Keittiö

Keittiön kilpailutus meni meillä suhteellisen kivuttomasti. Kilpailutimme yhteensä neljä keittiöfirmaa; Gigantin Epoq-keittiön, Kvikin, Keittiömaailman ja Puustellin. Alunperinhän suunnitelmissa oli kokonaan mustat keittiön kaapistot, mutta selailtuani lukuisia keittiökuvia aloin kuitenkin miettimään kokonaan mustan keittiön mahdollista synkkyyttä. Suunnitelmat muuttui matkan varrella musta-valkoiseen, sillä yhdistämällä valkoista saisimme tilaan juuri sopivasti kaivattua raikkautta ja onhan tuo väriyhdistelmänä aika ajaton, tosin myös aika varma valinta.

Halusimme keittiöömme ehdottomasti niemekkeen ja siihen lieden, jotta kokkaillessa olisi suora näköyhteys ruokailutilan suuntaan. Alunperin liesituulettimena mietittiin "putkilo"-mallia, mutta se olisi peittänyt ikävästi näköyhteyden ruokailutilaan päin ja huonekorkeus keittiössämme on taas sen verran korkea, ettei kattoon kiinnitettävä levy tulisi kysymykseen. Jossain taloesittelyssä ihastuin täysin saarekkeesta nousevaan malliin ja keittiösuunnittelussa kävikin ilmi, että sen moottori haukkaa sen verran ison tilan niemekkeen kaapistoilta, että se sai hylkäämään meidän pohdinnat mahdollisesta I-muotoisesta keittiöstä ja keskittymään L-muotoiseen keittiöön, jonka arkkitehti alunperin oli meille piirtänytkin. Toiveissa oli korkea kaapistoseinä, johon upotettaisiin uuni, mikro ja kahvikone sekä integroitaisiin jääkaappi ja pakastin. Tämä kaapistoseinä oli luontevaa sijoittaa niemekkeen viereiselle seinustalle. Niemekkeen takana olevalle seinustalle toivoimme pelkästään alakaapistot, johon sijoitettaisiin vesipiste, jäteastiat sekä integroitu astianpesukone. Koska toinen seinä tulisi jo olemaan kokonaan kaapistoa niin halusimme jättää takaseinän ilman yläkaappeja, jotta tila säilyisi avarana. Tuolle takaseinälle olisi tarkoituksena sijoittaa pari seinävalaisinta ja avohyllyjä.

Ja tälläinen keittiö meille sitten olisi tulossa! Päädyimme Keittiömaailman A la Carte keittiöön. Gigantin Epoq olisi ollut ylivoimaisesti edullisin, mutta ei vakuuttanut meitä, kun kävimme hipelöimässä mallikeittiöitä Gigantilla. Puustelli taas oli ylivoimaisesti kallein. Heidän hintansa pelkästään keittiölle oli sama kuin Keittiömaailmalta koko talon kiintokalusteille yhteensä. Puustellin tarjouksessa oli kuitenkin myös puolensa. Heidän kauttaan olisi saanut täysin sileät, mattamustat kaapistot, joita muilla toimittajilla ei ollut tarjota. Samoin heidän kauttaan olisi saanut tasosta nousevan liesituulettimen puolta pienemmällä moottorilla, joka olisi jättänyt enemmän kaappitilaa niemekkeeseen. Mutta silti, hinta oli ihan älytön.

Jäljelle jäi siis Kvik ja Keittiömaailma, joiden hinnat olivat aikalailla samoissa. Keittiömaailman kaapistot olivat selkeesti kalliimmat, mutta AEG:n kodinkonepaketti lähti kampanjahintaan todella edullisesti. Kvikillä taas kaapistot olivat edullisemmat, mutta kodinkoneet nostivat hintaa. Keittiömaailmaan päädyimme laadun vuoksi. Mustat, viilutetut ovet ovat massiivipuuta ja kaluteiden rungot on kasattu tehtaalla puusepän toimesta tapittamalla liimaa käyttäen, ei siis ruuveilla kasattu niin kuin monella valmistajalla on tapana. Tasot ovat laadukkaat, Ylämaan Graniitin kivitasot. Ja lisäksi Keittiömaailmalla keittiö maksetaan yhdellä laskulla vasta toimituksen jälkeen, eikä ennakkoon kuten monella muulla toimittajalla. Kaikki tämä asiantuntevan ja vakuuttavan palvelun lisäksi sai meidät tekemään päätöksemme ja täytyy sanoa, että odotan keittiön saapumista varmaan melkein yhtä paljon kuin talon valmistumista. Kuvasta poiketen, kaapistoseinällä allekkain olevien upotettujen kodinkoneiden väliin ei tule valkoista kaapistolevyä, vaan ne yhdistetään visuaalisesti yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Myös noiden upotettavien kodinkoneiden järjestys on vielä mietinnän alla.

Kommentit

Heini/Koti7 (Ei varmistettu) http://www.kotiseitseman.blogspot.com

Hyvältä näyttää suunnitelmat ja niin kuin kirjoitit, ajattomalta. Mä vieläkin pohdin ovimallia ja välitilan materiaalia/väriä ja aika pian pitää tehdä lopulliset päätökset.

koti rinteessä

Kiitos Heini! Meillä myös mietinnässä mahdollisesti joku struktuuriseinä takaseinustalle. Ensin mietin laatoittaa sen kokonaan valkoisilla suorakulmaisilla laatoilla "subway tiles" tyyliin, mutta olen kallistumassa kuitenkin maalattuun seinään. Jonkinlainen lasi täytynee myös siihen hankkia roiskeita ajatellen. Mutta päätökset niistä saa jäädä myöhemmälle :)

Suvi / Ripaus unelmapulveria (Ei varmistettu) https://ripausunelmapulveria.wordpress.com/

Hei tosi kivannäköinen keittiö! Ja mukavaa, että kerroit avoimesti, mistä päädyitte valitsemaan sen ja miksi hylkäsitte muut vaihtoehdot. :)

koti rinteessä

Kiitos! Postailen vielä erikseen kodinkoneista myöhemmin :)

Mrs S / Puuta ja kiveä (Ei varmistettu) http://puutajakivea.blogspot.fi

Keittiön fiilistely oli kyllä yksi ihanimpia asioita ja itsekin odotin sitä varmaan eniten koko talossa :)
Tosi hyvältä ja kivan erilaiselta näyttää!

koti rinteessä

Kiitos! Itselleni keittiö on se huoneista tärkein ja mikäs motivoikaan enemmän kokkailuissa kuin toimiva ja viihtyisä tila sitä varten :) 

N/TillinRaksa (Ei varmistettu) http://www.tillinraksa.blogspot.fi

Kauniilta näyttää ja ajattoman tyylikkäälle :)
Keittiö on kodin sydän ja sitä itsekin jännitin eniten, kun kalusteet saapuivat talolle. Jännitys oli hyvää ja kertoi siitä kuinka tärkeästä asiasta oli kyse. Ja onneksi keittiö oli juuri sellainen kuin suunnittelinkin, ehkä jopa inasen parempi. Meillä on nimittäin juurikin nuo Puustellin mattamustat kaapinovet vetimettöminä, urilla ja olen niihin erittäin tyytyväinen. Luulisi että pintaan jää helposti sormenjäljet ja rasvaisimmista toki jääkin (niinkuin muihinkin kaapinoviin) mutta normaali kosketus ns. "haihtuu" oven pinnasta pois, mikä oli jännä havainto ihan alussa :)

Tuo subwaytiles takaseinälle kuulostaa todella hyvälle. Itse antaisin sille ääneni (jos äänen saisi antaa ;), mutta toki myös struktuuriseinä on kaunis. Kalkkimaalilla saa tosi kaunista ja yksilöllistä seinästruktuuria edullisesti aikaan ja taustalasi suojaa roiskeilta. Meillä on aiemmin tehty struktuuria myös Tikkurilan Hieno/Tunto struktuureilla joita voi sävyttää omaan sävyyn.

koti rinteessä

Kiitos kommentista ja vinkeistä! Tuota kalkkimaalia vähän jo takaseinään mietinkin, mutta pitää vielä selvittää eri vaihtoehtoja. Ne Puustellin mattamustat ovet oli kyllä kauniit. Hyvä, että olette olleet niihin myös käytössä tyytyväisiä. Luulen, että tuossa viilupinnassa sormenjäljet ei ehkä ihan niin helposti näy kuin sileässä, mutta saa nähdä tarttuuko roiskeet kiinni niihin "rakoihin".

Jännityksellä odotetaan sitä hetkeä kun keittiö saapuu ja miltä se näyttää sitten tilassa todellisuudessa! Toivotaan myös ettei tule reklamoitavaa. Taitaa olla valitettavan yleistä osien puuttuminen tai matkalla särkyminen.

Karolina KOTI-blogi (Ei varmistettu) http://koti7.blogspot.com

Wau, upea keittiö tulossa!
Meille tulee myös musta keittiö. Ihanaa kun on saatu kaupat tehtyä, tuo kilpailuttaminen ja vetailu käy ihan työstä :)

koti rinteessä

Kiitos! Itsekin odotan jo hetkeä, kun kaikki suurimmat kilpailutukset on tehty ja pääsee keskittymään itse rakentamiseen. Koko alkuvuosi on ollut yhtä kilpailuttamista :D 

AlissadaVinci (Ei varmistettu) http://kalustakotisi.blogspot.com

Moikka! Keittiö näyttää erinomaisen hyvältä myös näin ammattikalustajan silmään. Jollain lailla yläkaapittomuus tekee lopputuloksesta muunneltavamman kuin staattinen "laidasta laitaan" -kalustaminen. Erityisesti kun tilaa säilytykseen ja osastoimiseen näyttää olevan noinkin paljon! Onnea projektiin!

koti rinteessä

Kiitos! Ja kiva kuulla ammattikalustajalta :)

Vitsi tämä näyttää hyvältä! Olen itse miettinyt keittiösuunnittelua nyt monta päivää, ja tämä antoi hyviä vinkkejä ja inspiraatiota. Pelkään, että minun keittiöni on liian pieni ylikaapittomuuteen, mutta aion pitää mielessä sellainenkin vaihtoehto. Mahtava värimaailma myöskin.

koti rinteessä

Kiitos ja ihanaa jos sait ideoita keittiöstämme myös omiin suunnitelmiisi! Vaikka ulkonäöllisesti ja värimaailman suhteen itselläni oli aika selvät sävelet niin yllättävän paljon aikaa sai kulumaan eri toimintojen sijoitteluun ja keittiön toimivuuteen. Tsemppiä suunnitteluun!! :)

Kommentoi