Parhaat lastenrattaat?!?

Böö,

näinhän se vaan on, että Neiti-F ei ole enää vauva. Ei kai ole ollut enää aikoihin, mutta nyt vasta heräsin siihen, että osasta vauvakamoista on viimeistään nyt korkea aika luopua. Varastoon lähti helistinlelut,iso kasa pieni vaatteita ja kaipa nuo Brion Go -yhdistelmävaunutkin on pian vaihdettava ihan sellaisiin oikeisiin isojen lasten rattaisiin. Brion turvakaukalo, Baby Björnin rintareppu ja babysitteri lähtevät puolestaan pian lainaan elokuussa syntyvälle pienelle tytölle.

 

Neitihän nukkuu vielä päiväunensa vaunuissa, vaikka jalat tulevatkin jo reippaasti yli jalkatuen, eivätkö vyötkään tahdo enää riittää. Jotkut old school Kolmistaan -blogin lukijat varmaan muistavat, kuinka iso proggis  näiden vaunujen hankkiminen oli, joten en halua, että uusien rattaiden kanssa käy sama moka. Mehän ostimme ensin käytetyt Briot tutuiltamme, mutta sitten tulimme siihen tulokseen, etteivät ne sovellu laisinkaan käyttötarkoituksiimme. Sen jälkeen alkoi armoton vaunukartoitus, mutta onneksi lopulta löysimme nämä meille sopivat Go:t.

 

Nyt siis tuntuu, että olemme taas samanlaisessa lähtöpisteessä, kuin ennen Neidin syntymää. Iso ostos pitäisi tehdä, mutta emme tiedä yhtään, mitä ominaisuuksia me käytännössä tarvitsemme. Voisiko nyt jokin kokenut taaperon vanhempi hieman avittaa meitä:

 • Mitkä toiminnot kunnollisissa rattaissa tulee olla?
 • Mikä malli sopii pitkälle taaperolle?
 • Mitkä vaunut on helppo kasata ja avata uudelleen?

 

Itse olen ajatellut, että meidän vaunujen täytyy täyttää ainakin seuraavat kriteerit (jos siis edes mahdollista). Rattaissa tulee olla:

 • Hyvä makuuasentosäätö (jos Neiti nukkuu jatkossakin ulkosalla päiväunet)
 • Kunnollinen säilytystila kasseille yms.
 • Aurinkosuoja/päivänvarjo
 • Ketterät renkaat
 • Mahdollisuus lämpöpussin kiinnittämiseen
 • Näihin suunniteltu oikeankokoinen hyttysverkko ja sadesuoja

 

Koska Brio on meille niin vaunuissa kuin turvaistuimessakin tuttu merkki, tuntuisi sen valinta tietysti aika luonnolliselle. Onko jollakin kokemusta esim. tuosta Spin-mallista?

Toisaalta olisi hyvä tutustua johonkin uuten merkkiin, jos vain jollakin olisi todellista kokemusta tuotteesta. Pienin nettiselailun jälkeen janoaisin tietoa ainakin Bubleriden Indie -rattaista (ovat kuulemma superkevyet ja pää- ja jalkatukia voi säätää aivan portaattomasti).

 2012 Bumbleride Indie Aqua picture

Gesslein Swift -rattaat taas houkuttelevat ihanalla värillään. Niiden nukkuma-asentosäätöjä on myös kehuttu.

 

Bugaboo Bee -rattaiden ulkoasu on aivan upea. Kuinkahan nuo pikkupyörät käyttäytyvät loskassa?

 

 

Nyt siis apuja kehiin, kiitos!

 

Hauskaa viikonloppua!

-Karkki-

Kuvat:

http://www.bumbleride.com

http://www.gesslein.de

http://www.bugaboo.com

http://www.brio.fi/

 

 

Kommentit (8)
 1. http://www.lauranlastentarvike.fi/epages/GPL.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/23072008-84852/Products/4300

  Tässä ihanalla kuosilla olevat rattaat ja vielä alennuksessa! 🙂 Miinukesna mielestäni vain se, ettei noissa ole ilmakumirenkaita.

 2. Meidän rattaat nro 20 odottaa postissa :p esikoinen oli 3vnä sen 103 cm 😉 ja 4v saakka nukahteli rattaisiin reissuilla.. keskimmäinen nukkui myös aina rattaissa ja nyt kuopus myös. ihan perus emmaljungissa yms on istuinosan pituus 90cm ja pidemmälle lapselle hankala 🙁 saati määrättävät, esim carenan versiossa 1 1/5v:n jalat jo roikkui. tosin phil&teds sopii vaikka 6v saakka , ja jos mahdollisesti sisaruksia tulossa niin nehän on tosi muuntelukykyiset !

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *