Kyläluudat Mansessa

Haudihou!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mummo kutsui mua lapsena kyläluudaksi, koska tykkäsin niin kovasti viilettää kavereilla ja sukulaisilla aina tilaisuuden tullen.

Tänään termi tuli yllättäen mieleeni, kun jo kolmannen kerran viikon sisällä aloin purkaa meidän matkalaukkuamme. Sunnuntaina purin sen Hankasalmen reissun jäljiltä, torstaina risteilyn ja tänään vielä kerran, kun palasimme yhden yön visiitiltä siskoni ja tämän poikaystävän luota Tampereelta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka Tampereen pitäisi periaatteessa olla tuttu paikka, en oikeastaan tunne kaupunkia juuri yhtään. Oikeastaan vaan junalaitureiden 1-4 välinen tunneli on tullut tutuksi, koska sen kipitämme F:n kanssa keskimäärin kerran kuussa, kun vaihdamme Keski-Suomeen menevää junaa Mansen kohdalla.

Olikin siis aika ihana päästä kurkistamaan Tamperetta vähän lähemmin. Sorsapuistoilua, pitsaa, Minetti-jädeä, Pikku Kakkosen puisto ja Tallipihan vintage-markkinat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niin ja tietysti eilen siskonpedissä nukkumista, kollaripöksyissä köllöttelyä ja rentoa jutustelua.

Montahan päivää sitä malttaisi taas olla kotona? Tai no. Ei ehkä yhtään päivää ihan vain kotona, mutta ehkä ainakin muutama yö omassa sängyssä sentään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onko teillä muilla kesä samanlaista kyläluutahaipakkaa, vai pysyttelettekö ennemmin kotosalla? Miten muuten lapsenne suhtautuvat matkusteluun (siis vaikka ihan näin kotimaan ja tuttujenkin ihmisten luona käyntiin)? F nimittäin taitaa olla luonteeltaan samanlainen kuin minä (pienenä). Äksöni ympäillä on suotavaa, ja liika kotona möllöttely tekee vain kiukkuiseksi. Tosin reissujen välissä pitää saada sitten rauhoitettua meno. Leikkiä omilla leluilla ja nukkua hyvät yöunet.

Ainoa negatiivinen aspekti tässä reissulaisen elämässä onkin oikeastaan se, että kodinhoito jää kyllä aika puolitiehen. Sen tajusin, kun kurkkasin siskoni luona heidän kaappeihinsa, jotka olivat ahh-niin-ihanan-siistit. Itsellekin tuli sitten sellainen siivousinspiraatio, että siivosin heti kotiin tultuamme F:n ja oman vaatekaappini kesäkuntoon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kivaa lauantaita! Hirmu mukavasti onnistuu nämä perhepotretit…NOT! Yksi livisti kesken kaiken.

-Karkki-

F: Leggarit, Gugguu // T-paita, Uhana*// Hattu, H&M // Tennarit, Converse // Paita, Mini Rodini // Takki, Lindex
K: Raitapaita, Vila // Haalari, Lindex // Liivi,H&M // Tennarit, Converse // Korvikset, Poola Kataryna
E: Pipo ja paita, Makia // Shortsit, Nudie // Lenkkarit, Nike

*saatu

 

Kommentit (4)
 1. Karoliina Sallinen
  30.6.2014, 11:32

  Keski-Suomi -mummolat on parhaita 🙂

  Hyviä kirjavinkkaukia sulla muuten! Pitääpä suunnata taas kirjastoon..

  P.S. ”rakkauspakkaus” – yksi omista inhokeistani myös 😉

 2. Laura/ Tässä kaupungissa tuulee aina
  30.6.2014, 10:57

  Hei, tuo kyläluutailu ja kotimaanmatkailuhan on kesässä ihan parasta: kerrankin on aikaa ihan ajan kanssa nähdä kavereita – myös niitä vähän kaempana asuvia. Toki väliin tarttee myös niitä vähän tylsempiä kotipäiviä, jotta ehtii vähän pestä pyykkiä ja nukkua omassa sängyssä. Meillä viimeisen viikon kyläluutailu koostuu (myöskin!) mummolareissusta Hankasalmelle, josta siirrytään suoraan mummoloimaan Äänekoskelle. Keskiviikkona suunnataan päiväksi Tampereelle, ihan vaan kaupunkilomailemaan ja näkemään kavereita. Toivotaan muuten, ettei ihan koko päivää sada: meilläkin ohjelmassa olisi nimittäin tuo PikkuKakkosen puisto!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *