Punkkirokote: Ylireagointia vai fiksua toimintaa?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Esko halusi viime kesänä välttämättä ottaa itselleen ja F:lle punkkirokotteet. Minä maalaismimminä pidin koko touhua naurettava ylireagointina. Olen koko lapsuuteni huidellut metsissä, eikä punkeista ole puhuttu tuon taivaallista. Niinpä jätin itseni rokottamatta.

Esko ja F ottivat kuitenkin Punkkibussissa itselleen punkkirokoteohjelmaan kuuluvat kaksi rokotetta viime kesänä, ja tänä kesänä olisi vuorossa vielä kolmas tehosterokote. TBE-rokotehan suojaa ihmistä siis puutiaisaivokuumelta, sairaudelta, josta on ollut viime vuosien aikaan uutissa vähintään yhtä monta kauhukertomusta kuin borrelioosistakin.

Nyt pohdin, miten itse toimisin tänä kesänä rokotteen suhteen. Miten teidän perheessä on toimittu punkkirokotteen suhteen?

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (26)
  1. Puutiaisaivokuume on harvinainen, mutta siitä tekee haastavan nopea tarttumisaika. Se tarttuu ihmiseen muutamassa minuutissa punkin kiinnittymisestä, jos punkki kantaa virusta. (vrt. borrelioosi, jonka tarttuminen vaatii punkin olemisen kiinnittyneenä useita tunteja). Iltaisin tehty tarkastus riittää ehkäisemään borrelioosia muttei puutiaisaivokuumeetta.

  2. Just oon lähdössä hakee itselleni rokotetta, ja arvon mitä teen 4 ja 2-vuotiaiden kanssa… Voi olla, et otan molemmille. Mies piikkikammoinen eikä aio ottaa. Ei liikuta just noilla pahimmilla punkkialueilla, mut maalla kuitenkin paljon, ja aina siellä on jollain sukulaisella punkki ollut. Uskon, et tää ongelma tulee pahenee vuosi vuodelta, joten varmaan tulisin ottaa rokotteen parin vuoden sisään joka tapauksessa. Miksipä en jo nyt:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *