Millainen kännykkä 5-vuotiaalle?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mä olen aina ajatellut, että F saa puhelimen, kun menee kouluun. Uusi tilanne ja kaksi kotia ovat kuitenkin muuttaneet ajatusmaailmaani. Kännykän aika on nyt!

Vaikka en edelleenkään antaisi puhelinta lapsen mukaan vapaasti kulkemaan, vaan sen käyttöä, kouraan antamista, säilytyspaikkaa ja äänellisellä pitämistä tulee vanhemman valvoa, uskon sen olevan sekä lapsen, että sillä hetkellä hänestä erossa olevan vanhemman kommunikaatioon oiva väline. Ja ehkä puhelin tuo myös lapselle tunteen, että toinen vanhempi on vain yhden näppäimen päässä.

Netti olisi varmasti pullollaan vinkkejä hyvistä lapsipuhelimista, mutta olen nyt laiska ja kysyn suoraan teiltä : Mikä puhelin sopii pienelle lapselle? Mitään pelejä en puhelimeen halua (vaikka F on näköjään piirtänyt toivepuhelimeensa jopa facebookin app-kuvan). Netflixiä ja Yle Areenakin vielä harkitsen (vaikka F saakin niitä minun puhelimestani välillä katsoa). Toisin sanoan toivon, että:

 • puhelimella on helppo soittaa ja tekstata
 • nettiselaimen saa jotenkin piiloon (tai ainakin salasanan taakse)
 • puhelimeen saisi jonkin jäljitystoiminnon (en muista tämän äpin nimeä)
 • puhelin ei olisi kovin kallis
 • puhelimeen saisi joitain sellaisia sovelluksia, jotka lisäävät lapsen turvallisuutta (ja joista minä en näin noviisina osaa edes kysellä)

Mulla on käytössä Huawein P8 ja rakastan tätä puhelinta. Mutta: F:n puhelin voi kyllä olla miltä merkiltä hyvänsä, kunhan kriteerit täyttyvät.

-Karoliina-

Kommentit (39)
 1. Karoliina/ Kolmistaan
  24.4.2016, 15:48

  Kuulostaapa kätevälle. Kiitti 🙂

 2. Karoliina/ Kolmistaan
  24.4.2016, 15:48

  Liittymä tulee ehdottomasti olemaan Tele Finland. Olen ollut tosi tyytyväinen itse siihen.

  Kiitos puhelinvinkistä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *