Ykköstuote kodinpuhdistukseen

Meillä siivotaan yleensä koko talo kunnolla kerran viikossa. Imuroidaan, tuuletetaan matot, pestään lattiat, pyyhitään pölyt, pestään peilit, pöydät ja muut tasot, keittiö sekä vessat. Viikon aikana tulee sitten imuroitua monta kertaa päivässä eteistä, olohuonetta ja keittiötä sekä takapihan oven edustaa hiekasta ja pikkukivistä. Ruokapöytä sekä syöttötuoli tulee pyyhittyä myös monta kertaa päivässä ja tietenkin sitten siivoan kaikki muut sotkut, joita päivittäin ilmaantuu. Ja joka hommaanhan on luonnollisesti ollut käytössä omat siivoustuotteensa.

 

PSX_20170406_163946.jpg

 

Yleispuhdistussuihke, jota olen käyttänyt pölyjä pyyhkiessäni, pöytiä, tasoja ja keittiötä pestessäni sekä muita päivittäisiä perussotkuja putsatessani, loppui. Nyt pääsin sitten ottamaan käyttöön Young Livingin Thieves Household Cleaner -kodinpuhdistusaineen, jolla on suuren suuret lupaukset. Sen on meinaan luvattu syrjäyttävän kaikki kotona tarvittavat puhdistusaineet. Sen kerrotaan olevan luonnollinen yleiskäyttöinen tiiviste, joka puhdistaa ilman voimakkaita kemikaaleja. Eli ei muuta kuin testaamaan.

 

PSX_20170406_164025.jpg

 

Tuote on tiiviste ja esimerkiksi normaaliin puhdistukseen riittää 1 osa tiivistettä ja 30 osaa vettä. Eli tuote on todellakin tiivistetty ja ilmeisen tehokas. Yleispuhdistussuihkeen loputtua tein oman suihkeen sen tilalle vanhaan suihkupulloon. Arvioin, että laimennussuhteeksi tuli suurinpiirtein 1:30. Minulla sattui olemaan keitettyä vettä, joten käytin sitä kun ajattelin, että valmis suihke säilyy näin ehkä pidempään.

Mutta siis. Tuotteella pitäisi pystyä puhdistamaan kodin kaikki pinnat keittiöstä vessaan ja lattioista ikkunoihin. Tähän mennessä olen testannut tuotetta oikeastaan kaikkeen puhdistukseen, jota meillä tehdään. Ikkunoita en ole pessyt muutamia sormenjälkiä lukuun ottamatta (ja sen kyllä huomaa), mutta peileihin olen sitä testannut kyllä.

 

PSX_20170406_164212.jpg

 

Olen ollut supertyytyväinen. Tosiaan, ei tarvitse enää montaa purkkia ostaa kun tällä pärjää. Yleispuhdistukseen (keittiö, pinnat, pölyt, ruokapöytä, syöttötuoli yms.) toimii valmis suihke ja sitten lattianpesuveteen lorautetaan vähän tiivistettä. Itse olen sen verran hullu, että pesen lattiat aina kahteen kertaan, joten siis tulee käytettyä yhteensä varmaan se pari korkillista kun vesi täytyy tottakai vaihtaa välissä monta kertaa.

Ainoa, mihin en ole ollut ihan supertyytyväinen, on peilien ja ikkunoiden pesu. Vessan peiliin ja ruokailutilan ikkunoihin ainakin jäi hieman sellaista sumeutta ja raitoja, joihin en ole tottunut kun kunnon myrkkyaineella olen peilejä ja ikkunoita pessyt. Olen nyt siis joutunut kuivalla liinalla niitä jälkiä hankailemaan pesun jälkeen. Tosin voi olla, että täytyy miettiä laimennussuhde uusiksi, jos tuo 1:30 ei ole peileille ja laseille se paras mahdollinen. Tiivistepurkin kyljessä lukee, että yksi osa tiivistettä ja 50-100 osaa vettä.

Vessan pesuun olen käyttänyt tuota tekemääni yleispuhdistussuihketta testimielessä, mutta ajattelin, että teen sitten vessalle oman suihkeen kun tämänhetkinen vessanpuhdistussuihke loppuu. Laitan vähän enemmän tiivistettä niin tulee varmasti puhdasta. Varsinaisiin tahroihin en ole tuotetta vielä testannut ja toivon, ettei kukaan nyt piirrä sohvaan tms. Ei ole siis mitään välttämätön pakkoa päästä testaamaan missään ääriolosuhteissa!

 

-R

Blogia voit seurata myös Facebookissa, Instagramissa (@kotikumpulassablogi) ja Bloglovin’ssa. 🙂

 

Kommentit (2)
  1. Kiva, että testissä on luonnonmukaisia puhdistustuotteita! Olisi mukava tietää tuosta lisää. Tuotteen kuvassa on sitruuna ja mietin, onkohan tuote hapan ph-arvoltaan. Silloin se toimisi hyvin kalkkipitoiseen likaan. Rasvalikaan toimii emäksiset pesuaineet. Tiedätkö tuosta tarkemmin?

    1. Voin laittaa kysymykset eteenpäin, katsotaan mitä vastauksia saadaan! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *