Nuukuusvinkki numero 3: Käteispeliä!

Mun nuukuusvinkki numero 3 liittyy ihan konkreettisesti rahaan. Olen nimittäin huomannut, että kun nostan omaan rahapussiini viikon budjetin käteisenä (ruoka meillä ostetaan taloustililtä kortilla, Pivo budjetissa hyvänä apuna), pysyy osteluni todellakin paljon fiksumpana. Konkreettisten seteleiden ja kolikoiden näkeminen tekee sen, ettei itseään todella voi huijata kauppareissulla tai kahvilassa.

Homma on joskus jopa koukuttavaa. Tulee sellainen fiilis, että haluaa kisata itsensä kanssa siitä, kuinka paljon roposia pussissa on vielä sunnuntaina.

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit

helou (Ei varmistettu)

Ja sit ne rahat mitä jää viikon jälkeen lompakkoon säästöpossuun vaan! Näin meillä kertyy satoja euroja kuukaudessa kolikoita ja pieniä seteleitä possuun "ylimääräistä" :)

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Upea käytäntö!

iituliina (Ei varmistettu)

Mä nostan kanssa viikon rahat (tosin myös ruokarahat) käteiseksi! Lisäksi maksan aina vain isoilla kolikoilla tai seteleillä ostokseni ja kotiutuessa kaupasta tmv. kippaan kaikki alle euron kolikot säästöpossuun. Siinä tulee kummasti säästettyä ihan huomaamatta. Jopa näin opiskelijabudjetilla kerrytin kolmessa kuukaudessa 60€ niitä pikkukolikoita!

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Tulossa on :)

Arja (Ei varmistettu)

Minä olen käteisrahan kanssa asioiva. Tällöin minä olen tietoinen paljonko minulla on rahaa käyttää. Suuret ostokset maksan kortilla. Korttia käytän kuitenkin aika vähän. Luotolla en osta koskaan. Nuoriso sanoo, että olen vanhanaikainen. Niin olenkin, muutamissa asioissa.

Muruska (Ei varmistettu) http://saaristotonttu.blogspot.fi/

Tämä vois tepsiä. Pidän siitä kun tilillä on vielä rahaa kun palkka tulee. Tänä päivänä harvinaista kun kotihoidontuella elellään. Lisää vinkkejä, kiitos!

Arja (Ei varmistettu)

Unohdin kommentissani kertoa, että minäkin laitan kolikot rahapussistani aina purkkiin. Purkista rahat vien pankkiin joulukuun alussa. Kas kummaa, minulla on joululahjoihin 200-300e, aivan kuin tyhjästä tullut ylimääräistä. Tämä temppu on minulla ollut käytössä jo monta vuotta. Suosittelen!!

(Ei varmistettu)

Paljonkos pankki ottaa tuosta pikkukolikoiden laskemisesta palkkiota?

Arja (Ei varmistettu)

Vastaus edell. nimettömälle, mitä pankki ottaa kolikoiden laskemista ja tilille laitosta. En ole koskaan maksanut ko palvelusta mitään. Heillähän on kone joka kolikot laskee. Olen myös pankin asiakas, ollut pitkään.

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

No huhhuh! Olette kyllä olleet todella säästeliäitä. Itselle tekisi noin pitkälle viety säästäminen jo tiukkaa :)

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Oho! Hyvä, vaikkain aikalailla kurinalaisuutta vaativa, vinkki :)

xx (Ei varmistettu)

Nykyään on tullut käteviä talletusottoautomaatteja pankkien yhteyteen ja ainakaa oma pankkini ei veloita mitään sen kautta talletuksesta ;) http://otto.fi/talletus/

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Ehkä jotkut pankit ottavat maksua, en tiedä.

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Hyvä niin, Arja!

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Totta! Samoin raha voi laitteen avulla siirtää suoraan tilille!

Ouna (Ei varmistettu)

Joo, ainakin yrittäjiltä pankit yleisesti ottavat maksua automaattiin viedessäkin.

Meillä yhteisenä tilinä toimii S-pankin tili, eivätkä ole ottaneet mitään kolikoiden laskemisesta S-pankissa. Toimii näppärästi kauppareissun yhteydessä Prismassa.

Itse en osaa enää käyttää oikein tuota käteistä muualla kuin satunnaisesti bussissa. Sen kyllä huomaa, että aika surutta korttia käyttelen, niin helppoa antaa kortti ja kotona katsella tilin hupenevaa saldoa.

Hyvä vinkki tuo käteinen! Harmi että ovat vähentäneet automaatteja.

Mirva (Ei varmistettu)

Nuukuusviikon vinkit tulikin tarpeeseen. Varsinkin raha-asioiden suhteen :)

Pitääkin alottaa käteisen käyttö ainakin pariksi kuukaudeksi, kun suunnitellaan siskon kanssa Lontoon matkaa kesäksi :)

Kommentoi