Kohti unelmien makuuhuonetta + päiväpeitealekoodi

P1102472.JPG

P1102455.JPG

P1102457.JPG

Muistatte varmasti, että kerroin viime vuoden lopulla siitä, että minulla on haaveena rakentaa meidän makuuhuoneesta pikkuhiljaa hotellimainen. Sellainen, jossa uni maistuisi, jonka lakanat kutsuisivat ja jonka ulkonäkö miellyttäisi silmää.

Maton ja ihanien petivaatteiden lisäksi tein yhden lisäaskeleen kohti unelmamakuuhuonettani joulukuussa, kun valitsin kotimaisen pienen sisustusliikkeen, Delfinon, valikoimasta meille päiväpeiton*. Delfino on erikoistunut laadukkaisiin vuodevaatteisiin, mutta valikoimasta löytyy myös piensisustustuotteita. On vähän tällaisen arkeen luksusta haluavan henkilön paratiisi. 

Vaikka tuolloin joulukuun puolella en vielä ollutkaan tehnytkään päätöstäni keskittyä 80-prosenttisesti kotimaisiin tekstiileihin – eikä tuolloin peiton valintaa rajoittaneet mitkään tämmöiset tekijät – uskon, että Himlan Delia-peitto olisi mennyt ostoskoriin jopa tämänkin vuoden puolella. Kotimaista, laadukasta silkkipäiväpeittoa kun ei ole ollut missään tarjolla ja toisaalta Delia, jota on valmistettu tismalleen samasta silkkilaadusta käsin jo 15 vuoden ajan, tuntui lopulta aika järkevälle hankinnalle.

Himlan Delia-peittoon niin ihastuneena mietinkin, että ehkä juuri tällaisten ulkomaisten tuotteiden vuoksi tuossa omassa ostolinjauksessani kuuluukin olla se 20 prosentin joustovara Suomen rajojen ulkopuolelle. Tuntui nimittäin ekologisemmalle valita tällä kertaa luonnonmateriaalista valmistettu – aikaa, käyttöä ja katseita kestävä – peite, kuin jokin tekokuituinen sinnepäintuote. Vaikka olenkin rakastanut silkkipaitoja jo tätä ennen, täytyy kyllä myöntää, että ihana ulkomuotonsa lisäksi Delia on yllättänyt käytettävyydelläänkin. Peiton pinta on ihanan vilpoinen ja sileä, ja silti se kestää jopa F:n puolivolttiharjoitukset nukkaantumatta. Aikamoinen yhtälö!

Vaikkei päiväpeitto tällä kertaa vielä kasvattanutkaan vuoden 2018 tekstiiliostoslistaani, koska peite rantautui jo ennen ”tekstiilivalaistumistani”, mietin, että tästä keissistä voisin ottaa mallia jatkossakin. Vaikka päälähtökohtani onkin keskittyä kotimaisiin tekstiileihin – ja tästä tavoitteesta aion pitää kiinni – yrittäisin tehdä hyviä ratkaisuja myös ulkomaisten tekstiilien osalta. Mitä jos ostaisin ulkomaiset tekstiilit edes kotimaisten pienyrittäjien kautta? Kyllä minusta on nimittäin ihana tietää, että Delfinon takana on Virpi, eikä mikään iso monikansallinen koneisto tai nimettömät työntekijät.

Nyt seuraava etappi meidän makuuhuoneessa on sängynpäädyn osto (iso, pullea, hotellisängynpääty vai itämaishenkinen tilanjakaja) sekä verhojen hankinta. Tai itse asiassa meillä on ihanat valkeat samettiverhot jo valmiina, mutta koska ne eivät ole tehty tähän tilaan, tulisi niitä hieman pidentää jollain hyvällä kankaalla. Ajattelin nakittaa minun äitini tähän puuhaan (että tiedoksi vaan). 

Koodilla KOLMISTAAN saat -15% alennusta Delfinon päiväpeitoista tammikuun 2018 loppuun asti.

-Karoliina-

P.S. Olen pohtinut tässä projektini alussa, onko ulkomaisten second hand -tuotteiden hankinta sallittua vai ei? Olen pohtinut, mikä oma kantani on tänä vuonna kirppisostosten suhteen, eli saako sieltä ostaa ulkomaista (koska tuote on kuitenkin jo kerran ostettu) vai miten tulisi toimia. 

*saatu

Kommentit (39)
 1. Moikka moi!
  Tuli tässä mieleen, että kuinka paljon sinulle merkkaa tuotteen todellinen alkuperä? Siis esimerkkinä jotkin suomalaiset merkit kuten Marimekko joiden tuotteissa saattaakin lukea made in china. Omasta mielestäni siihen nimeen se suomalaisuus sitten jää. Tämä oli vain pieni esimerkki ja ei, en ole kahlannut kaikkia Marimekko-putiikin tuotteita läpi että voisin sanoa kaiken olevan kiina-tuotteita. Itseäni harmittaa vain juuri tuo että ihmiset ostavat mielikuvia suomalaisesta laadusta ja toteutuksesta onkin vastannut joku muu maa. On harmi kun pohtii kuinka paljon esimerkiksi Tampereella on ollut erilaista tekstiilituotantoa ja nyt melkein kaikki hankitaan/tuotetaan muualla.

 2. Kommentoiko bloggaaja itse täällä vierailijana?

  1. Minä olen kommentoinut jo aikaisemminkin mutta sanonpa vielä:
   tällä bloggaajalla näyttää olevan kyllä rohkeutta sanoa mielipiteensä ihan omana itsenään eikä varmaan tarvii hänen piiloutua joudenkin komenttien taakse, toisin kuin suurin osa kommentoijista.

   1. Yllä olevassa lauseessa ei ole mitään järkeä, vaikka sen lukisi useampaan kertaan.

    1. Itse ymmärsin lauseen hyvin! Ja itse asiassa mietinkin kun kirjoitin mun kommenttia että joku varmasti tulee luulemaan näin koska se on viimeaikoina ollut tän blogin kommenttiboksin ”pelin henki”, valitettavasti. Mutta voin vahvistaa (anonyyminä tosin) että olen erillinen henkilö enkä bloggaaja ”vierailijan” takana. Kuten aikaisempi totesikin jo, siihen tuskin on tarvetta Karoliinalla 🙂

     t. villavaatteista tykkäävä opiskelija kommentoija

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *