Raksaviikot 18-19

Meidän talo on täyttynyt putkista. Oikeasti en voi kuin ihmetellä miten paljon putkea yksi talo sisäänsä imeekään? Meillä on siis pyörinyt ties minkälaista LVI-tyyppiä mittailemassa ja asentelemassa. Myös yläkertaan on nyt tehty viemärivalmistelut tulevaa valua varten ja ilmanvaihtoputket on asennettu koko talon osalta. On ollut puhetta kaikenmaailman koteloinneista ja alaslaskuista ja täällä yksi näkee punaista kumpaakin näitä kohtaan. No, ei kai niitä voi välttääkään etenkin kun rakentaa kahteen kerrokseen.

putki1.JPG

putki2.JPG

putki3.JPG

Meitä etukäteen varoiteltiin talotehtaiden puolesta, ettei molemmin puolin viisto sisäkatto ole mahdollinen, sillä putket eivät tulisi sinne mahtumaan, mutta ihan hyvin mahtuivat. Alakerta onkin sitten toinen juttu. Alaslaskua joudutaan tekemään ja tuo lupavaiheessa mukaan tullut alakerran toinen puolisko eli 50 neliön ns, varastotila (tulevaisuudessa jokin muu tila), jonka kautta saatiin näppärästi vietyä putket ja johdettua ne yläkertaan, täyttyi kyllä katon osalta niin paljon putkista, että saa nähdä millä konstilla ne sieltä aikanaan piilotellaan. Tai piilotellaanko edes ja jätetäänkin putket tarkoituksella esiin ja muu sisustus siihen sopivaksi.

putki4.JPG

Ja jos talon on vallanneet putket niin on sen vallanneet myös muovit sillä höyrynsulkumuovit on nyt laitettu sekä talon kattoon että seiniin. Yllä olevassa kuvassa näkyy myös tuo vanhempien makuuhuoneen ja kylpyhuoneen välinen muurattu seinä. Kastellilla kun kylpyhuoneen seinät eivät kuuluneet puutoimitukseen, vaan ne muurataan erikseen harkoista. Samalla harkolla on myös muurattu jo olohuoneen ja eteisaulan välinen ”puoliseinä”. Se tulee noin 1,20m korkeuteen eikä näin peitä isojen ikkunoiden näkymää eteiseen tai käytävään, mutta silti sen taakse saa hyvin tv-tason, tv:n sun muuta pientä tavaraa. Mielestäni loistava idea arkkitehdiltämme.

parveke1.JPG

Talon ulkopuolella on viimeistelty ulkovuorausta, joka alkaa olla aikalailla valmis takaseinää lukuunottamatta. Tällä viikolla on luvassa Ekovillan puhallusvillan asennus, ensi viikon alussa yläkertaan asennetaan lattialämmitys ja siitä viikon päästä kauan odotettu yläkerran sekä ulkoterassin valu pääoven puolelta sekä ulkoportaiden osalta.

Kommentit (6)
 1. Suvi / Ripaus unelmapulveria
  9.11.2015, 20:16

  Teillä on ihan huomaamatta talo edistynyt jo vaikka kuinka pitkälle! Ettekö te vasta vähän aikaa sitten aloittaneet? Mieletön tahti! Täytyy vaan ihailla. 🙂 Kaunis väri julkisivussa teillä muuten. 🙂

  1. Tuntuu, että eteneminen tapahtuu aina ryppäinä. Välillä on päiviä, kun tuntuu ettei mitään näkyvää muutosta ja sitten taas päiviä, kun talolla häärii yhtäaikaa seitsemän miestä ja seinää ja putkea ilmestyy joka paikka täyteen 🙂 Ei voisi olla kiitollisempi lähipiirille, joka häärii talolla pitkää päivää meitä auttamassa ja tietty aikuisopiskelijoille. Kahdestaan miehen kanssa koko projektista ei olisi tullut yhtään mitään.

 2. Essi // Koti rakennetaan tunteella
  5.11.2015, 19:46

  vitsi että nyt harmittaa, etten tullut tänään katsomaan edistystä. Hieno toi harkkoseinä! Toivottavasti huomenna ehdin piipahtamaan 🙂

  1. Tervetuloa vaan 🙂 Ja etköhän sä ehdi nähdä vielä monet edistysaskeleet tuoreeltaan 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *