Talotoimittajien kilpailutus vol 1

KOTI RINTEESSÄ

Saimme arkkitehdiltämme luonnospaketin, jolla on helppo lähteä kilpailuttamaan talotoimittajia. Laitoimme sen sähköisesti kahdeksalle eri talotehtaalle ja olemme saaneet vastauksen ja mahdollisia lisäkysymyksiä nyt neljältä eri toimittajalta. Lisäksi olemme tavanneet Omatalon edustajan ja tänään tapaamme Jukkatalon edustajan. Pyhien ja välipäivien vuoksi varsinaisia tarjouksia saa odottaa varmaan vasta ensi viikosta alkaen. Omatalon edustajalta kuitenkin saimme jo jonkinlaista hinta-arvioita ja onneksi olimme positiivisesti yllättyneitä. Koska sekä talon koko että muoto on vähän "paisunut" matkan varrella niin täytyy sanoa, että jännitin etukäteen tuota mahdollista hinta-arviota. Tiesin, että siitä saisimme osviittaa myös muiden toimittajien tarjouksille. Uskoisimme ainakin, että suurimmat erot ovat toimitussisällöissä eivätkä niinkään hinnassa. 

Heti alkuun näyttäisi kuitenkin siltä, että elementeillä ei taloamme pysty toimittamaan ihan kuin oli luonnosteltu. Ongelmakohtana ainakin kolmen toimittajan kohdalla (jotka ovat kertoneet sen heti luonnokset saatuaan) on se, että parissa kohdassa taloamme on ikkunat heti sisäkulmissa kiinni seinänkulmassa, mikä ei onnistu toteuttaa heidän käyttämällään elementtitekniikalla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kyseiset ikkunat pienenisivät noin 100mm leveyssuunnassa. Sinänsä ero ei kuulosta suurelta, mutta hieman jännittyneenä odotan Omatalon lupaamia 3D-kuvia siitä millaisena talomme tulisi heidän elementeillään toimitettuna näyttämään.

Tässä kohtaa projektia alkaa myös puntaroimaan sitä kuinka paljon voisimmekaan tehdä omalla työllä. Kuinka paljon voisimmekaan säästää. Koska meille on tulossa rinnetalo niin tarkoituksena on ollut tehdä itse sekä perustukset että kellarikerros harkoista ja ottaa talotoimittajan kautta vain elementit yläkerrokseen sekä kellarin ulkoseinään asennettuina. Mutta voisimmeko tehdä itse myös elementtien asennuksen? Mitä jos tekisimmekin talon pitkästä tavarasta? (Tässä kohtaa on hyvä mainita, että onneksi meillä on hyvät apujoukot ja osaavia ihmisiä ympärillämme). Tästä syystä pyysimmekin tarjouksen myös ruotsalaiselta Fiskarhedenvillan talotehtaalta, joka toimittaa myös Suomeen, mutta on täällä vielä monille hieman tuntematon. He toimittavat materiaalit pitkästä tavarasta valmiiksi mittaan katkaistuna ja voit itse valita talon valmiusasteen. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan myös heidän mahdollista tarjoustaan ja näkemään eron pitkän tavaran ja elementtien välillä. Jostain syystä en saa tehtyä linkkiä blogiini, mutta pakko vinkata norjalaisesta sisustusbloggarista Funksjonelt:sta, jonka blogissa (www.funksjonelt.com) on kuvia heidän upeasta, juuri rakennetusta Fiskarhedenvillan talostaan. Lopuksi vielä muutama inspiraatiokuva itse Fiskarhedenvillan sivustolta.

 

Kommentit

Essi // Koti rakennetaan tunteella (Ei varmistettu) http://kotitunteella.blogspot.fi

Samat on aatokset. Onneksi te ootte askeleen edellä, niin voidaan sitten oppia teiltä ;)

Itse tilasin myös Fiskardehedevillan talokirjan. Kauniita, joskin ehkä hieman saaristolaismaisia makuuni. Mutta hyvä tietää, että heillä ollaan joustavia.

Haluatko laittaa listaa miltä kaikilta toimittajilta pyysitte tarjouksen? Ja millä laajuudella?

koti rinteessä

Pyydettiin tarjous noiden jo mainitsemieni lisäksi  Planialta, Herralalta, Teriltä, Samilta, Siklalta ja Kannustalolta. Aika monelta siis, mutta katsotaan nyt kuinka moni antaa tarjouksen. Pyydettiin tarjous sekä pelkistä elementeistä että pystytyksestä (vesikatto).

Tapaamisessa Jukkatalon kanssa huomasimme kuinka paljon on vielä asioita, joita emme ole edes ajatelleet tai päättäneet ja miten yhdellä valinnalla voi olla vaikutus niin moneen eri asiaan. Ja nää mun makuun olevat valinnat näyttää olevan just niitä ongelmallisimpia! Kun osaiskin tyytyä vain perusratkaisuihin :) Oltiin hukkua siihen kysymysten tulvaan, mutta oppi taas paljon uutta.

 

 

Yks vaan (Ei varmistettu)

Tuli tuossa vaan mieleen, että jos vetäisi toisen puolen sisäänvedon suoraksi, niin ei tarvitsisi kaventaa ikkunaa kun se olisi silloin keskellä elementtiä. Siis ainakaan siltä puolelta. Noin siis vain ajatuksena.

koti rinteessä

Kiitos ajatuksesta :) Tuo ikkunoiden kaventuminen 10 sentillä ei ole meille ylitsepääsemätön ongelma. Leveyttä niille kuitenkin vielä jää. Katsotaan mihin päädytään kun aletaan hiomaan kunnolla yksityiskohtia parhaimpien tarjousten tekijöiden kanssa.

N / TillinRaksa (Ei varmistettu) http://www.tillinraksa.blogspot.fi

Eksyin blogiisi ja ajatukset kuulostavat jotenkin samalta mitä me pohdimme viime vuonna tähän aikaan. Meillä arkkitehdin piirtämä rinnetalomme tuli elementteinä yksitasoisen asuinosan osalta Sami-Taloilta. Kellarin ja perustukset teimme itse, osaamista kun löytyy meidänkin perhepiiristä. Perustusten ja kellarin teko ei siis sinänsä ole vaikeaa, mutta itse tehtynä ja miestyövoiman määrästä riippuen vie toki kauemmin aikaa kuin urakkana ostettuna. Säästöt ovatkin sitten jo ihan eri luokkaa. Meillä tosin kellarikerrokseen ei tullut asuintiloja, ainoastaan autotalli ja varasti/tekninen tila, joten oli yksinkertaisempi tehdä. Elementtiasennusta en itse suosittelisi tekemään, ellei siitä ole jo aiemmin kokemusta. Itse elementtiasennusta katselleena, kyse ei liene rakettitieteestä, mutta jos jokin menee mönkään, on sillä isot kerrannaisvaikutukset talon sisä-ja ulkotiloihin/ratkaisuihin. Ja kun elementit on (tai ei) kohdillaan ja kiinni, niitähän ei enää siirretä. Meillä arkkitehdin piirtämästä talotarjouksista loppusuoralle pääsivät Sami-Talot, Plania-Talot ja Sikla-Talot. Sikla ja Sami-talot kisasivat kärkikaksikossa, josta Sami-Talot veivät lopulta voiton. Kannattaa katsoa tarkkaan tarjoussisällöt, niissä ne suurimmat eroavaisuudet oikeasti ovat ja toki miettiä talon rakenneratkaisuja tarjouspyynnön sisältöä silmällä pitäen. Me valitsimme elementtitoimituksen sen helppouden ja nopeuden vuoksi. Talo oli ulkoa vesikattovalmis 2,5vkossa :)

N/ TillinRaksa (Ei varmistettu) http://tillinraksa.blogspot.fi

Pieni korjaus, eli kahden kärkeen sijoittui meillä Lappli-Talot (eikä Sikla-talot). Muisti tekee tepposia näin pitkän ajan jälkeen ;)

Yks vaan (Ei varmistettu)

Komppaan edellistä. Oon nimittäin vierestä seurannut kohdetta, jossa elementtiasennus meni talotehtaan suosittelemalta porukalta aikasen männikköön. Jälkien paikkaaminen vei timpureilta, jotka jatkoi urakkaa tosi pitkään, eikä priimaa tahtonut tulla kaikkien paikkailuyritysten jälkeenkään.

koti rinteessä

Kiitos kommentista ja vinkeistä! :) Kävin pikaisella vastavierailulla blogissasi ja tosi hyvältä näyttää teidän talo ja sisustussuunnittelmat! Pitääkin lukea teidän projektin alkuvaiheista ihan ajan kanssa.

Noista elementtien asennuksista on kokemusta tuttavapiirissä, mutta kieltämättä siinä asiassa ei haluaisi pahemmin ottaa riskejä. Etenkin kun meidän talossa asennus vaatii vähän monimutkaisempaa työtä erilaisten kulmien vuoksi. Ja muistelen Kannustalon edustajan joskus messuilla kertoneen, että he antavat 10 vuoden takuun vain heidän asentamilleen elementeille. Voisi kuvitella, että sama käytäntö voi olla myös muilla. Pitää selvittää tätäkin asiaa kunhan tarjouksia alkaa asennushintoineen tulemaan :)

Heini/Koti7 (Ei varmistettu) http://www.kotiseitseman.blogspot.com

Tsemppiä kilpailutukseen! Itselle tämä osio on tähän mennessä ollut se hankalin vaihe, koska näin rakennusalaa hyvin vähän tuntevana omien toivoiden eteenpäin kertominen ja myöhemmin tarjousten sisältöjen tulkitseminen oli todella hankalaa, jopa mahdotonta. Onneksi lähipiiristä löytyi "tulkkeja" ja kun talotoimittaja viimein saatiin valittua, oli helpotus kyllä melkoinen.

koti rinteessä

Kiitos Heini!! Pyhien vuoksi emme ole edelleenkään saanut yhtäkään varsinaista tarjousta ja kauhulla odotan juurikin sitä sisältöjen tulkitsemista! Voin kuvitella, että lähipiirin apua todellakin tarvitaan myös meidän tapauksessa. Jännittää, kun kyse on kuitenkin niin isosta ja tärkeästä asiasta!

Hanna/uutenkotiin (Ei varmistettu) http://uuteenkotiin.wordpress.com/

Tsemppiä kilpailutukseen! Elementtiasennusta en suosittele itse tehtäväksi, tuttavapiirissä yksi meni totaalisen pieleen ja se korjaaminen sitten vasta maksoikin...

Kommentoi