Merkkivaatteita lapsille. Hyvä vai huono?

Aurinkoista alkavaa viikkoa tyypit,

 

 

eikös ole aika makee tämä meidän uusi blogialusta? Itse olen ainakin hurjan tyytyväinen, kiitos Kaks plussan nettitaitureille! Vaikka olenkin jo vuoden ehtinyt blogata KP:n netissä, tuntuu, että nythän tämä vasta pärähti kunnolla liikkeelle. Tulevaisuus on siis täynnä tiheää postaustahtia, ja entistä kiinnostavampia aiheita. Olen vähän panttaillut niitä tieltä tätä odotellessa 😉

 

 

Olimme eilen lähdössä Neidin kanssa satamaan sunnuntaiaamupalalle, kun hän kiikutti minulle kaapista kenkänsä toistellen  ”Äiti, Konsshit”. Aluksi nauratti, että Neiti tunnisti kaapistaan Konssit, eli Converse-tennarit, mutta sitten asia alkoi kuitenkin mietityttää minua.

 

 

Vaikka Neiti-F käyttikin termiä Konssi ennemminkin yleisnimenä kuin erisnimenä, ei mene varmasti kauaa, kun hän alkaa jo ymmärtää merkkiasioista huomattavasti enemmän.

 

 

Tiedän tapauksia, joissa alakoulun pienempiäkin oppilaita on jo kiusattu ”feikkilippisen” takia, ja se jos mikä, on mielestäni surullista. Vaikka kullattujen vanhoja muistoja onkin aina vähän tökerö muistella, tulee väkisinkin mieleeni se, että halusin itse ensikerran merkkivaatteen, Leviksen 555 -farkut, ollessani jo 14-vuotias.

 

 

Merkkien tunnistamisessa ei sinänsä ole mitään pahaa. Valitettavaa kuitenkin on, että niiden avulla moni kuitenkin arvottaa ihmisiä. Rehellisyyden nimissä itsekin pidän joitain merkkejä itselleni enemmän sopivina kuin toisia, ja sen tähden myös meidänkin vaate- ja kenkäkaapistamme jotkut merkit pullahtavat esiin toisia useammin. Täytynee siis kehitellä jokin keino, jolla saan Neidin kasvatettua  – visualistivanhemmistaan huolimatta  – mahdollisimman merkkisokeaksi.

 

 

Mitä itse olette mieltä lasten merkkivaatteista? Erityisisesti niistä, jotka ovat alunperin suunnattu aikuisostajille. Sellaisiahan ovat esimerkiksi nämä Neiti-F:n päällä nähtävät Converset ja Paul Frankit (Small Paul).

 

Ja vielä: Mitä assosiaatioita itse liität tiettyihin merkkeihin? Ed Hardy, Burberry, Crocs, Me&I ja Cheap Monday….Olisi hauska kuulla, mitä mielleyhtymiä merkit teissä herättävät!

 

-Karkki-

 

Neiti-F & asu

Kengät Converse

Sukkikset MaxiMo (alelöyty tehtaanmyymälästä, 2e)

Mekko Lego (Valtterin kirppikseltä, muutaman euron)

Paita (Valtterista myös, euron)

Takki H&M

Pipo Kids Beanie Flisan (Nelly.fi, -50%)

sekä

Huppari Small Paul

Shortsit Lindex

Pipo mummon ommelut

Karoliina & asu

Haalari Bubbleroom.fi (-50%)

Converset CipCap (Karisma,Lahti)

Farkkupaita Wesc (Tukholman Wesc-kauppa, -70%)

Aurinkolasit Ralph Lauren

Kuvat:

Eepi, iPhone 4

Karoliina, iPhone 3GS (siitepölyä linssissä)

Kommentit (9)
  1. Minä tunnustan kuuluvani siihen ryhmään joka pukee lapset muutamiin tiettyihin merkkivaatteisiin, jotka ovat kallliita hinnoiltaan. Mutta olen useita merkkejä testannut ja nämä muutamat meidän jutuiksi todennut (Aarrekid on yksi näistä) 😉
    Näillä suosimillani merkeillä vaatteet istuu lasteni päällä ja pysyy kuosissaan pesuista huolimatta, kangas ei nukkaannu niin nopeasti ja mikä parasta, näillä vaatteilla on jälleenmyyntiarvoa vielä kahden käyttäjän jälkeenkin! Olen päässyt erittäin helposti eroon ja saanut ihan rahaakin meiltä eteenpäin lähteneistä merkillisistä vaatteista. Mutta markettivaatteet ja Lindex/H&M-vaatteet tuppaa jäämään käsiin ja meillä toki niitäkin on, mutta niistä ei pääse niin helposti eroon. Eli meillä käytetään merkkivaatteita jo ihan siitäkin syystä, että ei ole varaa ostaa huonolaatuista. Ja äidin silmää miellyttää kauniit vaatteet. On tullut itse tehtyä hittejä ja huteja ostoksissa. Näiden suosikkimerkkien löytymisen jälkeen, huteja tulee tehtyä onneksi vain todella harvoin 🙂

  2. Karoliina Sallinen
    29.7.2012, 18:50

    Niin…aikamoinen pattitilanne. Haluan käyttää tiettyjä merkkejä mm. niiden laadun takia. Haluan,että nahkakengät kestävät ainakin 10 vuotta, ja että farkut pysyvät napakoina kovassakin käytössä. En ole siis oikei keksinyt ratkaisua,miten välttelisin merkkejä (vaikken niitä ehdoin tahdoin haalikaan). Opettajan palkoilla kun ei ole varaa ostaa erikseen niitä neutraaleja työvaatteita, jotka eivät viesti mitään. Haluan,että me mitkä ostan,miellyttävät niin vapaa-ajalla,kuin töissäkin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *