Pilaako microblading -kulmakarvat ihoni? Lääkäri vastaa.

iris-154659_960_720.png

Otin viime keväänä microblading -kulmakarvat, joihin olin alusta asti ihan hirveän tyytyväinen (postaus kulmien ottamisesta täällä). Vaikka itse kulmien ottaminen sattuikin aivan sairaasti, oli muuten koko prosessi onnistunut. Kulmat paranivat nopeasti ja lopputulos oli hirvittävän luonnollinen ja hyvä. Ja mikä parasta: Kun kulmat oli laitettu kuntoon, ei niihin ole tarvinnut käyttää laisinkaan energiaa enää arkiaamuisin. Sen kun vain nypin hajakarvat, jotka oli muuten microbladingin kanssa helppo nyppiä, koska piirretyt rajat osoittivat selvästi, mikä karva oli oikealla paikallaan ja mitkä taas yli rajojen.

Näin kuukausien saatossa olen kuitenkin alkanut pelätä, että olen tehnyt suuren virheen ottaessani kulmiin microbladingin. Nimittäin jos ihooni läpi tehdään viiltoja terällä, eikö ihoon tule samalla myös arpea? Ja tunnettuahan on se, ettei arven kohtaan kasva enää karva.

Uskon, ettei arven muodostuminen haittaa niissä tapauksissa, jossa ihminen ottaa microblading -kulmat tilanteessa, jossa hänelle ei kasva kulmakarvoja ollenkaan. Mutta minun tapauksessani, jossa karvoja on entuudestaan paljon, mutta microbladingin tarkoitus on vain hieman tuoda kulmiin muotoa, ei menetelmä olekaan ehkä niin hyvä, kun voisi aluksi kuvitella. Voisi ajatella, että microblading-viillot pilaavat entuudestaan hyvää kulmakarvamateriaalin.

Microblading-asia vaivasi minua niin paljon, että kysyin asiasta lopulta Mehiläisen ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Carl Kyrklundilta.  Hänen mukaan kansainvälisistä lääketieteellisistä tietokannoista ei ole tehty tieteellisiä julkaisuja lainkaan microblading-tekniikasta. Tekniikka ollessa näin tuore, lääkärit eivät voi myöskään varmuudella vielä sanoa mitään tekniikan haittavaikutuksista. Toisin sanoen kukaan ei vielä tiedä, mitkä pitkäaikaisvaikutukset microbladingista seuraa. Jos seuraa mitään.

”Arpiriski riippuu siitä, kuinka syvälle arpi tehdään, eli tämä riippuu tekijästä ja tekniikasta. Hyvin pinnallinen viilto ei arpeuta, syvempi kylläkin”, kertoo Kyrklund.

Nyt herääkin kysymys, tekevätkö kaikki microblading-tekijät viillot tarpeeksi pinnallisiksi. Ja tuleeko microblading-tekijöille myöskin paine tehdä viillot (liian) syviksi, jotta asiakas olisi tyytyväinen kulmien pysyvyyteen? Sehän on nimittäin fakta, että mitä syvempi viilto, sitä pysyvämpi väri. Ja mitä harvemmin ihminen joutuu uusimaan kauneushoitonsa – oli kyse sitten kulmista, ripsistä tai juurikasvuväristä – sitä tyytyväisempi asiakas usein on.

Minun kuuluisi uusia microbladin-kulmani vielä tämän vuoden aikana, mutta nyt olen tilanteen edessä, jossa pohdin, jatkanko kulmieni microblading-värjäämistä enää laisinkaan. Itse en ole toistaiseksi huomannut arpeutumista, mutta voinko luottaa siihen myös jatkossa.

Mitä kokemuksia sinulla on kyseisestä microblading-tekniikasta?

-Karoliina-

Kuva: Pixabay

Lähde: Mehiläinen, Carl Kyrklund

 

Kommentit (9)
  1. Otin microblading kulmat kolmisen vuotta sitten. Selvittelin monelta taholta, että tekijä oli varmasti hyvä ja kokenut. Olinkin kulmiini todella tyytyväinen. Vähän toimenpiteen jälkeen osa omista kulmakarvoistani muuttui tummanruskeasta valkoiseksi. Ajattelin näiden karvojen kärsineen ja ”kuolleen”. Ennen toimenpidettä kulmiani piti nyppiä aika paljon, mutta nykyään ei juuri yhtään. En tiedä sitten liittyykö tämä toimenpiteeseen vai esim iän tuomiin muutoksiin.

  2. Ja vielä edelliseen kommenttiin lisäten. Jos tekijä on huono niin varmasti saa ihon pilattua. Niinkuin monilla on käynyt. Microblading tehdään veitsellä mitä pidetään kädessä eli oikea paine ihoon on tekijän vastuulla. Kun taas kestopigmentointi tehdään koneella mikä säätää oikean paineen ihoon. Kokenut tekijä osaa kyllä tehdä oikein. Siksi erittäin tärkeää tehdä pitkää taustatutkimusta ennenkuin menee mihinkään. Itse mietin vuoden verran ennenkuin menin ja tutkin kaiken mahdollisen tekijästä ja ylipäätänsä koko microbladingista. Ja voin kyllä sanoa, että aion huollattaa loppuelämän näitä kulmia. Vanhoihin ei ole paluuta, niin kamalat ne oli..

    1. Bloggaajan kulmat on kyllä nätit, mutta itekin mietin noita sun ”susanna88” käyttämiä sanoja ”kokenut tekijä”. Kun nuo microblading koulutukset kestää vain päivän tai kaksi, minkä jälkeen ihminen saa ns. oikeuden ammattilaisena niitä tehdä, paljonko noita ”kokeneita tekijöitä” on olemassa ja mistä ne tunnistaa? Olen nähnyt viimeaikoina kaupungilla (ja valitettavasti parilla ystävälläni) aivan kauhean näköiset mb kulmat. Eikö olisi hienoa, jos jokaisen mb teki jän omalla sivulla olisi avoin kommenttipalsta ja jokaisesta tehdystä kulmasta olisi kuvat: ennen mb, heti mb jälkeen ja 2kk mb jälkeen?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *