Talotoimittajien kilpailutus vol 1

Saimme arkkitehdiltämme luonnospaketin, jolla on helppo lähteä kilpailuttamaan talotoimittajia. Laitoimme sen sähköisesti kahdeksalle eri talotehtaalle ja olemme saaneet vastauksen ja mahdollisia lisäkysymyksiä nyt neljältä eri toimittajalta. Lisäksi olemme tavanneet Omatalon edustajan ja tänään tapaamme Jukkatalon edustajan. Pyhien ja välipäivien vuoksi varsinaisia tarjouksia saa odottaa varmaan vasta ensi viikosta alkaen. Omatalon edustajalta kuitenkin saimme jo jonkinlaista hinta-arvioita ja onneksi olimme positiivisesti yllättyneitä. Koska sekä talon koko että muoto on vähän ”paisunut” matkan varrella niin täytyy sanoa, että jännitin etukäteen tuota mahdollista hinta-arviota. Tiesin, että siitä saisimme osviittaa myös muiden toimittajien tarjouksille. Uskoisimme ainakin, että suurimmat erot ovat toimitussisällöissä eivätkä niinkään hinnassa. 

Heti alkuun näyttäisi kuitenkin siltä, että elementeillä ei taloamme pysty toimittamaan ihan kuin oli luonnosteltu. Ongelmakohtana ainakin kolmen toimittajan kohdalla (jotka ovat kertoneet sen heti luonnokset saatuaan) on se, että parissa kohdassa taloamme on ikkunat heti sisäkulmissa kiinni seinänkulmassa, mikä ei onnistu toteuttaa heidän käyttämällään elementtitekniikalla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kyseiset ikkunat pienenisivät noin 100mm leveyssuunnassa. Sinänsä ero ei kuulosta suurelta, mutta hieman jännittyneenä odotan Omatalon lupaamia 3D-kuvia siitä millaisena talomme tulisi heidän elementeillään toimitettuna näyttämään.

Tässä kohtaa projektia alkaa myös puntaroimaan sitä kuinka paljon voisimmekaan tehdä omalla työllä. Kuinka paljon voisimmekaan säästää. Koska meille on tulossa rinnetalo niin tarkoituksena on ollut tehdä itse sekä perustukset että kellarikerros harkoista ja ottaa talotoimittajan kautta vain elementit yläkerrokseen sekä kellarin ulkoseinään asennettuina. Mutta voisimmeko tehdä itse myös elementtien asennuksen? Mitä jos tekisimmekin talon pitkästä tavarasta? (Tässä kohtaa on hyvä mainita, että onneksi meillä on hyvät apujoukot ja osaavia ihmisiä ympärillämme). Tästä syystä pyysimmekin tarjouksen myös ruotsalaiselta Fiskarhedenvillan talotehtaalta, joka toimittaa myös Suomeen, mutta on täällä vielä monille hieman tuntematon. He toimittavat materiaalit pitkästä tavarasta valmiiksi mittaan katkaistuna ja voit itse valita talon valmiusasteen. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan myös heidän mahdollista tarjoustaan ja näkemään eron pitkän tavaran ja elementtien välillä. Jostain syystä en saa tehtyä linkkiä blogiini, mutta pakko vinkata norjalaisesta sisustusbloggarista Funksjonelt:sta, jonka blogissa (www.funksjonelt.com) on kuvia heidän upeasta, juuri rakennetusta Fiskarhedenvillan talostaan. Lopuksi vielä muutama inspiraatiokuva itse Fiskarhedenvillan sivustolta.

talo.jpg

talo1.jpg

talo3.jpg

 

Kommentit (11)
 1. Hanna/uutenkotiin
  6.1.2015, 22:33

  Tsemppiä kilpailutukseen! Elementtiasennusta en suosittele itse tehtäväksi, tuttavapiirissä yksi meni totaalisen pieleen ja se korjaaminen sitten vasta maksoikin…

 2. Heini/Koti7
  6.1.2015, 18:44

  Tsemppiä kilpailutukseen! Itselle tämä osio on tähän mennessä ollut se hankalin vaihe, koska näin rakennusalaa hyvin vähän tuntevana omien toivoiden eteenpäin kertominen ja myöhemmin tarjousten sisältöjen tulkitseminen oli todella hankalaa, jopa mahdotonta. Onneksi lähipiiristä löytyi ”tulkkeja” ja kun talotoimittaja viimein saatiin valittua, oli helpotus kyllä melkoinen.

  1. Kiitos Heini!! Pyhien vuoksi emme ole edelleenkään saanut yhtäkään varsinaista tarjousta ja kauhulla odotan juurikin sitä sisältöjen tulkitsemista! Voin kuvitella, että lähipiirin apua todellakin tarvitaan myös meidän tapauksessa. Jännittää, kun kyse on kuitenkin niin isosta ja tärkeästä asiasta!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *