Tältä näyttää uusi äitiyspakkaus!

aitiuspakkaus2

aitiuspakkaus1

Ou jeah! Vuoden 2015 äitiyspakkaus julkaistiin juuri, ja en yhtään osaa kertoa miksi, mutta olen jotenkin intona tästä lanseerauksesta. Eihän se varsinaisesti nyt minua kosketa, mutta silti oli ihana kurkistaa, millaisissa tamineissa Suomen vauvat tulevana vuonna pötköttelevät.

Aluksi täytyy kertoa se, että jo koko pakkauksen ulkomuoto on jo erilainen, mihin on totuttu. Vuosien 2012-2014 laatikoista tuttu Sukupuu-kuosi vaihtuu nimittäin nyt Reeta Ekin suunnittelemaan Jonossa mars –kuvitukseen, jossa sorsaperhe matkustaa eri vuodenajoissa.

Värimaailmaltaan vuoden 2015 pakkaus on, kuten aina, hyvin neutraali ja pehmeä. Viime vuoden 70-lukuhenkisten vaatteiden tilalle on kuitenkin tullut sellaista 90-luvun tyyliä mintun ja vaaleanviolettien yksityiskohtien myötä. (Tulee ihan oman pikkusiskon vauva-ajat mieleen! )

Pakkauksen suunnittelussa on huomioitu yleisön toiveet, ja niinpä uusina tuotteina laatikon uumenista voikin kaivella esimerkiksi kuumemittarin, isomman patjansuojuksen ja makuupussiksi avattavan toppahaalarin. Suvi Onninen Kelasta kertookin, että ”pakkauksen sisältöä pyritään kehittämään niin, että se palvelisi mahdollisimman hyvin sekä äidin että lapsen terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä”.

Äitiyspakkausjärjestelmä on yhteiskunnaltamme niin nerokas kädenojennus lapsiperheille, että voimme olla tästä vain ja ainoastaan äärettömän kiitollisia. Upeaa Suomi!

Tulevia vuosia varten haluaisin nähdä kuitenkin, että myös äitiyspakkausten kuoseissa ja väreissä uskallettaisiin vähän revitellä. Eikö tasa-arvon maassamme voisi esimerkiksi koittaa, jos unisex ja sukupuolineutraali laatikko sisältäisikin joskus jotain perinteisiksi tyttöjenväreiksi totuttuja värejä. Vuodesta toiseenhan sukupuolineutraali on tarkoittanut sinistä ja vihreää. Miksi näin? Eikö pienen pojan voi pukea pinkkiin siinä missä pienen tytön siniseenkin? Tai toisinpäin. Miten vain.

Mutta kuten sanoin, upeaa ihan näinkin!

Omia suosikkejani vuoden 2015 pakkauksesta ovat:

 • pilviyöpuku. Niin söpö.
 • valkoiset kietaisubodyt. Käytännöllisiä ja yksinkertaisuudessaan kauniita.
 • valkoinen villahaalari. Todella tarpeellinen. Yksinkertaisen kaunis.
 • valko-harmaat pupusukat. Näissä on vähän jo potkua. Lisää tämmöisiä kontrasteja.
 • keltainen potkupuku. Ihanan retro.
 • makuupussi. Ihanat värit, ihana kuosi. En pitänyt aikaisemmasta apinapussukasta yhtään.
 • itse laatikko. Raikas ja kaunis.

aitiuspakkaus3

Millä fiiliksillä sinä katselet vuoden 2015 äitiyspakkausta? Mielestäni pakkauksessa moni iso asia, kuten nyt vaikka itse laatikko ja makuupussi, ovat kauniimmat kuin aikaisemmin, mutta muuten kyllä pidin vuoden 2014 pakkaukesta enemmän. Sen oranssi-ruskeat retrovaikutteet purivat minuun.

Voi kun joku päivä pääsisi mukaan suunnittelemaan pakkausta. Millaiseksi sinun äitiyspakkauksesi muodostuisi? Mitä siellä olisi ja millä värimaailmalla mentäisiin?

Mitäpä jos ihan haastaisin teidät suunnittelemaan oman pakkauksenne?! Lähettäkää joko lista tuotteista tai kuvakollaasi sähköpostiini (karoliina.kolmistaan@gmail.com), niin katsotaan ensi viikolla, millaiseksi pakkaus muovautuisi teidän lukijoiden käsissänne. Minäkin teen oman unelmaäitiyspakkaukseni ensi viikoksi 🙂

Bloggaajista haastan kisaan Lähiömutsi-, Hiekkaleikkejä-, Bebe au Lait– ja Lapsellista -blogit! 🙂 Niin ja eteenpäin haastaminenkin on toki suotavaa!

-Karoliina-

Edit: Laittakaa pakkauksenne vaikkapa tunnisteella #omaäitiyspakkaus, niin löydetään toistemme unelmapakkaukset helposti netin syövereistä 🙂

Kuvat:Kela

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (37)
 1. En myöskään ymmärrä marisijoita kun mikään pakko ei ole ottaa vastaan pakkausta, mikä ON avustus. Itse Ruotsissa lapseni synnyttäneenä olisin ollut ikionnellinen jos olisin tuollaisen pakkauksen saanut. Jokainenhan voi täydentää pakkauksen vaatteita mieleisen värisillä vaatteilla. En kyllä ymmärrä, että joku laittaisi vauvalle mustia vaatteita! Itse en vauvoilleni laittanut mitään tummia vaatteita.

 2. Unelmien äitiyspakkaus | Kolme pientä porsasta
  2.12.2015, 20:39

  […] pakkaukset (2010 ja 2011) enemmän pojille suunnatuiksi. Kolmistaan-blogin Karoliina esitti haasteen blogikirjoituksessaan suunnitella oma unelmien äitiyspakkaus ja päätinkin ottaa haasteen vastaan. Äitiyspakkaus a la […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *