Uusi taktiikka vaatteidenhankintaan!Kirjoittelin tällä viikolla siitä, kuinka vaikeaa oman tyylin löytäminen onkaan. Varsinkin silloin, kun sitä vanhaa, tuttua ja varmaa haluaisi vähän muokata. Jotenkin sitä ajautuu kuitenkin vaan ostamaan tai yhdistelemään omasta vaatekaapista usein sen vanhan pään mukaan, eikä ollenkaan muista, että tavoitteena olisi uusi look.

Keksin kuitenkin jo samana iltana kun teille tyyliasioista postailin edes yhdenlaisen ratkaisun. Huomasin nimittäin, että kun ostan vaatteita tai katselen vaatekaappia, tuijotan vain yksittäisiä vaatteita sen sijaan, että voisin miettiä, mitä kokonaisuutta haluan hakea. Ehkäpä ongelma onkin ollut siinä, että olen jo hiffannut mistä vaatteista pidän tai mitkä sopivat minulle, mutta en ole vielä päässyt ajatuksissani niin pitkälle, että osaisin yhdistää ne yksittäiset kappaleet oikein toisiinsa.

Yhdistelyhommien avuksi olen toooooodella pitkän ajan jälkeen intoutunut ostamaan tällä viikolla peräti kolme muotilehteä, ja selaamaan Instagramiakin vinkkipankkisilmällä. Näitä medioita seuratessani huomasin, ettei ne vaatteet, joihin yleensä sortuisin, tukisikaan ehkä sitä kokonaistyyliä, johon haluaisin pyrkiä. Ja toisaalta: Kaapistani puuttuu aika monta peruselementtiä kohti naisellisempaa Marimekko meets. rokkimimmi -vaatekaappia.

Eilisiltana lähdin kavereidemme juhlaan yllä olevalla tyylillä, ja tuntui kyllä sille, että se oli itselleni harppaus eteenpäin. En muista, olisinko koskaan käyttänyt tiukkaa paitaa ja lyhyttä hametta samassa asussa. Ja vieläpä huulipunan kanssa.

Jos teille tulee mieleen jokin instagrammaaja, jota minun kannattaisi tyyliseikkojen puolesta seurata, kertokaa ihmeessä!

-Karoliina-

takki, Monki // poolo, Gina Tricot // laukku, Michael Kors // hame ja sukkikset, H&M //kengät, Vagabond // huulimeikki, Kicksin oma huulilakka

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit

Mar3ngi (Ei varmistettu)

Ihana hame! Onko se nyt myynnissä olevaa mallistoa?
Minun inspiraation lähde pukeutumiseen on Pinterest. Liputan Pinterestin puolesta enemmän kuin instagramin. Itse ole keräillyt kansioita sekä talvi- että kesäpukeutumiseen. Juuri niistä kokonaisuuksista hahmottaa että mistä pitää. Onko sinulla jo Pinterest?

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Olet täysin oikeassa. Juuri katsoi eilen noita kuvia ja mietin, että kengät saisi olla jotkut muut!

(Ei varmistettu)

Itse olisin ehkä valinnut kevyemät kengät tuohon asuun. Vielä, kun säiden puolesta voi niin tehdä, mennä läpsyttelen vielä balleriinoilla tms.
Mutta muutenhan tuo on oikein ilo silmälle!

Kaupasta voi myös kantaa kotiin kokonaisuuksia. Ei siis yhtä sieltä ja toista täältä. Eteenkin lasten vaatteet pyrin nykyään ostamaan kokonaisuuksina ja väripaletin kanssa, jotta kaappiin ei kertyisi vaatetta, joka ei oikeasti sovi käytettäväksi minkään kanssa. Sekin jo riittää pitkälle, jos löytää kengät+laukun "samaa sarjaa" tai neuletakin+sukkahousut "erottuvammassa" värissä. Loppu voikin olla sitten tuttua mustaa :)

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Kiitti tästä kommentista! Niin ehkä ajattelin niitä pukiessa itsekin, mutta jotenkin kuvissa ne näyttivät todella isoille!

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Kiitti, muru!

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Toki muut ihmiset ympärillä vaikuttavat fiilikseen, mutta mä kyllä kuitenkin uskon, että eniten vaan pohdin, kuvaako tyyli MINUA. Ja siitä se morkkis iskee, jos peilikuva ei vastaa sisäistä minää ja fiiliksiäni!

Uhana-paita on muuten yksi lemppareistani!

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Oi! Tuo olisi minun unelmatilanteeni!

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

On joo. Ostin hameen lauantaina.

Olen (kai) Pinterestissä, mutta pitäisi opetella käyttämään sitä paremmin!

Riikka (Ei varmistettu) http://riikanblogi.bellablogit.fi/

Hieno asu ja hyvät kuvat!!

KaisaM (Ei varmistettu)

Mun mielestä kengät on ihan parhaat tuohon asuun. Persoonallinen valinta ja kokonaisuutena säväyttää. Ilman noita kenkiä olisin pitänyt asua tylsänä.

Susanna (Ei varmistettu) http://www.lily.fi/blogit/eleganssi

Kokonaisuuksien miettiminen on loistoaskel kohti uudistunutta vaatekaappia ja auttaa tunnistamaan, millaisille vaatteille lopulta oikeasti löytyy käyttöä. Ne harvat vaatekappaleet, jotka nykyisin päätyvät kassalle ja kaappiini asti, sopivatkin sitten kaikkeen jo olemassa olevaan, eikä mikään jää kaapin perälle käyttämättömänä. Tsemppiä projektiin!

SMM (Ei varmistettu)

Pitää vielä palata tuohon tyyliasian pohdintaan siltä osin, että mietitkö koskaan, kenen tai minkä takia tyyliäsi kyseenalaistat tai mietit?

Tätä mietin usein itse - kun vertailen muihin, tai katselen ihmisiä kaupungilla, joskus saattaa tuntua, että oma tyyli on ihan hakusessa ja mikään ei oikein ole kohdillaan. Kuitenkin kaveri saattaa olla ihan eri mieltä päivän lookista, ja itse ei vain huomaa, että asu onkin tosi kiva. Pääasia taitaa kuitenkin olla, että itsellä on mukava olo ja tyyli tuntuu omalta - mutta itse joskus ainakin joudun kyseenalaistamaan, mistä sellainen riittämätön fiilis tyylin(kin) suhteen saattaa herätä. Joskus vain vertailusta, joskus aiheestakin.

Mä tykkään sun tyylistä tosi paljon! Olen huomannut, että meillä on sattumalta samoja vaatteita (kuten Uhanan vesimelooni-collegepaita), ja usein sun kuvia katsellessa mietin, että toi asu voisi olla kiva itselläkin. Kiitos siis tosi kivoista asuista ja inspiraatiosta, oot tosi piristävä tapaus!

Mä tykkään myös tästä asusta, ja vaikka noita kenkiä en itse olisi ehkä uskalluksen tai muun takia valinnut, olen samaa mieltä ylläolevan kommentoijan kanssa, että ilman niitä asu olisi voinutkin olla paljon tylsempi! Hame on etenkin tosi kiva, itsekin olen vähän ihastunut noihin mineihin printtihameisiin.

Mukavaa syksyä ja tsemppiä oman tyylin etsintään!

Anne (Ei varmistettu)

Heippa! Jäin miettimään tätä. Esimerkiksi hyvän mielen vaatekaapissahan painotetaan sitä, että vaatteiden täytyy vastata sitä, mistä sä itse tykkäät ja missä tunnet olosi hyväksi. Mulle jäi kirjasta mieleen lause, jossa sanottiin, että kaikkia persoonallisuuden piirteitä ja hassuja fiiliksiä ei tarvitse ilmaista vaatteilla, vaan omasta luonteesta ja fiiliksestä pääsevät kanssaeläjät perille varmasti ilmankin, että niitä yritetään tuoda esille vaatteilla. Onko sulla kuitenkin hakusessa tyyliisi nimenomaan se, mikä tuntuu kivalta päällä ja näyttää silmään hyvältä vai karkaako ajatus siihen, ilmaiseeko vaatteet sun sen hetkistä fiilistä? Kannattaa erottaa nämä kaksi asiaa toisistaan. Toki vaatteiden tulee kuvata ja ilmaista sinua, mutta sinä itse olet pitkään samaa kaavaa noudattava juttu eli jokaista tunnetilaa ei tarvitse erotella vaatevalinnoilla. :) Tää aihe puhututtaa mua tosi paljon!

Kommentoi