Vinkkaa! Miten toteutetaan kaunis parveke ja parvekepuutarha?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAKun me muutimme Lahdesta Helsinkiin, huokasin helpotuksesta. Vaikka sielläkin meillä oli todella pieni piha (tai oikeastaan kaksi pihaa, jos etupihan autokatos ja siihen liittyvä läntti nurmikkoa lasketaan), tuntui sen hoitaminen liian vaikealle meille. Emme vaan olleet ihmisiä, jotka leikkaisivat nurmea tai kitkisivät kukkapenkkiä.

Koko sen sisustustouhun ja muuton keskellä se parvekkeen laitto kuitenkin jäi. Ja emme jostain syystä viime kesänäkään saaneet juuri mitään aikaiseksi. Muutama Ikean ulkopenkki tuli hankittua, mutta se oli sitten siinä.

Tänä keväänä olen päättänyt, että nyt meidän pitää ryhdistäytyä. Kun kuitenkin kesällä pari lisäneliötä ulkoilman puolella ovat enemmän kuin tervetulleita. Ja onhan se vähän noloakin, kun kaikilla muilla talomme asukkailla on ihanat parvekeviljelmät, ja meidän parvekkeemme, joka on muuten kaikkien nähtävillä ulko-oven vieressä, seikkailee yksittäinen uimarengas tai kasa rikkinäisiä kukkaruukkuja.

Kerran oma pohdinta ei tuota tuloksia, kerro sinä, mitä me voisimme tehdä? Mistä edulliset ja tyylikkäät kalusteet? Veisikö ruokapöytä mielestäsi liikaa tilaa? Pitäisikö parvekkeella olla vaikkapa leikkimökki F:lle? Mitkä kasvit kestävät antiviherpeukalon touhuja ja sitä, että saatamme kesällä olla viikonkin reissussa?

Jos sinulla on enemmän tietoa näistä asioista, olisin enemmänkin kuin tyytyväinen, jos vinkkaisit minulle ohjeesi!

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (33)
  1. Pienen budjetin parvekemuutos | Kolmistaan
    10.5.2015, 19:36

    […] Vilautin teille alkukeväästä parvekkeemme hirmutilan.  Ja kuten jo silloin kerroin, olimme päättäneet, että kaksi kesää autiolla […]

  2. Säänkestävä viirinauha, DIY-vinkki | BELLA-BLOGIT
    8.4.2015, 20:44

    […] teiltä muutama viikko sitten vinkkejä parvekkeen sisustamiseen. Kiitos vielä hirveästi neuvoista : moni niistä menee varmasti […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *