Lastenkirjauutuuksia ja F:n ikisuosikkeja. Kirjavinkkaus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERANiinpä vain aika on taas pyyhältänyt niin kovalla vauhdilla, että viimeisimmästä kirjapostauksesta on jo aikaa.

Itselläni lukemisinto hidastui taas kerran selvästi joululoman jälkeen, mutta F on jatkanut samalla ponnekkaalla tahdilla, kun aina ennenkin.

Tällä hetkellä F:n satusuosikkeja ovat:

  • Ahkeruus on ilomme. Richard Scarry. – Taattua Scarry-tyyliä: Paljon yksityiskohtia kuvissa, hassuja kommelluksia, lyhyitä yksittäisiä tarinoita. Mutsin arvio 7+
  • Tatun ja Patun oudot aakkoset. Aino Havukainen ja Sami Toivonen. Hauskaa aapinen ja aivan nerokas, joka kirjaimen kuvituksessa seikkaileva, AapisKÖKKÖ. Mutsin arvio 9+
  • Kumpulaakson Pompom ja avaruusmatka. Nina Pirhonen. Ihanat kuvat, mutta hiukkasen sekava juoni ja teksti. Mutsin arvio 8-.
  • Riku, Roope ja Ringo televisiossa. Mauri Kunnas. F leikkii pappansa kanssa aina merirosvoa, ja siksi tämä kirja, jossa Riku, Roope ja Ringo laulavat ”huh hah hei ja rommia pullo” on F:n todellinen suosikki. Kirja on myös aikuisen mieleen : Älykäs, kaunis ja nopealukuinen. Mutsin arvio 8,5.
  • Tämä vai tuo? Viljan syntymäpäivät*. Eppu Nuotio ja Aino Louhi. Tässäpä aikamoinen uutuuskirja. Teoksessa seikkailee nimittäin Fiinu-tyttö 😀 Kuka olisi uskonut F:n syntymävuonna, että nimeä, jota oli koko Suomen historiassa annettu tuohon mennessä 39:lle lapselle, voisi pian bongailla myös kirjan sivuilta. Vilja syntymäpäivät onkin ensimmäinen teos Fiinu-tytöstä kertovasta kirjasarjasta, ja ainakin ensimmäinen osa oli sekä minun että F:n mieleen. Teksti etenee mukavasti, idea on tarpeeksi simppeli ja plussaa tulee myös kirjan sivuille luontevasti löytäneestä, stereotyyppisiä perhekäsityksiä ravistelevasta, asettelusta: Vilja on eloveenatyttömäisestä nimestään huolimatta tummaihoinen, ja Fiinu puolestaan taitaa asua äitinsä kanssa kaksin. Virkistävää! Mutsin arvio 9-.
  • Sofia Ensimmäinen. Kelluja palatsi. Catherine Hapka ja Grace Lee. F rakastaa. Minä en. Miksi nämä prinsessasadut on kirjoitettu usein niin kökösti? Räikeästi huonolla suomella. Mutsin arvio: 7-.

 

Mitäs teillä on luettu näin joulun jälkeen? Entä mitä suosittelette F:n lukulistalle mukaan?

-Karoliina-

*saatu blogin kautta

 

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (14)
  1. Mahtavaa, että Fiinu saa lukea myös niitä kirjoja, jotka eivät läpäise vanhempien seulaa! Itse olen hyvin työluokkaisesta kodista, jossa Elsa Beskow’t, Pupu Tupunat, Topeliukset ja Pupet olivat kaikki samalla viivalla. Mitään ei sensuroitu tai suositeltu sen kummemmin, ja tulos oli se, että minussa syttyi suuri rakkaus kirjoihin ja päädyin hyvinkin kirjalliselle alalle. Edelleen haluan puhua jokaisen kirjan puolesta: jos tarinassa on jotakin, mikä koskettaa tai viihdyttää edes yhtä lukijaa, se on täyttänyt tehtävänsä. Jos maailmassa luettaisiin vain teosten kuohkeinta kermaa, tarinoita olisi hirvittävästi vähemmän ja jokin tärkeä oivallus voisi jäädä tekemättä.

  2. Meillä on luettu Tatu ja Patu Syömään! -kirjaa vedet silmissä nauraen, niin aikuiset kuin lapsetkin. Se voittaa mielestäni jopa tuon Oudot aakkoset joka tähän mennessä on ollut tatupatusuosikkini.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *