Keittiö

Keittiön kilpailutus meni meillä suhteellisen kivuttomasti. Kilpailutimme yhteensä neljä keittiöfirmaa; Gigantin Epoq-keittiön, Kvikin, Keittiömaailman ja Puustellin. Alunperinhän suunnitelmissa oli kokonaan mustat keittiön kaapistot, mutta selailtuani lukuisia keittiökuvia aloin kuitenkin miettimään kokonaan mustan keittiön mahdollista synkkyyttä. Suunnitelmat muuttui matkan varrella musta-valkoiseen, sillä yhdistämällä valkoista saisimme tilaan juuri sopivasti kaivattua raikkautta ja onhan tuo väriyhdistelmänä aika ajaton, tosin myös aika varma valinta.

keittiö.png

Halusimme keittiöömme ehdottomasti niemekkeen ja siihen lieden, jotta kokkaillessa olisi suora näköyhteys ruokailutilan suuntaan. Alunperin liesituulettimena mietittiin ”putkilo”-mallia, mutta se olisi peittänyt ikävästi näköyhteyden ruokailutilaan päin ja huonekorkeus keittiössämme on taas sen verran korkea, ettei kattoon kiinnitettävä levy tulisi kysymykseen. Jossain taloesittelyssä ihastuin täysin saarekkeesta nousevaan malliin ja keittiösuunnittelussa kävikin ilmi, että sen moottori haukkaa sen verran ison tilan niemekkeen kaapistoilta, että se sai hylkäämään meidän pohdinnat mahdollisesta I-muotoisesta keittiöstä ja keskittymään L-muotoiseen keittiöön, jonka arkkitehti alunperin oli meille piirtänytkin. Toiveissa oli korkea kaapistoseinä, johon upotettaisiin uuni, mikro ja kahvikone sekä integroitaisiin jääkaappi ja pakastin. Tämä kaapistoseinä oli luontevaa sijoittaa niemekkeen viereiselle seinustalle. Niemekkeen takana olevalle seinustalle toivoimme pelkästään alakaapistot, johon sijoitettaisiin vesipiste, jäteastiat sekä integroitu astianpesukone. Koska toinen seinä tulisi jo olemaan kokonaan kaapistoa niin halusimme jättää takaseinän ilman yläkaappeja, jotta tila säilyisi avarana. Tuolle takaseinälle olisi tarkoituksena sijoittaa pari seinävalaisinta ja avohyllyjä.

IMG_5198.PNG

IMG_5200.PNG

IMG_5203.PNG

Ja tälläinen keittiö meille sitten olisi tulossa! Päädyimme Keittiömaailman A la Carte keittiöön. Gigantin Epoq olisi ollut ylivoimaisesti edullisin, mutta ei vakuuttanut meitä, kun kävimme hipelöimässä mallikeittiöitä Gigantilla. Puustelli taas oli ylivoimaisesti kallein. Heidän hintansa pelkästään keittiölle oli sama kuin Keittiömaailmalta koko talon kiintokalusteille yhteensä. Puustellin tarjouksessa oli kuitenkin myös puolensa. Heidän kauttaan olisi saanut täysin sileät, mattamustat kaapistot, joita muilla toimittajilla ei ollut tarjota. Samoin heidän kauttaan olisi saanut tasosta nousevan liesituulettimen puolta pienemmällä moottorilla, joka olisi jättänyt enemmän kaappitilaa niemekkeeseen. Mutta silti, hinta oli ihan älytön.

Jäljelle jäi siis Kvik ja Keittiömaailma, joiden hinnat olivat aikalailla samoissa. Keittiömaailman kaapistot olivat selkeesti kalliimmat, mutta AEG:n kodinkonepaketti lähti kampanjahintaan todella edullisesti. Kvikillä taas kaapistot olivat edullisemmat, mutta kodinkoneet nostivat hintaa. Keittiömaailmaan päädyimme laadun vuoksi. Mustat, viilutetut ovet ovat massiivipuuta ja kaluteiden rungot on kasattu tehtaalla puusepän toimesta tapittamalla liimaa käyttäen, ei siis ruuveilla kasattu niin kuin monella valmistajalla on tapana. Tasot ovat laadukkaat, Ylämaan Graniitin kivitasot. Ja lisäksi Keittiömaailmalla keittiö maksetaan yhdellä laskulla vasta toimituksen jälkeen, eikä ennakkoon kuten monella muulla toimittajalla. Kaikki tämä asiantuntevan ja vakuuttavan palvelun lisäksi sai meidät tekemään päätöksemme ja täytyy sanoa, että odotan keittiön saapumista varmaan melkein yhtä paljon kuin talon valmistumista. Kuvasta poiketen, kaapistoseinällä allekkain olevien upotettujen kodinkoneiden väliin ei tule valkoista kaapistolevyä, vaan ne yhdistetään visuaalisesti yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Myös noiden upotettavien kodinkoneiden järjestys on vielä mietinnän alla.

Kommentit (14)
  1. Vitsi tämä näyttää hyvältä! Olen itse miettinyt keittiösuunnittelua nyt monta päivää, ja tämä antoi hyviä vinkkejä ja inspiraatiota. Pelkään, että minun keittiöni on liian pieni ylikaapittomuuteen, mutta aion pitää mielessä sellainenkin vaihtoehto. Mahtava värimaailma myöskin.

    1. Kiitos ja ihanaa jos sait ideoita keittiöstämme myös omiin suunnitelmiisi! Vaikka ulkonäöllisesti ja värimaailman suhteen itselläni oli aika selvät sävelet niin yllättävän paljon aikaa sai kulumaan eri toimintojen sijoitteluun ja keittiön toimivuuteen. Tsemppiä suunnitteluun!! 🙂

  2. AlissadaVinci
    23.6.2015, 13:28

    Moikka! Keittiö näyttää erinomaisen hyvältä myös näin ammattikalustajan silmään. Jollain lailla yläkaapittomuus tekee lopputuloksesta muunneltavamman kuin staattinen ”laidasta laitaan” -kalustaminen. Erityisesti kun tilaa säilytykseen ja osastoimiseen näyttää olevan noinkin paljon! Onnea projektiin!

    1. Kiitos! Ja kiva kuulla ammattikalustajalta 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *