Leikkimökki kierrätysteemalla

mokki8

mokki2

mokki4

F sai viime kesänä uuden leikkimökin mummolaan. Tai siis uuden hänelle. Sama tönö on nimittäin palvellut jo aikanaan minun ja siskojeni koti-, Batman- ja Teija Keittö –leikeissä aikanaan.

Monta vuotta mökki täytti koirankopin virkaa, kun jo edesmennyt ihana Wapsu-koira makaili siellä pahnojen päällä. Tänä kesänä mökki kuitenkin tyhjennettiin heinistä, ja se sai aivan uuden sisustuksen ja maalikerroksen.

mokki5

mokki6

mokki7

Leikkimökki tuunattiin näin:

 • Vanha muovimatto revittiin irti ja koko mökki pestiin ja kuivatettiin.
 • Seinät käsiteltiin värittömällä puunsuojalla.
 • Sitten mä maalasin mökin kahteen kertaan ulkotiloihin tarkoitetulla valkealla maalilla.
 • Tämän jälkeen isäni maalasi mökin lattian siniharmaalla Betoluxilla.
 • Mökki sisustettiin kierrätyskamoin. Ainoastaan muovinen Ikean Utter-pöytä ja -tuolit ostettiin uusina (yhteensä 12.99e), samoin muffinikangas, josta äitini ompeli mökkiin verhot ja liinan.
 • Brio-uuni on F:n huoneen entisestä sisustuksesta, isäni teki siihen vain vanhasta pöytälevyn pätkästä työtason. Matto on mummon kutoma, ja seinähylly puolestaan varastosta kaiveltu 30 vuotta vanha kaunistus. Äiti tosin maalasi sen valkoiseksi, ja koristeli sen jälkeen vanerisen taustalevyn lahjapaperilla, joka kiinnitettiin levyyn vesi-liima –seoksella.
 • Niin ja mökin viiri on muuten tehty vanhoista Marimekko-trikoopaitojen hihoista. Lippujen sisään on laitettu liimakangas jämäköittämään viiriä.
 • Taulut, astiat, leikkiruuat ja purnukat on koottuu kirppiksiltä. Mun suosikkejani ovat mummolta saadut ruusukupit ja leipälautaset.  mokki1

Onko teillä leikkimökkiä mineillenne? Entä onko kukaan toteuttanut urbaani mökkiä partsille? F tykkää niin paljon leikkiä mökissä mummolassa, että pohdin, tulisiko jonkinlainen mökki ostaa/rakentaa ensi kesänä partsillemme. Ehkä avonainen vanerimökki..tai kestomaja. Ideoita saa antaa!

-Karoliina-

 

Kommentit (4)
 1. Karoliina/ Kolmistaan
  27.8.2014, 09:51

  Totta! Jopa sellainen, jossa jotkit teltan teinistä olisivat parvekkeen omaa seinää. Alan pohtia jo ensi kesää varten 🙂

 2. Meillä mökkejä on kolmin kappalein tätä nykyä. Kaksi on sisustettu kierrätysteemalla, itse asiassa ne on myös rakennettu samalla teemalla 🙂

  Parvekkeella voisi toimia ehkä teltta?

  Ihanaa viikkoa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *