Betoniallastasot

Vessojemme betoniallastasoista on kyselty ja kommentoitu ja olenkin lupaillut tehdä niistä oman postauksensa, joka on hieman viivästynyt raksan viiveiden vuoksi. Nyt vihdoin meillä on toiminnassa (peiliä ja muita pikkujuttuja vaille) myös alakerran wc, joten on aika kertoa noista tasoista enemmän. Kaikkihan lähti puhtaasti haaveesta saada betonitaso taloomme. Koska yleistilojemme lattiat oli jo päätetty jättää ”betonille” niin en halunnut tasoja keittiöön ettei fiilis menisi makuuni turhankin betoniseksi. Sitten Pinterestissä tuli vastaan upeita wc-tilojen betoniallastasoja ja siitä se ajatus sitten lähti.

Alusta asti oli selvää, että haluaisin molempien vessojen kaapistot ja tasot seinästä seinään. Täten allastasot tulisi toteuttaa mittatilauksena, sillä yläkerran vessamme 160 leveää tasoa tuskin löytyisi valmiina. Kysyin tarjousta pelkästä yläkerran wc:n betoniallastasosta suomalaiselta, tunneltulta betonipinnoitusten ja -tuotteiden valmistajalta ja säikähdin tarjouksen nelinumeroista loppusummaa. Olin jo jättämässä haaveilun sikseen, kun ystäväni vinkkasi minulle Virolaisesta yrityksestä nimeltään Valukivi. Menin pyörimään heidän nettisivuilleen ja pian jo lähetinkin tarjouspyynnön pelkästä yläkerran wc:n allastasosta mittojemme mukaan. Vastaus tuli jo samana päivänä enkä ollut uskoa silmiäni. Loppusumma oli neljäsosa suomalaisen firman antamasta hinnasta. Aika pian sen jälkeen päätimme tilata allastason Valukiveltä myös alakerran vessaan. Yläkertaan taso otettiin betoninharmaana ja alakertaan valkoisena. Tasot tilattiin seinästä seinään ja alakaapistojen mittojen mukaan, yläkerran 160 leveään tasoon kahdella altaalla ja alakerran 127 leveä taso yhdellä altaalla. Altaiden muodossa oli muutama vaihtoehto mistä valita, samoin tason värissä.

Yhteyshenkilömme Valukivellä oli sympaattinen Imre, jolle täytyy antaa kiitokset loistavasta asiakaspalvelusta. Vastaukset viesteihin tulivat pääsääntöisesti saman päivän aikana (mitä valitettavasti ei voi sanoa monestakaan suomalaisesta yrityksestä, joiden kanssa raksaan liittyen on tullut asioitua) ja tuli tunne, että tuotteet pyrittiin viilamaan todella sekä meidän tarpeiden että toimivuuden kannalta parhaimmiksi mahdollisiksi. Oma roolini oli olla lähinnä Keittiömaailman (jolta alakaapistot oli tilattu) yhteishenkilömme ja Imren välissää viestien pallottelija, kun allastasoja veivattiin kaapistoihin ja tilaan sopiviksi.

Betoniallastasojen vuoksi jouduin luopumaan haaveestani leijuviin alakaapistoihin, sillä meidän mitoissamme tasoille olisi tullut niin paljon painoa, ettei kaapistot olisi sitä kestäneet. Puurunkoisessa yläkerrassamme tasoa ei olisi pystynyt edes kiinnittämään seinään. Myös seinästä seinään ulottuvat tasot aiheuttivat pienoista murheenkryyniä. Järkevintä olisi tietenkin mitata tasoille varattu tila vasta laatoituksen jälkeen, mutta kiire kun oli muuttaa taloon niin seinien välit mitattiin arvioiden laattojen viemä tila laasteineen… Riski otettiin ja se kannatti, mutta täytyy sanoa, että alakerrassa meni hilkulle. Muutama milli niin ei olisi mahtunut.

Toinen jännityksen aiheuttaja oli tasojen paino. Emme ottaneet tasoja asennettuina. Kun ne meille toimitettiin niin wc:t eivät olleet vielä siinä vaiheessa, että asennusta olisi pystynyt tekemään. Imre hieman varoitteli meitä tasojen asennuksesta. Vaadittiin monta miestä nostamaan tasot paikoilleen eikä seinästä seinään mallit ainakaan helpottaneet asiaa. Yläkerran tason paino oli sitä luokkaa, että yksi väärä liike voisi hajoittaa sen alla olevat alakaapistot. Samoin tasojen kolaukset saattaisivat aiheuttaa niihin lohkeamia. Hieman jännitti, kun isoa allastasoa oltiin asentamassa, mutta onneksi tiimimme sai kuin saikin tasot paikoilleen. Alakaapistojen päälle laitettiin kulmiin puupalikat, joita vasten allastaso asetettiin. Tämän jälkeen puupalikat poistettiin ja taso saatiin paikoilleen. Etukäteen oli sahattava hieman alakaapistojen runkoa tekemään tilaa altaille, mutta tämä tuli tietoon jo suunnitteluvaiheessa. Allastasot vaikuttivat myös yläkerran kaapistoihin siinä mielessä, että koska halusin kaapistot vetolaatikoilla niin jouduttiin ylälaatikot tilaamaan u-kauluksella altaiden mahtumisen vuoksi. Toisaalta kaapistoja on tuon 160 sentin verran niin tilaa purkeille ja purnukoille on silti ihan riittämiin.

betoniallastaso.JPG

betoniallastaso 1.JPG

IMG_2634.JPG

betoniallastaso 2.JPG

Nyt kaksi  kuukautta talossa asuneena voin sanoa, että olen oikein tyytyväinen valintoihin. Kuten muutkaan betonipinnat niin nämäkään eivät ole ns. ”täydelliset”, on pientä koloa altaiden reunassa sekä rosoa tasojen reunassa, mutta mielestäni ne kuuluvat vain asiaan ja niihin täytyy osata varautua jo betonitasoja miettiessä. Yläkerran altaiden väliin on tullut pieni hiushalkeama, mutta se näkyy vain, kun taso on kostea. Kuivana se vaalenee niin ettei siihen kiinnitä huomiota. Näitä voi tulla ilmeisesti juurikin altaiden väliin ja Imre piirsi aluksi altaat kauemmaksi toisistaan, mutta koska halusimme pistorasiat tasojen sivuseiniin niin täytyi niitä siirtää lähemmäksi toisiaan, jotta tuo 20 sentin turvaväli altaasta pistorasiaan molemmin puolin täyttyisi. Todellakin voin suositella kyseistä firmaa betoniallastasoja haaveileville. Imre toimitti juuri naapuriimme seinään kiinnitetyn, paksun betoniallastason neliskulmaisella altaalla ja myös se oli huikean upea.

Kommentit (7)
 1. Minulla ei valitettavasti ole yhtä hyviä kokemuksia ko. firmasta. Tekivät meille ekat keittiöntasot muutama vuosi takaperin, niissä oli jokin lakka pinnassa, joka ei kestänyt vettä lainkaan. Jos unohtui kostea lasi pöydälle, niin lakka kupli alta pois. Niiden reklamaation hoitivat vielä asiallisesti, myönsivät virheensä ja tekivät uudet tasot vahapinnoitteella. Vahapinnoitekaan ei toiminut, parissa kuukaudessa tasoissa oli jos jonkinlaista tahraa (esim. kahvikupin pohjasta jäi heti kahvirinkula, yms.). Yritin kysellä, että mitä noiden kanssa voisi tehdä tai miten pinnoittaa, niin vastaus oli, että kannattaa harkita puutasoja. 😀 Ymmärrän toki, että ollaan heille pelkkä kuluerä, mutta silti. Nyt mies yrittää todella ahkerasti vahata noita, mutta lapsiperheessä riittäisi muitakin harrastuksia kuin keittiötasojen huolto.
  Missä kunnossa teillä on pinnat nyt kun ovat olleet jo jonkin aikaa käytössä?

 2. Hei! Törmäsin sattumalta blogiisi kun etsin kokemuksia Valukiven tekemistä betonitasoista. Sellaisia suunnittelemme itsekin heiltä tilaavamme. Nyt kun tasot ovat teillä olleet jonkin aikaa käytössä, niin ovatko edelleen ok? Eli suosittelisitko edelleen Valukiveä betonitason toimittajina?

  1. On edelleen ok! Tykkään yhä edelleen eikä käytössä ole muuttuneet miksikään. Voin siis vieläkin suositella 🙂

   1. Kyselisin vielä betonialtaiden puhdistamisesta ja pesemisestä: onko osoittautunut helpoksi? Pinnassa on lakkaa, joten jääkö lika ja tahrat helposti pyyhittäviksi?

    1. Ihan helpot on puhdistaa! Väri antaa aika paljon anteeksi, ettei tahrat näy edes niin helposti 😉 Tietenkin vahvoja pesuaineita kannattaa välttää. Olen ollut erityisen varovainen esim. kynsilakanpoistoaineen ja hiusvärin kanssa. Luulen, että ne saattaisivat jämähtää kiinni tasoihin ja imeytyä syvemmälle. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *