Raksaviikko 32

Meillä on meneillään raksalla hirveä tohina. Joulun alla väliseinien runkoja vasta pystyteltiin niin nyt ne ovat jo valmiina, villoitettuna ja levytettyinä ja siinä sivussa sähkäri on käynyt vetämässä johtoja joka paikan täyteen. Alakerrasta kellari on tasoitettu kokonaan ja asuintilan puolelta paria väliseinää lukuunottamatta kaikki seinät on tasoitettu ja kattoon alaslaskut tehty. 

image.jpeg

image.jpeg

Yllä räpsäisyt kodinhoitohuoneesta ja kylpyhuone/saunasta, jonka seinät on kuvan ottamisen jälkeen tasoitettu.

Niin ja onhan meillä portaatkin. Kyselin tarjouksia betonielementtiportaista, mutta meille soveltuvia elementtejä ei löytynyt valmiina ja niiden teettäminen olisi ollut todella hintavaa. Niinpä betoniportaamme valettiin paikan päällä muoteilla ja olen lopputulokseen tosi tyytyväinen. Kaiteeksi ja porrasaukon ympärille on tulossa lasi.

image.jpeg

image.jpeg

Tämä viikko on mennyt seinien levytyksen lisäksi valmistautumisessa tiiveysmittaukseen, joka suoritettiin talolla eilen. Itse olen kaiken pienen säätämisen ohella jatkanut raksalla loputonta siivousurakkaa, juossut sähkärin perässä näyttämässä seinä- ja kattovalaisimien paikkoja, stressannut siitä olenko mitannut/merkinnyt ne sähkärille oikein, kuivannut ja harmitellut kosteudesta kupruilevia ikkunoiden karmejamme. 

image.jpeg

Raksalla on riittänyt tällä viikolla auringonpaistetta.

image.jpeg

Lastenhuoneen levytettyä seinää.

image.jpeg

Tuleva keittiö.

image.jpeg

Näkymä keittiöstä ruokailutilaan päin.

image.jpeg

Taloa edestäpäin. Täytyy myöntää, että lumityöt on kyllä jääneet tekemättä.

Tänään aloitettiin kattojen levytys ja lastenhuoneiden katot saatiin jo valmiiksi. Huomenna jatkuu arkieteisen osalta ja ensi viikolla onkin luvassa haasteellisempaa levytystä, kun tiimimme siirtyy korkeamman lappeen puolelle. Sisäkaton korkein kohta sillä puolella kun on 4,5 metrissä..

Kommentit (2)
  1. Moi,
    millaiseen lukemaan / ilmanvuotolukuun pääsitte tiiveysmittauksessa?

    1. Lukema oli 1,5 eli aikalailla keskiarvo. Mittaajan mukaan lukema oli hyvä, kun kyseessä on 2krs talo, jossa on 7 ulko-ovea ja yläkerta puurakenteinen. Kuulemma päästään lähelle 1:stä, kun lopulliset tiivistystyöt on tehty lähinnä ulko-ovien suhteen, joista muutama lonksuu vielä. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *