Kyläluudat Mansessa

Haudihou!

Mummo kutsui mua lapsena kyläluudaksi, koska tykkäsin niin kovasti viilettää kavereilla ja sukulaisilla aina tilaisuuden tullen.

Tänään termi tuli yllättäen mieleeni, kun jo kolmannen kerran viikon sisällä aloin purkaa meidän matkalaukkuamme. Sunnuntaina purin sen Hankasalmen reissun jäljiltä, torstaina risteilyn ja tänään vielä kerran, kun palasimme yhden yön visiitiltä siskoni ja tämän poikaystävän luota Tampereelta.

Vaikka Tampereen pitäisi periaatteessa olla tuttu paikka, en oikeastaan tunne kaupunkia juuri yhtään. Oikeastaan vaan junalaitureiden 1-4 välinen tunneli on tullut tutuksi, koska sen kipitämme F:n kanssa keskimäärin kerran kuussa, kun vaihdamme Keski-Suomeen menevää junaa Mansen kohdalla.

Olikin siis aika ihana päästä kurkistamaan Tamperetta vähän lähemmin. Sorsapuistoilua, pitsaa, Minetti-jädeä, Pikku Kakkosen puisto ja Tallipihan vintage-markkinat.

 

Niin ja tietysti eilen siskonpedissä nukkumista, kollaripöksyissä köllöttelyä ja rentoa jutustelua.

Montahan päivää sitä malttaisi taas olla kotona? Tai no. Ei ehkä yhtään päivää ihan vain kotona, mutta ehkä ainakin muutama yö omassa sängyssä sentään.

Onko teillä muilla kesä samanlaista kyläluutahaipakkaa, vai pysyttelettekö ennemmin kotosalla? Miten muuten lapsenne suhtautuvat matkusteluun (siis vaikka ihan näin kotimaan ja tuttujenkin ihmisten luona käyntiin)? F nimittäin taitaa olla luonteeltaan samanlainen kuin minä (pienenä). Äksöni ympäillä on suotavaa, ja liika kotona möllöttely tekee vain kiukkuiseksi. Tosin reissujen välissä pitää saada sitten rauhoitettua meno. Leikkiä omilla leluilla ja nukkua hyvät yöunet.

Ainoa negatiivinen aspekti tässä reissulaisen elämässä onkin oikeastaan se, että kodinhoito jää kyllä aika puolitiehen. Sen tajusin, kun kurkkasin siskoni luona heidän kaappeihinsa, jotka olivat ahh-niin-ihanan-siistit. Itsellekin tuli sitten sellainen siivousinspiraatio, että siivosin heti kotiin tultuamme F:n ja oman vaatekaappini kesäkuntoon.

Kivaa lauantaita! Hirmu mukavasti onnistuu nämä perhepotretit…NOT! Yksi livisti kesken kaiken.

-Karkki-

F: Leggarit, Gugguu // T-paita, Uhana*// Hattu, H&M // Tennarit, Converse // Paita, Mini Rodini // Takki, Lindex
K: Raitapaita, Vila // Haalari, Lindex // Liivi,H&M // Tennarit, Converse // Korvikset, Poola Kataryna
E: Pipo ja paita, Makia // Shortsit, Nudie // Lenkkarit, Nike

*saatu

 

Kommentit

Karoliina Sallinen (Ei varmistettu)

Aivan täydellistä jädeä! Itse otin kerma-kirsikkaa, mutta jokainen maku näytti kyllä kokeilemisen arvoiselle!!

Daniella (Ei varmistettu)

Ihan parhaat paikat kyllä kolusitte! Ja Minetti...ahhh... mieletön valikoima, vaikka pakko myöntää, että sorrun aina hasselpähkinään. Se on niin taivaallista!

Nyt alkoi tehdä mieli jäätelöä :)

Karoliina Sallinen (Ei varmistettu)

Keski-Suomi -mummolat on parhaita :)

Hyviä kirjavinkkaukia sulla muuten! Pitääpä suunnata taas kirjastoon..

P.S. "rakkauspakkaus" - yksi omista inhokeistani myös ;)

Laura/ Tässä kaupungissa tuulee aina (Ei varmistettu) http://tassakaupungissatuuleeaina.blogspot.com

Hei, tuo kyläluutailu ja kotimaanmatkailuhan on kesässä ihan parasta: kerrankin on aikaa ihan ajan kanssa nähdä kavereita - myös niitä vähän kaempana asuvia. Toki väliin tarttee myös niitä vähän tylsempiä kotipäiviä, jotta ehtii vähän pestä pyykkiä ja nukkua omassa sängyssä. Meillä viimeisen viikon kyläluutailu koostuu (myöskin!) mummolareissusta Hankasalmelle, josta siirrytään suoraan mummoloimaan Äänekoskelle. Keskiviikkona suunnataan päiväksi Tampereelle, ihan vaan kaupunkilomailemaan ja näkemään kavereita. Toivotaan muuten, ettei ihan koko päivää sada: meilläkin ohjelmassa olisi nimittäin tuo PikkuKakkosen puisto!

Kommentoi