Banaanikakku (banaanileipä)

DSCN3698.JPG

 

Kriseldan blogin innoittamana oli pakko kokeilla tehdä eilen välipalaksi banaanileipää eli banaanikakkua. Olen sitä tosi pitkään jo miettinyt tekeväni, mutta nyt tämä resepti vaikutti kyllä niin lupaavalta, että ei auttanut muu kuin lisätä taatelit, pekaanipähkinät ja kookoskerma kauppalistaan.

 

DSCN3692.JPG

DSCN3700.JPG

 

Kriseldan resepti kuuluu siis näin:

2 banaania
6-8 kuivattua taatelia
pekaanipähkinöitä
2 dl kaurahiutaleita
3 valkuaista
1 dl kookoskermaa
1 tl leivinjauhetta
kanelia
kardemummaa

kookosöljyä vuoan voiteluun

Kaikki ainekset sekoitetiin Sofian kanssa sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi ja kaadettiin kookosöljyllä voideltuun leipävuokaan. Hurautettiin ensin taatelit, pekaanipähkinät sekä banaanit keskenään muusiksi ja sitten lisättiin sekaan loput ainekset. Pähkinöitä ja mausteita siis laitettiin ihan oman maun mukaan! Tein taikinasta tosi tasaista kun ajattelin, että meidän nirppanokat ei kuitenkaan suostu kakkua syömään, jos siinä on isompia paloja taatelia tai pähkinää. Jos aikuiseen makuun ajattelee tekevänsä, voisi ehkä jättää vähän sattumiakin sekaan. Kakkua paistettiin uusissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

 

DSCN3702.JPG

DSCN3698.JPG

 

Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen herkku, joka maistui myös työpäivän jälkeen meidän pääkokille! Epäilen kyllä, että Topi ei uskalla sanoa mitään negatiivista minun kokkailuistani kun ne ovat sen verran harvaista ”herkkua”. ;) Kookoskerma toi ihanaa täyteläisyyttä ja sopivasti kookoksen makua kakkuun. Koostumus jäi mukavan kosteaksi ja minun mielestäni kakku oli parasta kun se oli hetken aikaa levännyt ja vetäytynyt huoneenlämmössä liinan alla, mutta oli kuitenkin vielä ihanan lämmintä. Kannattaa siis todellakin kokeilla!

Alkuperäinen Kriseldan resepti löytyy täältä.

 

DSCN3707.JPG

 

Oikeastihan tämä herkku on siis nimeltään banaanileipä, mutta meillä se upposi lapsille paremmin kakkuna! Aleksanterikin haki muovailuvahatarvikkeista muovisen kakkulapion ja rupesi hommiin heti kun nostin kakun pöytään. :)

Erinomaisen hyvää maaliskuuta kaikille!

 

-R

Blogia voit seurata myös Facebookissa, Instagramissa (@kotikumpulassablogi) ja Bloglovin’ssa. :)

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.