Palashampoon matkassa: Nurmen Jojoba oil shampoopala

Kerroinkin aikaisemmin tavoitteestani vaihtaa nestashampoo palashampooseen. Tilasinkin Lushilta muutaman ja käyttökokemukseni on ollut ihan hyvä. Olen käyttänyt vain heidän Jason And The Argan Oil -shampoopalaa. Lisäksi olen ollut tyytyväinen heidän palahoitoaineeseen. Halusin kuitenkin testata muitakin merkkejä, jos vaikka sattuisin löytämään tuotteen josta tykkäisin vieläkin enemmän.

Ostinkin Nurmen palashampoon, sillä iloiseksi yllätyksekseni löysin sen lähimmästä Tokmanni-myymälästäni. Tämän innoittamana kiersin tarkistamassa lähimmän K-kauppani ja S-marketin tarjonnan, jos vaikka voisinkin alkaa korjata lausettani, ettei palashampoota saa helposti läheltä. Tulos oli, ettei niissä palashampoota löydy. Tokmannillakin oli vain Nurmen palashampoota ja tasan kaksi vaihtoehtoa, Avocado oil ja Jojoba oil, joista valitsin Jojoba oilin. Hinta oli tälle 8,49e ja sillä saa 100g kokoisen shampoopalan. Verrattuna Lushin hintaan ja määrään. Heidän palansa maksaa 13,95e ja painavat suunnilleen 54g tuotetta. Piti ihan punnita yksi käyttämätön pala, kun Lushin nettisivuilta ei löytynyt määrää. Yritin katsoa pakkauspapereitakin, mutta niissäkin luki ainesoasat yms. Ei puhettakaan määrästä, tai sitten se on haalistunut tässä noin kuukauden aikana pois. Tästä huolimatta sanoisin hinta ja määrä vertailussa Nurmen päihittää Lushin palan. Nurmen palashampoo on Lushin tapaan vegaaninen, tehty käsin, eikä sitä ole testattu eläimillä.

nurme.jpg

Toivoinkin Nurmen tuotteen olevan vähintäänkin yhtä hyvä kuin Lushin. Kokeilin Nurmen palaa kerran ja siihen se tulee jäämään. Hiuksistani tuli erittäin tahmean tuntoiset (ihan kuin kaikki elo hiuksistani olisi imaistu pois ja jäljelle jätetty toisiinsa kiinnittyvä kasa) ja sain käyttää oikein kunnolla hoitoainepalaa. Jälkiviisaana katsoin pesun jälkeen, mitä tuotteen sanotaan tekevän. Kuvauksen voi lukea täältä. Vaikka kuvauksessa kehotetaankin antamaan aikaa tuotteeseen tottumiseen niin voin luvata, etten palaa tämän shampoopalan pariin ellei ole aivan pakko. Minulla Lushin pala toimi huomattavasti paremmin, vaikka se kalliimpi onkin. Koska kuitenkin pala on iso enkä halua heittää sitä roskiin (koska tuntuisi rahan haaskaukselta), päätinkin hyödyntää vinkkiä käyttää shampoopalaa saippuana. Olen tässä käyttänyt sitä käsisaippuana ja puhdistellut sillä mm. meikkisiveltimiäni. Hoitaa homman riittävän hyvin.

 

-H

 

Kommentit (8)
  1. Ainakin Flown kehäkukkapalashampoo haisee todella voimakkaalle jollekin eteeriselle öljylle, ja hiukset jää aivan ”hipin hajuisiksi”. En viitsi luonnonkosmetiikkaa taas hetkeen kokeilla, kun tavalliset hajusteettomat tuotteet ovat toimineet hyvin eivätkä tosiaan haise noin pahalle.

  2. Lushin palashampoo on shampoota kiinteässä muodossa, kun taas monet muut palashampoot ovat todellisuudessa saippuaa, ja siksi ihan eri ainetta. Saippuoista tulee tahmaisuutta, joka toisilla häviää ajan kanssa ja toisilla ei.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *