Ulkovalaistus

Ensimmäistä valaisintarjousta pyytäessämme selailin Konstsmiden kuvastoa ja pyysin tarjoukseen tasan ne ulkovalaisimet, jotka eniten ulkonäöllisesti miellyttivät. Muistan vieläkin kun sähkärimme pyyhälsi tontille ja sanoi tehneensä toisenkin tarjouksen, kaiken varalta hieman edullisemmilla ulkovalaisimilla… Pelkkien ulkovalaisimien hinta tarjoukseen pyytämilläni valaisimilla oli useita tuhansia. Miten voikaan olla mahdollista, että vaikka vaihtoehtoja olisi kymmeniä niin onnistun aina valitsemaan niistä sen kalleimman?! No, arvata saatta ettei otettu niitä valaisimia. 

Nähdessäni sähkärimme suositteleman edullisemman version, muistin heti hypistelleeni kyseisiä valaisimia viime vuoden Habitaressa. Sähkärimme kehui kovasti valaisinten hinta-laatusuhdetta ja valotehoa. Esimerkiksi osa pollareista ei käytännössä valaise juuri mitään, mutta tässä kyseisessä mallissa valo leviää alaspäin ja valaisee tehokkaasti isommalta alueelta. 

Meidän uudella asuinalueellamme tuntuu olevan pinnalla talon ulkoseinävalaisimissa putkimalliset valaisimet, joista valo lähtee sekä ylös että alaspäin. Tästäkin syystä halusimme itse taloomme yksinkertaiset, pelkästään alaspäin valon suuntaavat seinävalaisimet. Täten päädyimme sähkärimme suosittelemiin Konstsmiden Trieste seinävalaisimiin sekä pylväsvalaisimiin antrasiitin värisinä eli tummanharmaina.

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Tykkään tosi paljon valaisinten yksinkertaisen modernista ulkonäöstä. Seinävalaisimet löytyy nettiselailun perusteella edullisimmillaan reilun 18 euron hintaan, joten hintakaan näissä ei päätä huimaa.

Mutta, samaisilla Habitare -messuilla ihastuin myös pyöreään Konstsmiden Monza seinävalaisimeen, joka tekee ympärilleen valosta ns. auringonsäteet. Tarkoituksenani oli käyttää valaisimia sisällä portaiden seinustalla, mutta seinä jäi liian lyhyeksi seinävalaisimille ja jouduimme vaihtamaan suunnitelmia. En kuitenkaan halunnut luopua Monzasta ja aloin miettimään sopisiko se kuitenkin jollekin seinustalle talon ulkopuolelle hauskana yksityiskohtana. Kyseinen valaisin tarvitsee valonsäteidensä puolesta mielestäni aika laajan seinäpinta-alan ja jonkin aikaa taloamme ympäri kiertäessäni äkkäsin talon yhteydessä olevan autokatoksemme takaseinän, joka jää takapihan rinteeseen suhteellisen näyttävälle paikalle eikä siihen luonnollisesti oltu korkeutensa vuoksi suunniteltu paikkaa valaisimelle. No, siihen tulee nyt Monza, jonka auringonsäteet näkyvät meidän takapihamme lisäksi myös tontin takana kulkevalle pururadalle ja ehkä ilahduttavat meidän lisäksi myös ohikiitäviä lenkkeleilijöitä. 

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

(kuvat: Konstsmide)

Kommentit (5)
  1. Hei, kertoisitko hieman kokemuksia Konstsmiden Trieste-valaisimista? Oletteko olleet niihin tyytyväisiä? Valaisevatko kunnolla? Häikäisevätkö ne, kun valo suuntautuu suoraan alaspäin? Samat valaisimet harkinnassa, siksi kyselen.

  2. Todella kauniit nuo ”aurinko” valot. Mistä hankit ne? Osaat kyllä selvästi käyttää mielikuvitusta sisustuksessa ja rakentamisessa. 🙂

    1. Ostimme kaikki nuo ulkovalot Kärkkäisen nettikaupasta, josta ne löytyivät edullisimmin. Kiitos kommentista 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *