Liikunta-angstaaja lenkkipolulla: Vinkatkaa hyvät lenkkarit!

On tämä liikuntainto outo juttu. Olen yrittänyt koko kevätkauden innostaa itseäni saleiluun ja Kayla Itsines –jumppailuun, ja vaikka kuinka olen yrittänyt, on alun jälkeen into aina lopahtanut.

Nyt kun viikonloppuna F:n sairastelujen keskellä kaipasin hetkeksi virkistäytymistä ulkona, päätin, että käyn lenkillä. En ollut juossut koko talvena, joten valmistauduin siihen, ettei hommasta tule mitään. Mutta kuinkas kävikään? Viiden kilometrin pikalenkki meni siinä, missä oli mennyt ennen hölkkätaukoanikin.

Koko hommasta tuli niin virkeä olo ja hyvät jälkifiilikset, että nakkasin lenkkarit eilenkin taas uudelleen jalkaan, kun yritin karistella Lastenklinikalla valvottuja tunteja kropasta.

Vaikkei takana ole kuin muutama lenkki, nyt tiedän , että tästä seuraa jotain parempaa kuin vain alkuhuuma. Tästä alkaa lenkkikausi ja –elämä taas.

Niin kai se menee, ettei intoa voi väkisin repiä. Vaikka kroppani kaipaisi todellakin ennemmin muokkaavaa jumppaa ja salia kun kuluttavaa lenkkeilyä, niin pääasia on kai se, että tekee sitä liikuntamuotoa, joka tekee pääkopalle hyvää.

Nyt ongelmana enää on juoksukengät. Sain viime pääsiäistä ennen PUMAlta nämä jo paljon kokeneet lenkkarit, jolla itse asiassa aloitin koko jolkotusharrastukseni, ja joilla tuli juostua niin kevät, kesä kuin syksykin. Lenkkarit tuntuivat tuolloin todella hyville, mutta nyt kun olen vedellyt näillä pari lenkkiä, polviani ja nilkkojani on alkanut särkeä. Voihan se tietysti olla, että lenkkiasentoni ja askellukseni on muuttunut erilaiseksi, mutta ennemmin epäilen, että kenkien vaimennus on jo kadonnut kovan käytön seurauksena. Tietääkö joku teistä, montako kilometria lenkkarit noin keskimäärin kestävät?

Nyt otetaan siis myös vastaan hyviä vinkkejä juoksutossuista. Mitä kenkiä suosittelisit harrastelijahölkkärille, joka vetelee viikossa 2-3 kappaletta 5-8 kilometrin spurtteja?

Kivaa tiistai-iltaa! Vika jakso Ensitreffit alttarilla –sarjaa. Snif! Miten joku ideana tyhmälle ja epäilyttävälle kuulostava sarja voikin olla oikeasti niin aito ja koskettava?

-Karoliina-

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit

Sini (Ei varmistettu) http://arjeniloa.blogspot.fi

Juoksukengät kestää n. 1000 kilometriä, sellainen ohje minulle on annettu. Itsekin sain taas intoa jostakin lenkkeilyyn ja tänään tuntui askel niin kevyeltä kun eka lenkki ilman nastoja tänä keväänä. Meillä käytössä Niken Air Pegasukset, myös miehellä ja hyvät ovat mutta kenkiähän on valtavasti joten kauppaan kokeilemaan ja jututtamaan asiantuntevaa myyjää

Daniella (Ei varmistettu)

Jaahas, joku typerä ennakkosyöttö heitti nimimerkin sijasta koko nimen, voit jättää tuon edellisen kommentin julkaisematta ;)

Daniella (Ei varmistettu)

Mars urheiluliikkeisiin asiantuntijan puheille. Jokainen jalka tarvitsee omanlaisensa kengät. Itsellä melko kapea jalka, korkea jalkaholvi ja normaali askel ja parhaimmat lenkkarit ikinä (kymmenet ainakin sovitin) on Adidaksen Superboostit. Istuu jalkaan kuin hanska käteen, superkevyet ja silti tukevat ja hyvin vaimennetut.

Karoliina (Ei varmistettu)

Oho! Niinkö?

runISfun (Ei varmistettu)

Asicsin gel kayanot! Istuu hyvin ainakin omaan jalkaan eikä saumat pauku monen kuukaudenkaan juoksentelun jälkeen. Hintavat ovat mutta juoksukenkiin kannattaa satsata! Vielä kun teettää omat pohjalliset niin saa varmasti omalle jalalle sopivan kengän! :)

Karoliina (Ei varmistettu)

Hei kerro näistä lisää!! Paljasjalkakengät? Päkiäjuoksu?

Karoliina (Ei varmistettu)

Aamulenkki. Se olisi unelma :)

Nimetön (Ei varmistettu)

Kenenkään suosituksesta ei kannata juoksukenkiä ostaa, niin yksilölliset ne ovat. Eli kauppaan vain asiantuntijan pakeille, mielellään vaikka sellaiseen liikkeeseen, jossa on askelanalyysivehkeet. Ja se on totta, että halvalla ei saa hyvää, kun juoksukengistä on kyse.

Karoliina (Ei varmistettu)

Oho! No siinä tapauksessa näillä kengillä olisi vielä paljon käyttöaikaa!

Karoliina (Ei varmistettu)

Varmasti ihan totta!

(Ei varmistettu)

Jalat saattavat pidemmän tauon jälkeen noin kipeytyä ensimmäisellä, ehkä toisellakin kerralla, mutta sen jälkeen vika on jalkineessa tai jalan ryhdissä ja askeleessa. Oma mielipiteeni on, että normaalille jalalle erikoispohjalliset ovat vain rahastusta. Ite pääsin viime vuonna paljasjalkakenkien ja päkiäjuoksun makuun:)

Karoliina (Ei varmistettu)

Onpas ollut ammattimaista palvelua. Tuo on mahtavaa!

ulla (Ei varmistettu)

Juu, urheiluliikkeeseen testaamaan millainen jalkine sinulle sopii. Mutta mutta.. voi suositelle New Balancen kenkiä!!! Itse ollut niiden uskollinen kuluttaja monia vuosia.

Niitä menee aikalailla :) Taas vaihdoin uusiin ja kyllä askel on taas kevyt aamulenkillä ! :)

Ihanaa keskiviikkoa !

Karoliina (Ei varmistettu)

Mulle Addujen malli ei ole koskaan sopinut, kun on tämmöinen todella matala (olematon) jalkaholvi. Harmi. Koska Adidaksen ovat niin kauniita :)

ulla (Ei varmistettu)

Aamulenkkiä uskallan suositella kaikille ! :)

(Ei varmistettu)

Asics gel :)

stara (Ei varmistettu)

Stadiumillahan voi palauttaa käytetyt lenkkarit jos ei natsaakkaan ja lisäks nyt niillä saa Jonkun alen kun antaa vanhat lenkkarit vaihdossa :)

Daniella (Ei varmistettu)

Just näin.

jenni (Ei varmistettu)

Minäkin suosittelen menemään liikkeeseen, monessa paikassahan on niitä askelklinikoita joilla voi testata juuri omalle jalalle sopivan kengän. Mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle eli ei kannata kenenkään vieraan suosituksiin luottaa. Hyvää lenkkeilyintoa :)

Karoliina (Ei varmistettu)

Näitä on moni mainostanut :) Footbalance pohjalliset löytyy jo, joten tässäkö mun kombo?

Eedith (Ei varmistettu)

Ehdottomasti urheiluliikkeeseen sovittamaan! Itselläni on Asicsen ds trainerit (tai jotain sinne päin). Ostin ne Stadiumista siten, että kokeilin jalkaani jokaista juoksulenkkaria, joka kaupasta löytyi. Myyjä haki myös varastosta uusia malleja kokeiltavaksi ja muutenkin auttoi todella hyvin valinnassa. Arvostin sitä, että hän ei tiputtanut minkään tietyn merkin tai hintaluokan kenkiä, vaan ihan laidasta laitaan käytiin kirjo läpi. Nuo sopivat omaan jalkaani todella hyvin vaikka hiukan ostohetkellä harmitti, että ne olivat värien puolesta rumimmasta päästä ;) nyt on silmäkin niihin tottunut!

Karoliina (Ei varmistettu)

Kiitos :)

(Ei varmistettu)

Ei, en vaan pääse yli tuosta "epäilyttävälle" yms jutusta :Dd EpäilyttävälTÄ. Huh. Helpotti. Ihana blogi teillä :)<3

Karoliina (Ei varmistettu)

Kiiiiitos!

(Ei varmistettu)

Minäkin suosittelen asiantuntevan myyjän puheille menoa.

Itse kärsin pari vuotta sitten juoksuharrastuksen alussa myös kipeytyvästä nilkasta ja polvesta. Menin sitten Asics:n kenkäklinikalle, jossa sain kuulla, että erityisesti pakaralihakset tarttee lisää voimaa, että askelluksen korjaus ei tapahtuisi nilkalla aiheuttaen turhia kipuja. Parin kuukauden kahvakuulailun jälkeen kivut hävisi pysyvästi, ja juoksu kulkee! Säännöllistä kuulailua en olen sen jälkeen jättänyt, tukee juoksua mahtavasti ja raskauksien aikana kutistuneet lihaksetkin alkaa taas saada muotoja takaisin :)

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Olen itsekin kuullut, että kuulat todella tekevät hyvää!

Aino (Ei varmistettu)

Olen käyttänyt Salomon speedcross -lenkkitossuja nyt neljä vuotta, ja ovat edelleen kuin uudet, vaikka ovat aaktiivisessa käytössä lähes päivittäin. Sopivat erityisesti maastojuoksuun, mutta itse lenkkeilen vallan asfaltilla ja toimii mielestäni siinäkin hyvin. On tukevat ja kevyet, suosittelen kokeilemaan!

Maisoni (Ei varmistettu)

Lenkkari suositusta ei minulla ole, mutta ostat mitkä tahansa, niin osta lisäksi Foot Balance -pohjalliset!
Nämä muotoillaan käyttäjän jalan mukaan, ja näin ollen tukee juuri oikeita kohtia.
Näillä pohjallisilla katosi itseltä lonkka vaivat!!!

Kommentoi