Mitä ekaluokkalaisen täytyy osata?

P4130383.JPG

F aloittaa koulun ensi syksynä. Toki esikoulun on nykypäivänä jo koulua, jossa täytyy ihan oikeasti opetella ja osata jo monia koulutaitoja, mutta kyllä moni asia silti tulee muuttumaan ihan oikean koulun myötä.

Mietinkin, millaisia taitoja yleisesti ekaluokkalaisella oletetaan olevan. Ja miten ylipäätään koululaisen tulee tehdä, mikä on kiellettyä? Voiko eppuluokkalainen (annetaan nyt keskisuomimurteen vähän kuulua) esimerkiksi pussata äitiä portilla ja onko käsikädessä matkan kulkeminen noloa? Kuinka nopeasti voi antaa lapsen kävellä matkan itse ja pitääkö perille päästyä ilmoittaa äidille vaikkapa tekstarilla? Kuinka nopeasti kengät on sidottava välkälle mennessä ja kuinka tarkasti kelloa on osattava seurata?

Jos siellä ruudun takana on nyt alkuopettajia tai muuten vaan ekaluokkalaisten kanssa työskenteleviä, vinkkinne olisi nyt kultaa. Tässä reilussa kolmessa kuukaudessa kun ehtii treenata vielä monia taitoja, jos vaan tietää, mitä pitää treenata.

-Karoliina-

Kommentit (4)
  1. Eskariopena voisin sanoa, että luokanopettajien toive meille on, että sosiaaliset taidot olisivat kunnossa ja lapsi osaisi sitoa kengännauhat. Toki muitakin valmiuksia tarvitaan ja koulu saa tietoa eskarilaisista opettajilta arviointilomakkeen muodossa. Me arvioimme motivaatiota, tarkkaavaisuutta, sosiaalisia taitoja, matemaattisia ja kielellisiä valmiuksia sekä motorisia taitoja. Näistä nuo sosiaaliset taidot ovat ehdoton ykkönen!

    1. Sosiaaliset taidot olis kiva juttu ihan aikuisillekin. 😀

  2. Oma lapseni aloitti koulun viime syksynä, ja heti alkuun sellaisia konkreettisia taitoja olivat perunan kuoriminen (jonka harjoittelua jatketaan kyllä koko 1. luokka), kaikkien (myös kura)vaatteiden pukeminen/riisuminen, koulumatkan kulkeminen itsenäisesti jne. Mielestäni kyllä aika ihanalla tavalla luokka on saanut olla vielä pieniä lapsia, vaikka toki taitoja on koko ajan kartutettu. Kaveritaidoissa ja luokassa hiljaa istumisessa oli syksyllä koko luokalla haastetta, mutta luokkatilanteessa olemista onkin vaikea harjoitella etukäteen kotona 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *