa.

    Olen jo useamman viikon suunnitellut suursiivousta ja tavaroiden hävittämistä lastenhuoneessa mutta se täytyy tehdä niin että nuorempi ei ole paikalla, se kun ei haluaisi ikinä luopua yhtään mistään. Jopa legojen pahvipakkaukset pitäisi säilyttää :O, ja pieneksi jääneitä vaatteita ei saisi laittaa kiertoon. Meiltä saa kyllä lähteä paljon leluja kokonaan pois, kirppiksille ja varmaan roskiinkin kun siellä on kaikkea rikki mennyttäkin (mitä kuopus ei halua heittää pois). Olen ihan varma ettei poika lopulta huomaa jos jotain laitetaan pois, siellä on paljon leluja jotka on täysin unholassa eikä niillä ole enää aikoihin leikitty.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *